| 
 
 
 | 
Yumurtalı Ekmek | 
  | 
ilmekçi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.03.2013 
Mesajlar: 34 Şehir: Adapazarı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc87866 
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2013 
3,080 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.ekmekisrafetme.com
 
 
200 gr (8 dilim) bayat ekmek
 
110 gr (2 adet) yumurta
 
60 gr (1 fincan) süt
 
20 gr (2 yemek kaşığı) sıvı yağ
 
Tuz, karabiber
 
 
Yumurtalar kırılıp tuz, karabiber ve süt ile çırpılır. Ekmeklerin kuruyan dış kesimleri bıçak yardımıyla alınır. Dilimlenen ekmek, yumurtalı karışıma her tarafı eşit şekilde bulanır. Tavada her tarafı eşit şekilde kızartılır. Kızaran yumurtalı ekmeklerimiz reçel veya bal ile servise sunulur.
 
 
Not: Bu tarif halk arasında yumurtalı ekmek yerine ekmek balığı veya papurtlama diye de adlandırılır.
 
 
 
  
 | 
ÇIRPILMIŞ YUMURTALI EKMEK | 
  | 
dilli kadın 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.12.2012 
Mesajlar: 35 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc84050 
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2012 
2,685 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 yemek kaşığı (100 gr) margarin
 
2 dilim köy ekmeği
 
3 adet yumurta
 
1/2 çay kaşığı tuz
 
1/2 çay kaşığı karabiber
 
1 adet salatalık
 
 
İnce doğranmış 1 adet kırmızı soğanı, sirke, su, tuz ve şekerli bir karışımda 15-20 dakika bekletin. 3 adet yumurtayı, tuz ve karabiber ile lezzetlendirerek çırpın. Isıtılmış tavaya 2 yemek kaşığı margarin koyun ve yumurtaları ekleyin. Kısa bir süre içinde ateşten alıp, hızla bir spatula yardımıyla karıştırın.  Kızartılmış köy ekmekleri üzerine 1 yemek kaşığı margarin sürün ve üzerine çırpılmış yumurta, turşu yapılmış ince kırmızı soğan ve ince doğranmış salatalık ekleyerek, servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Yumurtalı Ekmek | 
  | 
adem elması 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.10.2011 
Mesajlar: 46 Şehir: Kocaeli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71535 
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2012 
2,470 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yumurta
 
1 adet ekmek
 
1 su bardağı sıvıyağ
 
1 çay bardağı süt
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
 
Genisçe bir kasede yumurtaları çırpyoruz. İçine sütü, tuzu ve karabiberi ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Ekmekleri dilimleyip  tek tek yumurtalı karışıma batırıp çekmesi için bekleterek bir tepsiye diziyoruz. En son bir tavada sıvıyağ koyup iki tarafını da kızartıyoruz.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 21.03.2024
  
 | 
Yumurtalı Ekmek | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70265 
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2011 
2,539 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 bayat ekmek
 
3 adet yumurta
 
1 çay kaşığı tuz
 
Yeterince yağ
 
 
3 yumurtanın içerine 1 çay kaşığı tuz konur ve derince bir kapta çırpılır.diger yandan yağ teflon tavada ısıtılır. 1 somon dilimlenmiş ekmek yumurtaya batırılır ve kızartılır. kağıt havlu serili bir tabağ alınır ve srvise hazır.
 
 
 
 
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 07.12.2015
  
 | 
Yumurtalı Ekmek | 
  | 
gündem 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2011 
Mesajlar: 31
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66161 
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2011 
2,629 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yumurta
 
8-10 dilim bayat ekmek
 
1/4 su bardağı kadar süt
 
Karabiber, tuz, kekik
 
Sıvıyağ
 
 
Genişçe bir kasede yumurtaları çırpın. İçine sütü, tuzu ve diğer baharatları ekleyip tekrar karıştırın.
 
Ekmek dilimlerini tek tek yumurtalı karışıma batırıp 5 saniye kadar çekmesi için bekleterek başka geniş bir tepsiye dizin. En son orta boy bir tavada ince bir tabaka olacak şekilde yarım cay bardağı kadar sıvıyağ koyup kızdırın. Dilimleri her iki tarafını kızartın. Eğer tavadaki yağ biterse azar azar ilave edip kızartmaya devam edin. Sıcak veya ilik olarak kahvaltılarda veya çayların yanında ikram edin.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 14.03.2024
  
 | 
YUMURTALI EKMEK | 
  | 
eksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.01.2011 
Mesajlar: 237 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc61238 
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2011 
3,050 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet ekmek dilimi
 
2 yumurta
 
150 gram beyaz peynir
 
yarım demet maydanoz
 
1 çay kaşığı kırmızı biber
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
 
Bir kap içerisine peyniri ezip, içine yumurtaları kırınız. Kıyılmış maydanoz ilâvesiyle iyice karış tırınız. Ekmek dilimlerinin üzerine önce tereyağı sürüp, sonra hazırlanan içten sürülerek, fırında veya ızgarada kızartınız.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 21.03.2024
  
 | 
Yumurtalı Ekmek | 
  | 
ismet 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.09.2010 
Mesajlar: 28 Şehir: Urfa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc56205 
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2010 
2,865 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet kızarmış tost ekmeği
 
4 adet yumurta
 
1 çorba kaşığı katıyağ
 
Yeteri kadar tuz
 
Karabiber
 
Nane
 
 
Tost ekmeği dilimlerinin ortasını kaşıkla bir yumurta sarısından biraz büyükçe oyup, delmeden çıkarınız. Bir tava içine katı yağı koyup eritiniz. Ekmek dilimlerinin oyuk kısmı alta gelecek eşkilde tavaya koyup kızartınız. Dilimlerin o yüzü kızarınca ters yüz ediniz. Yumurtaları hazırladığınız oyuklara kırınız. Tavanın üzerini kapatıp, beyazların katılaşmasına kadar pişiriniz. Sarılar hafifçe sertleşince ateşten alınız. Tuzunu, karabiberini, nanesini ekip sıcak sıcak ikram ediniz.
 
 
Not: Ekmeklerde yuva açarken sakın delmeyiniz. Dilimler biraz kalın olmalıdır. İsteyen ekmeği ızgarada kızartıp teflon tavada yumurtaları kırıp pişirebilir. Yumurtaya karabiber yakışır unutmayın.
 
 
 ML® Sütlü Ekmek Balığı için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Yumurtalı Ekmek | 
  | 
şirin 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.03.2009 
Mesajlar: 22 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc34351 
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2009 
3,657 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet baget ekmek
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
100 gram beyaz peynir
 
100 gram salam
 
2 adet yumurta
 
1 çay kaşığı hardal
 
4-5 adet kornişon turşu
 
yeteri kadar karabiber
 
pul biber
 
 
Yumurtaları haşlayıp sarılarını ezin. Tereyağı ve peyniri ezip yumurtayı ekleyin. Turşu ve salamları küp küp doğrayıp karışıma ilave edin. Baharatlarını ekleyip ekmek dilimlerine sürün. Sıcakken servis yapın.
 
 
 ML® Yumurtalı Kanepe için tıklayın
 
 
 
 
 
 
Fotoğraf "bidik" tarafından gönderildi. 18.08.2020
  
 | 
Yumurtalı Ekmek Kızartması | 
  | 
Dolunay 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.04.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Burdur | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23366 
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2008 
8,974 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 yumurta
 
1 fincan maydanoz
 
Tuz
 
1,5 ekmek dilimi
 
1 çay bardağı süt
 
Yarım çay kaşığı karabiber
 
Yarım çay kaşığı kırmızı biber
 
3 kaşık sıvı yağ
 
 
Süt, karabiber, kırmızı biber, tuz ve yumurta iyice çırpılır. İnce kıyılmış maydanoz da katılır. Ekmek dilimleri yumurtalı malzemeye batırıp kızgın yağda kızartılır.
 
 
 ML® Ekmek Balığı için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 28.11.2022
  
 | 
 
 
 
 
 
 |