| 
 
 
 | 
Zeytinyağlı Türlü | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184781 
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2025 
72 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 bağ taze sarımsak
 
5 adet küçük tombiş kabak
 
2 adet iri doğranmış sivri biber
 
5 adet kiraz domates
 
4 adet küçük kırmızı turp
 
1 tatlı kaşığı kişniş
 
2 adet kesmeşeker
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
Tuz, karabiber
 
1 su bardağı sıcak su
 
Yarım çay bardağı pirinç
 
 
Sıvıyağda sarımsağı yumuşayana kadar pişirin.
 
Baş kısımları alınmış tombiş kabakları ilave edip 1-2 dakika çevirin.
 
Daha sonra sivri biber, kiraz domates, kırmızı turp, kişniş, kesmeşeker, limon suyu, tuz, karabiber ve sıcak suyu ekleyip kısık ateşte yarım saat pişirin.
 
En son pirinci katıp 5 dakika daha pişirdikten sonra ocağın altını kapatın.
 
Servis tabağına alıp ister ılık ister soğuk olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Zeytinyağlı Yaz Türlüsü | 
  | 
mayo 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.06.2020 
Mesajlar: 27 Şehir: Kilis | 
Kısa URL: https://ml.md/lc151356 
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2020 
532 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet patlıcan
 
2 adet kabak
 
6-7 adet taze fasulye
 
3 adet patates
 
2 adet kuru soğan
 
2 adet sivri biber
 
4 adet domates
 
Yarım yemek kaşığı salça
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Tüm sebzeleri kuşbaşı, soğanı ise yemeklik doğrayın.
 
Zeytinyağını tencerede kızdırıp soğanları yağda kavurun.
 
Soğanlar pembeleşince salçayı da ekleyip kavurmaya devam edin.
 
Üzerine sırasıyla patatesleri, biberleri, patlıcanlar, kabakları ve fasulyeleri yerleştirin.
 
Son olarak domatesleri ekleyip biraz sıcak su ilavesiyle kapağı kapalı halde pişmeye bırakın.
 
Sebzeler suyunu bırakınca tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırın.
 
Yemeğiniz suyunu çekince ocaktan alabilirsiniz.
 
Ilık ya da soğuk servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Zeytinyağlı Yaz Türlüsü | 
  | 
keramet 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.04.2013 
Mesajlar: 39 Şehir: Çankaya-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc90080 
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2013 
1,963 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 patlıcan
 
5 sivribiber
 
3 kabak
 
3 domates
 
3 diş sarımsak
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
 
Patlıcanların kabuklarını tamamen soyun, irice doğrayıp tencereye yerleştirin. Sivri biberleri, iri doğranmış kabakları ilave edin. Üzerine domatesleri rendeleyin. Sarımsakları ezin. Zeytinyağını, tuzunu katın. Hiç su koymadan kendi suyuyla pişmeye bırakın. Çok kısık ateşte pişirin ki, lezzeti artsın.
  
 | 
Zeytinyağlı Türlü | 
  | 
mahya 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.08.2009 
Mesajlar: 51 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68992 
Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2011 
2,479 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet patates
 
2 adet havuç
 
1 adet kereviz
 
2 adet biber
 
1 adet soğan
 
Maydanoz
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Patates, havuç, kereviz ve biberi küçük küçük doğrayın. Soğanı ince kıyıp tencereye alın. Doğranmış sebzeleri ilave edin. Tuz serpin, sıvı yağı sebzelerin üzerine gezdirip, karıştırın. Şekeri ilave edin. 1.5 su bardağı su ilave edip kısık ateşte, sebzeler yumuşayana kadar pişirin. İnce kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.
  
 | 
Zeytinyağlı Yaz Türlüsü | 
  | 
bostan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.08.2010 
Mesajlar: 37 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc55256 
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2010 
2,833 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
2 adet patlıcan
 
300 gr taze fasulye
 
1 adet taze kabak
 
1 adet patates
 
3 yemek kaşığı bezelye
 
2 adet soğan
 
10 diş sarımsak
 
3 adet domates
 
4 adet sivri biber
 
4 dal taze kekik
 
2 dal taze nane
 
3 adet defneyaprağı
 
1/2 çay kaşığı kişniş
 
1 parça zencefil
 
Tuz ve şeker
 
2 adet limon
 
 
Yapılışı
 
Zeytinyağında sotelenen soğan ve sarımsağın üzerine eklenen fasulyeler yarı pişme kıvamına gelene kadar pişirilir.
 
