Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Zerdali Aşı (Gaziantep)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Adıyaman Yemekleri
Batman Yemekleri
Diyarbakır Yemekleri
Gaziantep Yemekleri
Kilis Yemekleri
Mardin Yemekleri
Siirt Yemekleri
Şanlıurfa Yemekleri
Şırnak Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Zerdaliaşı (Gaziantep)

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc144768
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2019
579 defa indirildi / yazdırıldı




Etle nohut haşlanır ve kavrulmuş soğan, salça ilave edilir.
Kayısıların çekirdekleri çıkartılıp yemeğe eklenir.

Not: Ekşi ise biraz şeker koyulur.


Zerdali Aşı (Gaziantep)

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc88132
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2013
2,927 defa indirildi / yazdırıldı




Güneşin ve Ateşin Tadı
Gaziantep Ticaret Odası


1,5 kg zerdali
500 gr parça et
1/2 bardak nohut
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı üzüm pekmezi
1/2 demet maydanoz
2 tatlı kaşığı tuz

Nohudu geceden ıslatın.
Eti üstünü geçecek kadar suyla ateşe koyun. Kaynayınca köpüğünü alın, geceden ıslatılmış nohut, domates salçası, üzüm pekmezi ve tuzu ekleyin, kapağını kapatarak pişmeye bırakın.
Zerdalileri ortadan kesip çekirdeklerini çıkarın.
Et ve nohut iyice pişip yumuşayınca zerdalileri ekleyin ve pişirmeye devam edin. Zerdaliler yumuşayınca ve yemeğin suyu koyulaşınca ocaktan alın.
Servis tabağına alın ve maydanozları ince ince kıyarak yemeğin üstüne serpin.

Not: İlkbahar sonuna doğru ekşi erik bitmeye yüz tutup da zerdali çıkınca çir aşı zamanı gelmiş demektir. Sert dokulu, çok olgunlaşmamış, hafif mayhoş zerdaliler bu yemek için çok uygundur. Yemeğin tadını zerdalinin ekşiliğine veya tatlılığına göre biraz daha az veya çok pekmez koyarak veya biraz ekşi ekleyerek ayarlayabilirsiniz.






Zerdali Aşı (Gaziantep) Tarifleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri



(2 adet Zerdali Aşı (Gaziantep) 22,611 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort