Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Zeytinyağlı Taze Barbunya


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Zeytinyağlı Bakla Tarifleri
Zeytinyağlı Bamya Tarifleri
Zeytinyağlı Bezelye Tarifleri
Zeytinyağlı Biber Tarifleri
Zeytinyağlı Börülce Tarifleri
Zeytinyağlı Domates Tarifleri
Zeytinyağlı Enginar Tarifleri
Zeytinyağlı Fasülye Tarifleri
Zeytinyağlı Havuç Tarifleri
Zeytinyağlı Ispanak Tarifleri
Zeytinyağlı Kabak Tarifleri
Zeytinyağlı Kereviz Tarifleri
Zeytinyağlı Lahana Tarifleri
Zeytinyağlı Patates Tarifleri
Zeytinyağlı Patlıcan Tarifleri
Zeytinyağlı Pırasa Tarifleri
Zeytinyağlı Sebze Tarifleri
Zeytinyağlı Türlü Tarifleri
Zeytinyağlı Yerelması Tarifleri
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


ZEYTİNYAĞLI TAZE BARBUNYA

bahar noktası
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.03.2008
Mesajlar: 25
Şehir: Çanakkale
Kısa URL: https://ml.md/lc22835
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2008
48,946 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme:
1/2 kg. barbunya (fasulye)
2 adet havuç
2 adet soğan
1 baş sarımsak
Yarım demet maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker

Yapılışı:
Havuç, soğan ve sarımsağı ince ince doğrayıp bir miktar zeytinyağında kavurun. Salçayı ilâve edip bir miktar daha kavurun. Ayıklayıp yıkadığınız barbunyaları tuz ve şeker ilâvesiyle tencereye katın. Üzerini basacak kadar suyu ve kalan zeytinyağını ilâve edin. Kısık ateşte barbunyalar pişene kadar tutun. Soğuduktan sonra kıydığınız maydanoz ilâvesiyle servis yapın.


Zeytinyağlı Taze İç Barbunya

Rana
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.10.2006
Mesajlar: 119
Şehir: Uşak
Kısa URL: https://ml.md/lc8065
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2006
5,565 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo taze barbunya içi
250 gram domates
Yarım bardak zeytinyağı
1 adet havuç
2 baş soğan
Yeteri kadar tuz

Bir kap içinde ince kesilmiş soğan, havuç, zeytinyağda öldürülür. Domates, üç bardak su koyarak kaynatılır. Temizlenmiş iç barbunya bol suda yirmi dakika kaynatıp süzülerek hazırladığımız harç içine konur ve orta ateşte pişirilir.


ML® Tarçınlı Barbunya için tıklayın


Zeytinyağlı Taze Barbunya

torun
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.05.2006
Mesajlar: 29
Şehir: Hollanda
Kısa URL: https://ml.md/lc6029
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2006
4,084 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo barbunya fasulye
3 kahve fincanı zeytinyağı
4 küçük soğan
2 sivri biber
2 iri domates
az şeker
3 su bardağı su
tuz

Barbunyaları ayıkladıktan sonra içini harlı ateşte 10 dakika kaynatıp suyunu süzün. Fasulyeleri bir tencereye koyup diğer malzeme ile birlikte pişiriniz. Ateşten alıp soğuyunca soğanları çıkarınız. Ateşten almadan önce, barbunyanın suyu üzerini hafifçe örtecek şekilde olmalıdır.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 09.09.2021


ZEYTİNYAĞLI TAZE BARBUNYA FASULYESİ

Ahmet Senyelli
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 14.07.2007
Mesajlar: 28
Kısa URL: https://ml.md/lc16340
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2007
3,719 defa indirildi / yazdırıldı




6 Su bardağı barbunya fasulye
zeytinyağı
4 Dolmalık biber
2,5 Bardak su
3 Soğan
1 Tatlı kaşığı toz şeker
tuz
1 Su bardağı domates

Tencereye ayıklanarak tane hâline getirilmiş taze barbunya fasulyesi, küçük doğranmış biber, çok küçük doğranmış soğan, kabukları çıkarılmış ve küçük kesilmiş domates, zeytinyağı, su, toz şeker ve yarım çorba kaşığı da tuz koyarak tencerenin kapağını kapamalıdır.
Sonra tencereyi ateşe oturtarak, 60 dakika pişirmeli, soğutarak servis yapmalıdır.

ML® Tarçınlı Barbunya (görsel)


Zeytinyağlı Taze Barbunya Fasulyesi

gülnihal
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 02.06.2008
Mesajlar: 26
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc24275
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2008
3,657 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemesi
1 kg. taze barbunya fasulyesi
1 su bardağı zeytinyağı
2 baş soğan
2-3 adet domates
2 adet yeşil sivri biber
1 kahve kaşığı toz şeker
Tuz

Barbunyaları ayıkladıktan sonra yıkayıp süzün. Bir tencereye zeytinyağını, soğanları (bütün olarak), yeşil biberleri ve barbunyaydı koyun. Kabukları soyulduktan sonra fındık büyüklüğünde doğranmış domatesi, tuzu ve şekeri ilave edin.
Fasulyenin üstünü örtecek kadar kaynar su koyup, bir taşım kaynadıktan sonra ateşi hafifletin, suyu iki parmak kalıncaya kadar pişirin. Dağıtım tabağına alıp soğutarak servis yapın.


Zeytinyağlı Taze Barbunya

İ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 614
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc113456
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2015
3,225 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg taze barbunya içi
2 havuç
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı pulbiber
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz
Su

Taze barbunyalar ayıklanarak haşlanır. Haşlama suyu dökülerek soğuk suyla yıkanır.
Bir tencerede zeytinyağı ve doğranmış havuçlar yumuşayıncaya kadar kavrulur.
Salça, tuz, pulbiber ilave edilerek kavrulmaya devam edilir.
Üzerine haşlanmış barbunyalar ilave edilerek beraberce kavrulur.
Üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edilir, karabiber eklenir ve 10 - 15 dakika kadar pişirilir.
Bir servis tabağına alınarak üzeri kıyılmış maydanozla süslenir.



Zeytinyağlı Barbunya

doktrin
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.05.2009
Mesajlar: 41
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc37199
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2009
3,141 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:
1 kg. taze barbunya
3 adet domates
2 baş soğan
1 kahve fincanı zeytinyağı
4 tatlı kaşığı toz şeker
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz.

Barbunyalar ayıklanır, bir tencerede kara suyu çıkıncaya kadar kaynatılır. Ocaktan alınır suyu dökülüp düdüklü tencereye koyulur. Küp doğranan soğanlar, küp doğranmış domatesler, tuz, şeker, sarımsak ve yağ ilave edilir. 1 çay bardağı su ilavesi ile pişirilir. Servis tabağına alınır. Kıyılmış maydanoz ile servis yapılır.


ZEYTİNYAĞLI TAZE BARBUNYA

Anten
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.06.2006
Mesajlar: 47
Şehir: 7.Cadde Bahçelievler
Kısa URL: https://ml.md/lc8745
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2006
3,139 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMESİ:
1500 gr. taze barbunya -
4 domates
200 gr. dolmalık biber
3 orta soğan
5,5 bardak su
1 bardak zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 çorba kaşığı tuz

YAPILIŞI:
Bir tencereye ölçülere göre zeytinyağı koyarak kızdırın ve bu yağa sapları ve çekirdekleri ayıklanmış dörde bölünmüş dolmalık biberleri koyarak 2 dakika zeytinyağında sote edin: Sonra delikli bir kepçe ile biberleri tencereden alarak bir tabağa koyun. Bu yağa küçük küçük doğranmış soğanları atarak 10 dakika kavurun ve kabuk ve çekirdekleri çıkarılıp, küçük doğranmış domatesleri buna katın. Sıcak su da koyun, tuz ilâve ederek yavaş yavaş kaynatın. Başka bir tencerede tane halindeki barbunya fasulyalarını 10 dakika haşlayın. Sonra suyunu süzerek kepçe ile alın ve diğer tencereye boşaltın. İçine toz şeker, dolmalık biberleri de ilâve ederek kapağını kapatın ve bir saat pişirin. Bu süre dolunca kalan iki domatesin kabuk ve çekirdeklerini çıkarın. Küçük küçük doğranmış maydanozla beraber tencereye koyun. Yeniden kapağını kapatarak yarım saat pişirin. Sonra tencereyi ateşten indirin, soğutun. Sonra tabağa alarak servis yapın.


