|
Antep Usulü Yeşil Zeytin Piyazı |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172185
Gönderme Tarihi: 21.May.2023
148 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gr. kırma yeşil zeytin
3-4 dal maydanoz
4-5 dal taze soğan
1 kırmızı kapya biberi
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
Sosu için:
Yarım çay bardağı zeytinyağı
5 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz
Yeşil zeytini geniş bir servis tabağına alın. İnce kıydığınız maydanoz, taze soğan, kırmızı kapya biberi ve iri çekilmiş cevizi ilave edip harmanlayın. Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırıp piyazın üzerine gezdirin. Karıştırıp servis yapın.
|
Zeytin Piyazı (Gaziantep) |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc88314
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2013
2,119 defa indirildi / yazdırıldı
|
Güneşin ve Ateşin Tadı
Gaziantep Ticaret Odası
3-4 bardak salamura yeşil zeytin
1 demet maydanoz
5-6 adet taze soğan
1/2 bardak ceviz
1/2 bardak nar tanesi
1/2 limonun suyu
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
1/2 tatlı kaşığı tuz
Zeytinleri ayıklayın ve doğrayın. Maydanoz ve soğanları ayıklayıp ince doğrayın. Cevizleri bıçakla kıyın. Bütün malzemeyi karıştırın ve servis yapın.
Not: Gaziantep'te pek çok piyaz adını alan soğanlı salata vardır. Piyazlar çoğu kez sofrayı tamamlar, kimi zaman da meze olarak sunulur. Haşlanmış yumurta veya patates ile özellikle taze soğanlı yumurta piyazı veya patates piyazı yapılır. Yumurta piyazını taze tarhunla birlikte dürüm yapıp yemek çok sevilen bir sahre keyfidir. Mevsiminde taze zahter, yarpuz veya pirpirimle de piyaz yapılmaktadır. Antep mutfağına özgü maş ve lolaz gibi bakliyat haşlanarak da piyaz yapılır. Kuşkusuz en çok sevilen Antep piyaz da yeşil zeytinle yapılan piyazdır.
|
Zeytin Piyazı (Gaziantep) |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc7502
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2006
2,572 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 - 300 gram yeşil zeytin veya turşulu yeşil zeytin,
yarım demet maydanoz,
2 çorba kaşığı nar ekşisi,
50-60 gram iri dövülmüş ceviz,
3 dal taze soğan,
4 diş sarımsak
1 kahve fincanı zeytinyağı.
Bir kabın içerisine yeşil zeytinleri dilimleyelim. Yıkanmış ve ince doğranmış taze soğanı, maydanozu, sarımsakları ve ceviz içini ekleyerek iyice karıştıralım. Salatayı servis tabağına aldıktan sonra arzu edilirse nar taneleri ile süsleyip servise sunalım.
|
|