| 
 
 
 | 
Yumurtalı Ekmek | 
  | 
bidik 
Yeni Üye 
 
  
Kayıt: 04.08.2020 
Mesajlar: 3 Şehir: Burdur | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152422 
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2020 
376 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Dilimlenmiş bayat ekmekler
 
3 adet yumurta
 
Tuz
 
Sıvı yağ
 
 
Yumurtaları geniş bir kasede çırparak yeterince tuz ilave edin.
 
Teflon tavada sıvı yağı kızdırın.
 
Ekmeklerin her iki yüzünü yumurtaya bulayarak kızdırdığınız yağda kızartın.
 
Sıcak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Yumurtalı Ekmek Kızartması | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc151967 
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2020 
546 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yumurta
 
1 çay kaşığı tuz
 
1/2 çay kaşığı karabiber
 
1/2 çay kaşığı kekik
 
1/2 çay kaşığı pul biber
 
1 adet bayat ekmek
 
 
Bir kasede yumurta, tuz, karabiber, kekik ve pul biber iyice çırpılır. Dilimlenmiş bayat ekmekler bu karışımı bandırılır. Kızdırılmış yağda önlü arkalı kızartılır. Sıcak servis edilir.
 
 
 
  
 | 
Yumurtalı Ekmek | 
  | 
şans eseri 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.02.2020 
Mesajlar: 30 Şehir: İzmit | 
Kısa URL: https://ml.md/lc148684 
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2020 
951 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet bayat ekmek
 
3 adet yumurta
 
1 çay bardağı süt
 
Tuz
 
 
Bir kasede yumurta ve sütü çırpın.
 
Üzerine tuz ekleyip çırpmaya devam edin.
 
Tavayı ocağa alın ve sıvı yağ ekleyin.
 
Ekmek dilimlerini yumurtalı karışıma batırın ve tavada her iki tarafını da kızartın.
 
Sıcak olarak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Yumurtalı Ekmek | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144333 
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2019 
803 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
1 adet bayat ekmek
 
4 adet yumurta
 
Yarım çay kaşığı karabiber
 
Yarım çay kaşığı kekik
 
Yarım çay kaşığı nane
 
Yarım çay kaşığı pul biber
 
3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
 
 
Yumurtaları iyice çırpın. İçine tuz, karabiber, kekik, nane ve pul biber ekleyip çırpmaya devam edin. 1,5 santimetre kalınlığında dilimlediğiniz ekmeklerinizi yumurtaya önlü arkalı batırın. Ekmeğin yumurtayı iyice çekmesi için kısa bir süre bekletin.
 
Bu esnada tavanızı iyice kızdırın. İçine ayçiçeği yağını ekleyip yağı da ısıtın. Ekmekleri yumurtadan çıkarıp hemen kızgın yağa atın ve her iki tarafını da rengi altın sarısı olana dek kızartın. Yağdan aldığınız ekmekleri kağıt havlu üzerinde 1 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.
 
Arzu ederseniz yumurtaya baharatları eklemeden yapabilir, bal, reçel gibi bir eşlikçiyle servis ederek tatlı bir kahvaltılık elde edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Yumurtalı Ekmek | 
  | 
biber çiçeği 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.04.2019 
Mesajlar: 25 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142096 
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2019 
637 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 avuç kıyılmış maydanoz
 
1 çay bardağı süt
 
1 çay kaşığı tuz
 
2 adet yumurta
 
10 dilim ekmek
 
 
Yumurta, tuz, süt ve maydanozu birlikte çırpın. Tereyağını tavada eritin ve ekmekleri dilimleyin.
 
Dilimlediğiniz ekmekleri yumurtalı karışıma arkalı önlü bulayıp tavaya dizin. Kızaran ekmekleri tabağa alıp sıcak olarak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Yumurtalı Ekmekler | 
  | 
sabah gülü 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.06.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134571 
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2018 
1,013 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet domates
 
2 adet çarliston biber
 
2 adet yumurta
 
6 dal maydanoz
 
Yarım çorba kaşığı tereyağı
 
1 su bardağı beyaz peynir
 
Üzerine serpmek için pul biber
 
1 adet dilimlenmiş ekmek
 
 
Beyaz peyniri ezelim. İçine küp şeklinde domates doğrayalım, biber ve maydanoz kıyıp içine koyalım.
 
İyice karıştırdıktan sonra yumurtaları ilave edelim.
 
İçine tereyağı koyup hepsini iyice karıştıralım.
 
Ekmek dilimlerinin üzerlerine sürelim, pul biberi serpip fırının ızgarasında kızarana kadar pişirelim.
 
Sıcak olarak servis yapalım.
 
 
 
 
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 13.12.2021
  
 | 
Yumurtalı Ekmek | 
  | 
fehmi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.05.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134491 
Gönderme Tarihi: 31.May.2018 
831 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
İstediğiniz kadar ekmek
 
6 yumurta
 
Sıvı yağ
 
 
Yağı bir tavaya boşaltınız, yağ kızdıktan sonra ekmeklerinizi kesiniz.
 
Sonra ekmekleriniz çırptığınız yumurtaya bir güzel batırın, odan sonra kızan yağa bırakın.
 
Biraz bekleyin kızardıkdan sonra alın ve servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Yumurtalı Ekmek | 
  | 
fehmi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.05.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134486 
Gönderme Tarihi: 31.May.2018 
1,061 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet tost ekmeği
 
1 adet yumurta
 
1 tutam kekik
 
Tuz
 
 
Tost ekmeğinin ortasını yuvarlak bi biçimde kesiyoruz.
 
Teflon tavaya ekmeğimizi yerleştiriyoruz.
 
Ekmeğin kestiğimiz kısmına yumurtamızı kırıyoruz.
 
Üstüne tuz ve kekiği koyuyoruz ve arkalı önlü pişiriyoruz.
 
İstenirse servis için ekmekten kestiğimiz yuvarlak ekmek parçasını kızartarak servis yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Yumurtalı Ekmek | 
  | 
büyükhanım 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.02.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc132137 
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2018 
938 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 tane ekmek
 
3 yumurta
 
1 çay bardağı süt
 
2 yemek kaşığı un
 
 
Yumurta, süt ,un, kabartma tozu karışımımızı yapıp çatal yardımıyla iyice çırpalım, ardından iki parmak kalınlığında doğranmış ekmeklerimiz bu karışıma iyice bulayıp kızan yağa bırakın.
 
 
 
  
 | 
Yumurtalı Ekmek | 
  | 
devri alem 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.02.2015 
Mesajlar: 71 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc130960 
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2018 
1,363 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://abbott.com.tr
 
 
1 şişe (220 ml) vanilya aromalı pediatrik beslenme ürünü
 
2 adet yumurta
 
1 çorba kaşığı (18 gr) şeker
 
1 çay kaşığı (2.5 gr) tarçın
 
4 dilim tam tahıl ekmeği
 
1 çorba kaşığı (15 ml) tereyağı
 
 
Orta boylarda bir kasede şeker, yumurta, tarçın ve pediatrik beslenme ürününü birlikte karıştırın.
 
Ekmeği yumurta karışımıyla ıslatın, yumuşayana kadar bekleyin.
 
Tereyağını büyük bir tavaya alıp, düşük ateşle eritmeye başlayın. Daha sonra orta ateşte eritmeye devam edin.
 
Ekmekleri tavaya yerleştirin ve her iki tarafınıda yaklaşık 2 dakika boyunca kızartın.
 
 
 
  
 | 
Yumurtalı Ekmek | 
  | 
mujo 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.03.2016 
Mesajlar: 35 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc128039 
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2017 
1,491 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
Yarım su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
 
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
3-4 dal taze fesleğen
 
3-4 dal taze nane
 
2-3 dal dereotu
 
2 dilim ekmek
 
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
 
1 diş sarımsak
 
 
Ekmeklerin üzerine birer tatlı kaşığı zeytinyağı gezdirip üzerine sarımsak sürün. Yumurtaları bir kaseye kırıp çırpın. İnce kıydığınız yeşillikler ve rendelenmiş peynirleri ekleyerek karıştırın. Yumurtalı karışımı ekmeklerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında ekmekler kızarana kadar 10-12 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Yumurtalı Ekmek | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc124833 
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2017 
1,437 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet bayat ekmek
 
250 gr peynir
 
3 adet yumurta
 
4-5 adet yeşil sivri biber
 
Kırmızı pulbiber(isteğe bağlı)
 
Tuz (peynir tuzsuz ise )
 
Tereyağı
 
 
Ekmekleri dilimleyin.
 
Üzerlerine yağ sürün.
 
Tepsinin üzerine yağlı kağıt serin ve ekmekleri üzerine dizin.
 
Peyniri bir kabın içinde ezin.
 
Yumurtaları çırpıp içine ilave edin.
 
Biberleri yemeklik doğrayın. Biberleri de yumurtalı karışıma ilave edin.
 
Karışıma gerek duyuyorsanız tuzunuda ilave edin ve kaşıkla ekmeklerin üzerine bu karışımdan sürün.
 
İsterseniz üzerine kırmızı tozbiber sepin.
 
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri kızarana kadar fırınlayın.
 
Sıcak olarak servis yapın
 
 
 
  
 | 
Yumurtalı Ekmek Kızartması | 
  | 
yemek aşkı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.10.2016 
Mesajlar: 34 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc120576 
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2016 
1,560 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
İnsan ve Ekmek
 
Bursa Büyükşehir Belediyesi
 
 
Ekmek kızartması için yumurtaya bir çukur kapta 2-3 kaşık un konulur .Yumurta kırılır hamur haline getirilir. Un kullanılmasa da olur, ama un kullanılsa daha lezzetli olur. Yumurtalar sütle sulandırılır. Koyu ayran şekline getirilir. Yine bayatlamış ekmekler ince dilimler halinde kesilir. Bu karışıma banılarak; kızgın yağda teflon tavada kızartılır. Burada sıvıyağ da çevirerek kızartılır.
 
 
 
  
 | 
Yumurtalı Ekmek | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc107633 
Gönderme Tarihi: 16.May.2015 
2,144 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
İnönü Kaymakamlığı
 
 
Dilimlenmiş bayat ekmek
 
Yumurta
 
Süt
 
Sıvıyağ
 
Tuz
 
Pul biber
 
 
Yumurta, tuz, süt ve pul biber çırpılır. Ekmekler dilimlenir. Ekmekler bu karışıma her tarafı eşit olacak şekilde bulanır. Yağda kızartıldıktan sonra servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Yumurtalı Ekmek Kızartması | 
  | 
Özlem Çelik 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 14.09.2014 
Mesajlar: 17 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc101636 
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2014 
3,044 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 dilim ekmek
 
3 adet yumurta
 
Kızartmak için;
 
Ayçiçeği yağı
 
 
Yumurtalar kırılarak bir tabakta çırpılır, ekmek dilimleri yumurtaya bulanarak kızgım yağda kızartılır.
 
 
Not: Pazar kahvaltıları için güzel bir sunumdur.
 
 
 
  
 | 
Yumurtalı Ekmekler | 
  | 
Tülay Sak 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 31.05.2014 
Mesajlar: 19 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc98642 
Gönderme Tarihi: 31.May.2014 
2,358 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 dilim bayat ekmek
 
2 adet yumurta
 
1 çay bardağı süt
 
Yarım çay kaşığı tuz
 
1 çimdik pulbiber
 
1 çimdik karabiber
 
1 çay kaşığı kekik
 
150 gr. tereyağı
 
 
Öncelikle geniş bir kasede yumurtayı tel çırpıcıyla çırpalım. Süt, tuz ve baharatları ekleyip tekrar karıştıralım. Orta boy bir tavaya tereyağımızı alıp kızdıralım. Daha sonra ekmeklerimizi bu karışıma bulayıp ısınmış olan tavada her iki tarafı da kızartalım. Sıcak yada ılık olarak çayın yanında servis yapalım.
 
 
 
  
 | 
Yumurtalı Ekmek | 
  | 
ser gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.08.2013 
Mesajlar: 39 Şehir: Fatsa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91417 
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2013 
2,599 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 dilim ekmek
 
3 yumurta
 
1 çay bardağı süt
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
100 gram beyaz peynir
 
 
Bayat ekmekleri dilimleyin. Yumurtaları sütle güzelce çırpın. İçine tuz serpin. Bu yumurtalı süte ekmekleri batırıp her tarafını bulayın. İçinde fazla tutmayın, hemen çıkartıp kızmış sıvı yağda kızartın.
 
 
 
  
 | 
Yumurtalı Ekmek | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc88923 
Gönderme Tarihi: 03.May.2013 
2,885 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10 dilim tost ekmeği
 
4 yumurta
 
1 su bardağı süt
 
1 çay kaşığı tuz
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
Domates, salatalık, peynir, reçel
 
 
Öncelikle yumurtaları sütle iyice çırpın. Üzerine tuz ekleyin. Bu karışıma dilimleri bulayın, yağda 4 dakika kadar kızartıp, servis tabağına dizin. Yanına peynir, domates, salatalık, reçel koyarak ikram edin.
 
 
Not: Kahvaltı masası için, 5 çayı için çok lezzetli sunum olacaktır.
 
 
 
 
Fotoğraf "Ayşe Gül" tarafından gönderildi. 07.06.2015
  
 | 
Yumurtalı Ekmek | 
  | 
sağnak 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.04.2013 
Mesajlar: 40 Şehir: Artvin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc88393 
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2013 
2,649 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://ihe.com.tr
 
 
Bayat ekmekler dilim dilim kesilir.
 
Yumurtalar bir tencere veya kaba kırılarak karıştırılır.
 
Kesilen dilim ekmekler yumurtanın içinde iyice buğulanır. Yani ekmek dilimlerinin her tarafının yumurta ile kaplanması sağlanır.
 
Daha sonra dilimler tavadaki kızarmış yağ içine atılırlar. Sanki ekmek yokmuş ve sahanda yumurta yapılır gibi dilimler kızartılır. Ve sonuçta görülecektir ki, yumurtalar ve yağlar ekmeği tazecik yapmıştır ve çok lezzetli olmuştur.
 
 
 
  
 | 
Yumurtalı Ekmek Kızartması | 
  | 
şule erdemir 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.03.2013 
Mesajlar: 33 Şehir: Kocaeli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc87988 
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2013 
2,225 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Sinem SALİHOĞLU
 
 
Yumurta
 
Dilimlenmiş bayat ekmek
 
Tuz
 
Pulbiber
 
Kızartmak için sıvıyağ
 
 
Genisce bir kasede yumurtalari tel cirpma aleti ile cirpin. Icine tuzu ve diger baharatlari ekleyip tekrar karistirin. Bayat Ekmek dilimlerini tek tek hazırlamış olduğumuz karışıma batıralım ve biraz emmesini bekledikten sonra; fazla kısmını bir fırça ya da çatal yardımıyla akıtalım. Ardından başka bir kaba alalım. Diğer taraftan yağımızı tavada kızdıralım, hazırlamış olduğumuz ekmek dilimlerini tavada güzelce kızartalım. Her iki tarafının da kızarmış olmasına, yumurtaların çiğ kalmamasına özen gösterelim. Böylelikle bayat ekmek dilimlerimiz yumuşak ve leziz bir hale dönüştü.
 
 
 
 
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 25.11.2024
  
 | 
 
 
 
 
 
 |