| 
 
 
 | 
Zeytinyağlı Kabak Çiçegi Dolması | 
  | 
şef 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.07.2011 
Mesajlar: 72
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66349 
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2011 
2,019 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
12 adet kabak çiçeği dolması
 
1 çay bardağı ıslatılmış pirinç
 
5 çorba kaşığı pilavlık bulgur
 
2 adet kuru soğan
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
Tuz, karabiber
 
 
Bir tencerede ince doğranmış soğanları zeytinyağıyla karamelize olacak şekilde pişiriyoruz. Islatılmış pirinç ve bulguru süzdürüp, içine ekliyoruz ve kapağı kapalı olarak 20 dakika pişiriyoruz. Soğuduktan sonra kabak çiçeklerini doldurup az su, az zeytinyağıyla 8 dakika kadar haşlayıp servise ılık sunuyoruz.
  
 | 
Zeytinyağlı Kabak Çiçeği Dolması | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118505 
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2016 
1,164 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Vedat Başaran
 
 
25 adet kabak çiçeği
 
250 gr. pirinç
 
750 gr. kuru soğan
 
50 gr. çamfıstığı
 
50 gr. kuşüzümü
 
½ tatlı kaşığı karabiber
 
½ tatlı kaşığı acısız kırmızı toz biber
 
½ tatlı kaşığı yenibahar
 
½ tatlı kaşığı tarçın
 
1 tatlı kaşığı kuru nane
 
½ demet maydanoz
 
1 adet limon
 
½ demet dereotu
 
½ tatlı kaşığı toz şeker
 
2 tatlı kaşığı tuz
 
1½ bardak zeytinyağı
 
 
Pirinci ve kuşüzümlerini ıslayın. Soğanları piyaz doğrayın. Maydanozu ve dereotunu ince ince kıyın. Kuşüzümlerinin ve pirincin suyunu döküp, yıkayıp süzün.
 
Zeytinyağını tencerede kızdırın. Çamfıstıklarını 1 - 2 dakika kavurun. Piyaz doğradığınız soğanları katıp, kısık ateşte 6 - 7 dakika daha kavurmaya devam edin. Pirinci tencereye boşaltın. Pirinçler saydamlaşana kadar kavurun. Kuş- üzümlerini katıp karıştırın. Yeterince karabiber, acısız kırmızı toz biber, yenibahar, tarçın, kuru nane, tuz ve toz şeker ilave edip harmanlayın. 1 bardak sıcak su koyup karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp altını söndürün ve dinlenmeye bırakın.
 
Limonların kabuğunu soyup, halka halka doğrayın. Dinlendirdiğiniz harcı ayrı bir kaba alın. Kıydığınız maydanoz ve dereotunu ilave edip iyice karıştırın.
 
5 - 6 tane kabak çiçeğini açarak tencerenin dibine yerleştirin. Kalanların içini hazırladığınız ve yeterince dinlendirdiğiniz harçla doldurun. Kabak çiçeklerinin uç yapraklarını katlayıp tencereye yerleştirin. Üstlerine limon dilimlerini koyun. 1 tatlı kaşığı tuz, ½ bardak zeytinyağı ve 2 bardak soğuk su ilave edip üstünü ıslatılmış yağlı kağıt ile örtün. Pişerken dolmaların açılmaması için en üste porselen bir tabak yerleştirin. Orta ateşte 40 - 45 dakika pişirin ve tencerenin kapağını açmadan soğumaya bırakın.
  
 | 
Zeytinyağlı Kabak Çiçeği Dolması | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145056 
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2019 
968 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
20-25 adet kabak çiçeği
 
4 adet orta boy rendelemiş soğan
 
1 yemek kaşığı pirinç
 
Yarım demet nane
 
Yarım demet maydanoz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
 
1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
 
Kabak çiçeklerini ortasındaki çiçek tohumlarını çiçekleri zedelemeden çıkarıp su dolu kabın içine atın.
 
Tüm dolma malzemelerini çiğden hazırlayıp karıştırın.
 
Suyun içinden hafifçe silkerek aldığınız çiçekleri tatlı kaşığı yardımı ile fazla doldurmadan tam ortasını kaplayacak şekilde tek tek doldurun.
 
Doldurduğunuz dolmaları geniş, yayvan pilav tenceresine yatık ve sık yerleştirin.
 
Üzerini tencere ebadında tabakla kapatıp üç su bardağı sıcak su ekleyerek tencerenin kapağını da kapatın.
 
Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.
 
Dolmaları soğuduktan sonra servis tabağına boşaltın.
 
 
 
  
 | 
Zeytinyağlı Kabak Çiçeği Dolması | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc153771 
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2020 
427 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
30 adet kabak çiçeği
 
1 su bardağı pirinç
 
2 adet soğan
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
2 tatlı kaşığı tozşeker
 
1 su bardağı sıcak su
 
1 adet limon
 
3er dal dereotu ve maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pulbiber
 
Nane
 
Yenibahar
 
Üzeri için:
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
Yeteri kadar su
 
Tuz
 
 
İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında rengi dönene dek kavurun. Üzerine yıkanıp süzülmüş pirinci ilave edin. Birkaç dakika daha karıştırarak kavurun. Toz şekeri, baharatları ve tuzu ilave edin. 1 su bardağı sıcak su katın. Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirip ocaktan alın. Limon suyu, kıyılmış dereotu ve maydanoz ekleyin. Kabak çiçeklerinin yeşil kısımlarını ve ortadaki taç kısmını çiçeklere dikkat ederek koparın. Yıkayıp sularının süzülmesi için ters çevirin. Hazırladığınız harcı kabak çiçeklerinin yarısına kadar doldurun. Çiçeklerin uç kısımlarını karşılıklı olarak kapatıp tencereye dizin. Üzerine yarım su bardağı zeytinyağı, tuz ekleyin. Dolmaların seviyesine kadar sıcaksu ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin. Kalan limon suyunu üzerine gezdirip ocaktan alın. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |