|
Zerdali Aşı (Gaziantep) |
 |
AyGölgesi
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc88132
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2013
3,018 defa indirildi / yazdırıldı
|
Güneşin ve Ateşin Tadı
Gaziantep Ticaret Odası
1,5 kg zerdali
500 gr parça et
1/2 bardak nohut
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı üzüm pekmezi
1/2 demet maydanoz
2 tatlı kaşığı tuz
Nohudu geceden ıslatın.
Eti üstünü geçecek kadar suyla ateşe koyun. Kaynayınca köpüğünü alın, geceden ıslatılmış nohut, domates salçası, üzüm pekmezi ve tuzu ekleyin, kapağını kapatarak pişmeye bırakın.
Zerdalileri ortadan kesip çekirdeklerini çıkarın.
Et ve nohut iyice pişip yumuşayınca zerdalileri ekleyin ve pişirmeye devam edin. Zerdaliler yumuşayınca ve yemeğin suyu koyulaşınca ocaktan alın.
Servis tabağına alın ve maydanozları ince ince kıyarak yemeğin üstüne serpin.
Not: İlkbahar sonuna doğru ekşi erik bitmeye yüz tutup da zerdali çıkınca çir aşı zamanı gelmiş demektir. Sert dokulu, çok olgunlaşmamış, hafif mayhoş zerdaliler bu yemek için çok uygundur. Yemeğin tadını zerdalinin ekşiliğine veya tatlılığına göre biraz daha az veya çok pekmez koyarak veya biraz ekşi ekleyerek ayarlayabilirsiniz.
|
Zerdaliaşı (Gaziantep) |
 |
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1739 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc144768
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2019
617 defa indirildi / yazdırıldı
|
Etle nohut haşlanır ve kavrulmuş soğan, salça ilave edilir.
Kayısıların çekirdekleri çıkartılıp yemeğe eklenir.
Not: Ekşi ise biraz şeker koyulur.
|
|