Daha sonra havuçlar eklenip 8 -10 tur sote yapıldıktan sonra diğer malzemeler katılıp suyu eklenir.
 
Borcama konulan yemeğin üzerine domates ve biberler dizilerek üstü kapalı olarak 180 C'lik fırına verilir.
 
30 dakika pişirilen yemek soğuk olarak servise sunulur.
 
Bu türlüye mevsiminde olan istediğimiz malzemeleri ilave edebiliriz.
  
 | 
Zeytinyağlı Sebze Türlüsü | 
  | 
dumrul 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.02.2010 
Mesajlar: 38 Şehir: Kocaeli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc46964 
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2010 
3,223 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
1 adet kabak
 
1 adet havuç
 
1 adet patates,
 
2 baş soğan
 
5 diş sarımsak
 
1 bardak mantar,
 
3 adet dolmalık biber
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
konserve mısır
 
fesleğen
 
250 gr. kiraz domates
 
4 adet kesme şeker
 
tuz
 
karabiber
 
maydanoz.
 
 
Yapılışı
 
Yayvan bir tencereye yağ konur, iri doğranmış soğanlar içine atılarak yağda çevrilir. Sırasıyla doğranmış havuçlar, kabaklar, mantarlar, en son patatesler ve domatesler atılarak kısık ateşte çevrilerek pişirilir. Sebzeler iyice pişince içine mısır parçalan, fesleğen ve kıyılmış maydanozlar atılarak servis yapılır.
 
 
Not: Rejim yemeği olarak ideal bir yemektir.
 
 
 ML® Yaz Türlüsü için tıklayın
 
  
 | 
Zeytinyağlı Yaz Türlüsü | 
  | 
tıfıl 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.01.2010 
Mesajlar: 39 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc46498 
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2010 
2,732 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet kabak
 
2 adet patlıcan
 
250 gr. taze fasulye
 
250 gr. bezelye
 
250 gr. bakla
 
250 gr. yeşil biber
 
500 gr. domates
 
1 baş sarımsak
 
3 baş kuru soğan
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
 
Önce tencereye yağı koyunuz. Kabukları soyulmuş olan soğanları bütün olarak içine atınız. Daha sonra sarımsakları atınız. Ayıklanmış ve büyükçe doğranmış sebzeleri fasulyeden başlayarak bakla, bezelye, biber, patlıcan ve kabak sırasını izleyerek tencereye alınız. En üstü de kabukları soyulup dilimlenmiş domateslerle kapatınız. Kısık ateşte 40-45 dakika pişiriniz. Soğuk olarak servis yapınız.
  
 | 
Zeytinyağlı Yaz Türlüsü | 
  | 
Beyaz Gölge 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.06.2008 
Mesajlar: 24
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24864 
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2008 
3,217 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram taze çalı fasulye
 
4 adet patlıcan
 
4 adet soğan
 
5 adet dolmalık biber
 
4 adet havuç
 
1 bardak zeytinyağı
 
Tuz
 
Maydanoz
 
 
Fasulyeleri uzunlamasına ince ince doğrayıp yıkayın ve süzün. 
 
Patlıcanı, kabağı, havucu, dolmalık biberleri uzun ince doğrayın. 
 
Soğanı da doğrayın. Önce fasulyeyle havucu yağda 20 dakika kavurun. 
 
Sonra diğerlerini katın. Tuzunu da koyun. 45 dakika hafif ateşte pişirin. Soğutup servis yaparken maydanozunu koyun.
 
 
 
 
Fotoğraf "Özlem Çelik" tarafından gönderildi. 29.04.2020
  
 | 
 
 
 
 
 
 |