|
YUMURTALI PIRASA |
 |
Kezban
Editor

Kayıt: 14.08.2005
Mesajlar: 165 Şehir: Balgat/ANK |
Kısa URL: https://ml.md/lc3417
Gönderme Tarihi: 04.May.2006
4,570 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1/2 kg pırasa
1 bardak süt
3 adet yumurta
kırmızı pul biber,nane, karabiber
HAZIRLANIŞI
Pırasaları yeşil saplarından ayırarak kalan kısmı çok ince şekilde doğrayın. Tencereye yeterli sıvıyağ döktükten sonra pırasaları iyice kavurun, sonra üzerine süt döküp 1-2 dakika daha kaynatın. Üzerine biraz nane, pul biber ve tuz ekleyip karıştırın. Yumurtaları üzerine kırdıktan sonra kara biberi dökün ve tencerenin kapağını kapatarak yumurtaların katılaşmasını bekleyin.
|
Yumurtalı Pırasa Kavurması |
 |
çağatay
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.09.2007
Mesajlar: 38 Şehir: Ankara-Maltepe |
Kısa URL: https://ml.md/lc74428
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2012
3,595 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg pırasa
1 yeşil soğan ve taze sarımsak yaprakları
1 çorba Kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
3 Adet yumurta
1 kase yoğurt
Tuz
Karabiber
Pırasaları incecik doğrayın. Sıvıyağ ve tereyağında kavurun. Rengi dönünce üzerine doğranmış salça, taze soğan ve sarımsağı doğayarak ekleyin. Tuzunu ve karabiberini de ekleyin. Pişince üzerine yumurtaları kırın. Yumurtalar pişince servis tabağına çıkarın. Ortasını açarak yoğurt ile servis yapın.
|
|