Fasulyeleri ayıklayıp, önce boyuna sonra enine bölün. Havuçları ufak küp şeklinde kesin. Birlikte 15-20 dakika kadar az tuzlu suda hafif diri kalacak gibi haşlayıp, süzün.
Soğanı ince doğrayıp, kızgın yağda pembeleştirin. Fasulye ve havuç ekleyerek, 10 dakika çevirin. Yumurtaları çukur bir kabın içinde karıştırıp tuz, biber ekip geniş bir tavaya dökün. Üzerine fasulye karışımını yayın.
Alt kısmı katılaşınca ateşi kısın ve ağzı kapalı olarak 6-7 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
1 su bardağı doğranmış mantar
1 adet havuç
1 adet domates
2 adet kırmızıbiber
3 adet yeşilbiber
2 çay kaşığı toz zencefil
4 adet taze soğan
4 diş sarımsak
2 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı pul biber
5 çorba kaşığı sıvı yağı
Üzeri için:
4 adet yumurta
Sebzeleri şeritler halinde doğrayın. Tavanıza tereyağı ve sıvı yağ koyarak, sebzeleri ve ezilmiş sarımsağı, yüksek ateşte kavurun. Sirke ve baharatları ilave ederek karıştırın. Üzerine boşluklar açarak yumurtaları kırın. Yumurtalar pişince servis yapın.