ML® Zeytinyağlı Bezelye için tıklayın


ZEYTİNYAĞLI TAZE BARBUNYA

SelinH
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 25.06.2010
Mesajlar: 28
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc53017
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2010
3,104 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme:
1 kg taze barbunya
1 adet domates
1 adet soğan
6 diş sarımsak
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı şeker
bir miktar tuz

Hazırlanışı:
Ayıklanan barbunyalar suya konur, diğer taraftan ince kıyılmış soğan, kabukları soyulup doğranmış domates, şeker, tuz tencereye konarak ovulur buna yağ su ve süzülmüş fasulyeler ilâve edilerek buharı çıktıktan sora kısık ateşte 35 dakika pişirilir, ateş söndürüldükten sonra 15 dakika daha kapağı kapalı tutularak demlenmeye bırakılır.


ZEYTİNYAĞLI TAZE BARBUNYA

bahar noktası
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.03.2008
Mesajlar: 25
Şehir: Çanakkale
Kısa URL: https://ml.md/lc22837
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2008
2,998 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER
2 Su bardağı barbunya
3 Çorba kaşığı zeytinyağı
1 Adet havuç
2 Adet orta boy kuru soğan
2-3 Diş sarımsak
1 Çorba kaşığı domates salçası
1 Adet yeşilbiber
½ demet maydanoz
1 Adet kesme şeker
Tuz

HAZIRLANIŞI
Kalın dipli bir tencerede zeytinyağını ısıtın.
İnce ince doğranmış soğan, havuç ve yeşilbiberi tencereye koyup hafifçe kavurun.
Çok az su ile karıştırdığınız salçayı ilave edip bir iki kez karıştırın.


Zeytinyağlı Taze Barbunya

gümüş çatal
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.06.2007
Mesajlar: 30
Şehir: Bolu
Kısa URL: https://ml.md/lc72520
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2012
2,802 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg taze barbunya
1 adet orta boy patates
1 adet orta boy havuç
1/2 su bardağı zeytinyağı
2 adet orta boy soğan
2 adet yeşil biber
2 adet orta boy domates
1 tatlı kaşığı tuz
2 çay kaşığı şeker
8-10 dal maydanoz (üzeri için)

Tencereye 4 su bardağı su koyup kaynatınız. İnce kıyılmış soğan, kabuğu soyularak doğranmış domates, biber, yağ ve ayıklanmış barbunyayı ilave edip 1/2 saat pişiriniz. Fındık büyüklüğünde doğranmış havucu katıp hafif hararetli ısıda sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Servis tabağına boşaltıp üzerine kıyılmış maydanoz serpiniz.


Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 20.01.2022


Zeytinyağlı Barbunya Fasulyesi

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc59545
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2011
2,695 defa indirildi / yazdırıldı




1/2 kg taze barbunya fasulyesi
3/4 su bardağı zeytinyağı
3 orta boy domates (kabukları soyulup, kuşbaşı doğranmış)
1 dolmalık biber (çekirdekleri temizlenip, 4-5 parçaya bölünmüş)
2 orta boy soğan (piyaz doğranmış)
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı şeker
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)

Barbunya fasulyelerini kabuklarından ayıklayarak, bol suda 20 dakika haşlayıp, suyunu süzdürünüz.
Zeytinyağını bir tencerede orta ateşte kızdırınız. Dolmalık biberi ekleyip 2 dakika kadar sote ediniz. Sonra biberleri, bir delikli kepçeyle suyunu süzdürerek, bir küçük tabağa çıkarınız. Tencerede kalan yağda, soğanları da 3-4 dakika, pembeleşinceye kadar kızartınız. Sonra tencereye domatesi, suyu ve tuzu ekleyerek kaynatınız. Karışım kaynar kaynamaz, haşlanmış fasulyeleri, şekeri ve sote edilmiş dolmalık biberi ekleyerek tencerenin kapağını kapatıp, orta ateşte 35-40 dakika kadar pişiriniz.
Tencereyi ateşten aldıktan sonra üstüne, maydanozunu serpiniz. Yemeğinizi, soğuduktan sonra bir kayık tabağa aktararak, servis ediniz.



ZEYTİNYAĞLI TAZE BARBUNYA FASULYESİ

im
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159
Şehir: Balgat
Kısa URL: https://ml.md/lc80446
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2012
2,688 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo barbunya fasulyesi, kabuklu
3 kahve fincanı zeytinyağı
4 adet küçük soğan
2 adet sivribiber
2 adet iri domates, kabukları soyulup kuşbaşı doğranmış
1/2 tatlı kaşığı tuz
Az tozşeker
3 su bardağı su

1) Barbunyaların kabuklarını temizleyiniz.
2) İçini bir tencereye koyup, hızlı ateşte 10 dakika kaynatıp, süzdürünüz.
3) Fasulyeleri bir tencereye koyup, üzerine diğer malzemeleri ilâve edip ağır ağır kaynatarak 2,5-3 saat pişiriniz.
4) Ateşten alıp, soğuyunca içinden soğanları çıkarıp servis yapınız.

Not: Fasulyeyi ateşten almadan 15 dakika önce suyunu kontrol Ediniz. Su, fasulyenin hafif üstünde olmalıdır; gerekiyorsa kaynar su ilâve ediniz.


Zeytinyağlı Barbunya

şeker oğlan
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 09.12.2010
Mesajlar: 25
Şehir: Çankaya-Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc58619
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2010
2,664 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 kilo taze barbunya
5 dolmalık biber
3 soğan
4 domates
1 demet maydanoz
5,5 bardak su
1 bardak zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz.

Barbunyaların kabuklarını çıkarıp tek tek ayıklayın. Yıkadıktan sonra, bir tencereye koyup 15 dakika kaynatıp çıkarın, suyunu süzün. Tencereye zeytinyağı koyup iyice kızdırın. Bu yağa, çekirdek ve sapları ayıklanıp 6 parçaya bölünmüş dolmalık biberleri koyun, kavurun. Hafifçe kızarınca, bir kepçe ile yağdan çıkarın. Bu yağa doğranmış soğanları da koyup kavurun. Soğanlar pembe bir renk alınca, kabukları soyulup doğranmış iki domatesi katarak kavurmaya devam edin. Sonra da 5 buçuk bardak su ve tuz katın. Bu su ağır bir ateşte kaynamaya başlayınca, önceden hazırlanan, barbunyaları, biberler ile şekeri de ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp ağır bir ateşte bir saat, yani barbunyalar yumuşayıncaya kadar, pişirin. Sonra, kabukları çıkarılmış ve dilim şeklinde kesilmiş 2 domatesi, kıyılmış maydanozu da koyup yeniden kapağını kapatın, yarım saat de böyle pişirin. Sonra yemeği soğumaya bırakın.



Zeytinyağlı Taze Barbunya

tuzak
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 10.08.2018
Mesajlar: 26
Şehir: Isparta
Kısa URL: https://ml.md/lc136142
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2018
1,057 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo taze barbunya
1 adet orta boy patates
3-4 adet yeşil biber
1 adet ortaboy havuç
1 yeşil/kırmızı biber
1 büyük baş soğan
3 diş sarımsak
1 büyük domates (doğranmış)
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çay kaşığı öğütülmüş kaya tuzu
1 litre soğuk su

Barbunyaları ayıklayın, yıkayın ve haşlayın. Yağda soğanı öldürün, biber, patates ve havucu ekleyip, biraz kavurun. Malzemeler somaya yüz tutunca tuz, şeker ve 2 bardak su ekleyin. Biraz pişirdikten sonra, haşlanmış olan barbunya, domates ve sarımsağı ekleyin. Kaynamaya başlayana kadar orta ateşte, kaynamaya başladıktan sonra, 35-40 dak. kısık ateşte pişirin. Suyu koyulaşınca, pişmiş sayılır. Servis yapmadan önce üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirebilirsiniz. İsteğe göre sıcak veya soğuk servis yapabilirsiniz.



Zeytinyağlı Taze Barbunya

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc151457
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2020
695 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg barbunya
Yarım bardak zeytinyağı
1 soğan
2 diş sarımsak
1 patates
2 havuç
2 domates
Yarım kaşık salça (domates)
2 bardak sıcak su
Yarım kaşık toz şeker
Tuz
Maydanoz

Ayıkladığınız barbunyaları bol su ile yıkayın. Ardından 10 dakika kadar haşlayın. Başka bir tencerenin içinde zeytinyağını kızdırın. Soğan ve sarımsağı hafif kavurun. Daha sonra patates ve havuçları küp küp doğrayıp üzerine ekleyin. Salçayı da ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Daha sonra haşlanmış barbunyaları ekleyin. Üzerine de rendelediğiniz domatesleri ekleyin. Şekeri ve tuzunu da ilave ettikten sonra kısık ateşte pişirin. Maydanoz ile servis edebilirsiniz.



Zeytinyağlı Taze Barbunya

mayda
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.11.2020
Mesajlar: 30
Şehir: Çeşme İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc154345
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2020
536 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg taze barbunya
1 su bardağı zeytinyağı
1 orta boy soğan
1 adet havuç
3 adet domates
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
7-8 dal maydanoz
Tuz

Barbunyayı ayıklayıp, yıkayın. Havucun kabuklarını soyup uzunlamasına kestikten sonra verev doğrayın. Zeytinyağının yarısını bir tencerede kızdırıp küp doğranmış soğanı rengi dönene dek kavurun. Havuç, küp doğranmış domates ve ince kıyılmış sarımsak ekleyin. 1-2 dakika kavurup salçayı ekleyip karıştırın ve barbunya ilave edin. Malzemenin üzerini geçecek kadar sıcak su katın. Tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte barbunya yumuşayana dek pişirin. Ocağı kapatıp kalan zeytinyağını yemeğin üzerine gezdirin. Maydanozla süsleyerek servis yapın.



Zeytinyağlı Taze Barbunya

Tanju Çakır
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2020
Mesajlar: 44
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc151245
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2020
442 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilogram taze barbunya
5 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet havuç
5 diş sarımsak
2 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Servisi için:
Çeyrek demet maydanoz ve dereotu
Yarım limon

Barbunyaları ayıklayıp yıkayın.
15 dakika kadar haşlayıp süzün.
Barbunyalar haşlanırken kuru soğan ve sarımsağı ince ince doğrayın.
Havuzu da soyup küp küp doğrayın.
Zeytinyağını tencerede kızdırıp önce soğanı ardından sarımsağı ekleyerek kavurun.
Havuçları da ekleyip kavurmaya devam edin.
Salçayı da ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.
Suyu, tuzu ve toz şekeri tencereye ekleyip kaynayana kadar bekleyin.
Kaynayınca barbunyaları içine ilave edin.
Yarım saat kadar pişirdiğiniz zeytinyağlı barbunyayı ocaktan alıp servis kabına aktarın.
Soğuduktan sonra limon dilimleri ve maydanoz ve dereotu yapraklarıyla süsleyip servis edin.



Zeytinyağlı İç Barbunya

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc162742
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2022
289 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı taze iç barbunya
1 su bardağı sıcak su
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 patates
1 soğan
1 silme yemek kaşığı domates salçası
1 silme yemek kaşığı biber salçası
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker

Öncelikle bir tencereye zeytinyağını ve salçayı alın. İçerisine ince doğradığınız soğanları ve küp küp doğradığınız patatesi koyun. Ve bu malzemeleri güzelce karıştırın. Karışıma barbunyayı ve ince kıyılmış sarımsağı da koyun. İyice kavurduktan sonra şeker ekleyerek kavurmaya devam edin. En son suyunu ve tuzunu ekleyerek kısık ateşte ağzı kapalı olacak şekilde pişirin. Barbunya suyunu çektiğinde yiyebilirsiniz.



Zeytinyağlı Barbunya

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc164658
Gönderme Tarihi: 05.May.2022
263 defa indirildi / yazdırıldı




Barbunya
Havuç
Domates
Zeytinyağı
Soğan
Tuz
Şeker

Taze barbunyaları ( 500 gr.) çözülmelerini beklemeden düdüklü tencereye koyuyorum. Üzerine 3 adet (yine yazdan kavanozladığım minik doğranmış domates, 1 büyük adet yemeklik doğranmış soğan, 1 tatlı kaşığı tuz, 4 adet kesme şeker, 1 çay bardağı zeytinyağı, minik çiçek havuçların hepsini çiğden ekliyorum. Gerçi her barbunyanın cinsine göre su miktarı değişiyor ama ben genelde üstünü 2 parmak aşacak şekilde koyuyorum. 20-25 dakika sonra açıp baktığınızda barbunyalar sertse ya da suyu azalmışsa azıcık sıcak su ilave ederek 5-10 dakika daha pişirebilirsiniz. Suyunu çekip barbunyalar yumuşayınca ocaktan indiriyorsunuz.







Zeytinyağlı Taze Barbunya Tarifleri Zeytinyağlı Biber Tarifleri



(20 adet Zeytinyağlı Taze Barbunya 2,540,111 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort