|
Zerdeçallı Tavuk |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10637 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc175670
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2023
294 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 adet tavuk göğsü
1/2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı zerdeçal
1/2 su bardağı süt
1/2 yemek kaşığı un
Tuz
1/2 adet tavuk etini bıçak yardımı ile jülyen şeklinde kesiyoruz. Diğer yandan geniş bir tavaya 1/2 yemek kaşığı tereyağı koyup eritiyoruz. Üzerine tavuk etlerini koyup pişiriyoruz. Daha sonra derin bir kaba 1/2 su bardağı süt, 1/2 yemek kaşığı un, bir çay kaşığı zerdeçal ve tuz koyup iyice çırpıyoruz. Hazırladığınız zerdeçallı karışımı tavukların üzerine yavaş yavaş döküp karıştırıyoruz. Kısık ateşte iki dakikaya yakın pişiriyoruz.
|
Zerdeçal Tavuk |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1923 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc184170
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2025
5 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 adet tavuk baget
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı kekik
3 diş sarımsak (ezilmiş)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ve karabiber
1 adet limonun suyu (marine için)
2-3 patates (yanında fırınlamak için)
Bir kasede yoğurt, zeytinyağı, zerdeçal, toz biber, kekik, sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırın. İsteğe göre limon suyu da ekleyin.
Tavuk bagetleri bu karışıma bulayıp en az 30 dakika (tercihen 2 saat) buzdolabında bekletin.
Fırını 200°C'ye ısıtın. Bagetleri yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin. Eğer patates ekleyecekseniz, doğrayıp aynı baharatla harmanlayarak kenarlarına yerleştirin.
Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dakika, tavuklar nar gibi kızarana dek pişirin. Bagetlerin üzeri kıtırlaşırken içi sulu kalmalı.

|
|