| 
 
 
 | 
Zeytinyağlı Yaz Türlüsü | 
  | 
Beyaz Gölge 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.06.2008 
Mesajlar: 24
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24864 
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2008 
3,217 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram taze çalı fasulye
 
4 adet patlıcan
 
4 adet soğan
 
5 adet dolmalık biber
 
4 adet havuç
 
1 bardak zeytinyağı
 
Tuz
 
Maydanoz
 
 
Fasulyeleri uzunlamasına ince ince doğrayıp yıkayın ve süzün. 
 
Patlıcanı, kabağı, havucu, dolmalık biberleri uzun ince doğrayın. 
 
Soğanı da doğrayın. Önce fasulyeyle havucu yağda 20 dakika kavurun. 
 
Sonra diğerlerini katın. Tuzunu da koyun. 45 dakika hafif ateşte pişirin. Soğutup servis yaparken maydanozunu koyun.
 
 
 
 
Fotoğraf "Özlem Çelik" tarafından gönderildi. 29.04.2020
  
 | 
Zeytinyağlı Yaz Türlüsü | 
  | 
mayo 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.06.2020 
Mesajlar: 27 Şehir: Kilis | 
Kısa URL: https://ml.md/lc151356 
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2020 
532 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet patlıcan
 
2 adet kabak
 
6-7 adet taze fasulye
 
3 adet patates
 
2 adet kuru soğan
 
2 adet sivri biber
 
4 adet domates
 
Yarım yemek kaşığı salça
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Tüm sebzeleri kuşbaşı, soğanı ise yemeklik doğrayın.
 
Zeytinyağını tencerede kızdırıp soğanları yağda kavurun.
 
Soğanlar pembeleşince salçayı da ekleyip kavurmaya devam edin.
 
Üzerine sırasıyla patatesleri, biberleri, patlıcanlar, kabakları ve fasulyeleri yerleştirin.
 
Son olarak domatesleri ekleyip biraz sıcak su ilavesiyle kapağı kapalı halde pişmeye bırakın.
 
Sebzeler suyunu bırakınca tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırın.
 
Yemeğiniz suyunu çekince ocaktan alabilirsiniz.
 
Ilık ya da soğuk servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Zeytinyağlı Türlü | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184781 
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2025 
72 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 bağ taze sarımsak
 
5 adet küçük tombiş kabak
 
2 adet iri doğranmış sivri biber
 
5 adet kiraz domates
 
4 adet küçük kırmızı turp
 
1 tatlı kaşığı kişniş
 
2 adet kesmeşeker
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
Tuz, karabiber
 
1 su bardağı sıcak su
 
Yarım çay bardağı pirinç
 
 
Sıvıyağda sarımsağı yumuşayana kadar pişirin.
 
Baş kısımları alınmış tombiş kabakları ilave edip 1-2 dakika çevirin.
 
Daha sonra sivri biber, kiraz domates, kırmızı turp, kişniş, kesmeşeker, limon suyu, tuz, karabiber ve sıcak suyu ekleyip kısık ateşte yarım saat pişirin.
 
En son pirinci katıp 5 dakika daha pişirdikten sonra ocağın altını kapatın.
 
Servis tabağına alıp ister ılık ister soğuk olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |