8 adet tavuk baget
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı kekik
3 diş sarımsak (ezilmiş)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ve karabiber
1 adet limonun suyu (marine için)
2-3 patates (yanında fırınlamak için)
Bir kasede yoğurt, zeytinyağı, zerdeçal, toz biber, kekik, sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırın. İsteğe göre limon suyu da ekleyin.
Tavuk bagetleri bu karışıma bulayıp en az 30 dakika (tercihen 2 saat) buzdolabında bekletin.
Fırını 200°C'ye ısıtın. Bagetleri yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin. Eğer patates ekleyecekseniz, doğrayıp aynı baharatla harmanlayarak kenarlarına yerleştirin.
Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dakika, tavuklar nar gibi kızarana dek pişirin. Bagetlerin üzeri kıtırlaşırken içi sulu kalmalı.

|