|
Yumurtalı Çiğ Köfte |
|
beslenme çantası
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.09.2008
Mesajlar: 22 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc27394
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2008
2,775 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg. ince bulgur
2 kaşık biber salçası
4 yumurta
1 adet kuru soğan
2 tutam maydanoz
Karabiber
Pulbiber
1 kaşık domates salçası
Bir tavada yağ eritilir. Yumurtalar çırpılarak eriyen yağa ilave edilir ve pişirilir. Baharatlar salça ile karıştırılır. Bu karışımın içinde bulgur eklenerek yoğrulur. Bir su bardağına yakın su konulur. Yeşillikler doğranır. Yumurtanın yağından da ilave edilerek yoğurma işlemine devam edilir. Yeşillikler ilave edilir, karıştırılır. En son olarak pişen yumurta eklenip, yumurtalar ezilmeyecek şekilde karıştırılıp servis tabağına şekil verilerek sunumu yapılır.
ML® Çiğ Köfte için tıklayın
Fotoğraf "Mehmet Çelik" tarafından gönderildi. 11.05.2020
|
Yumurtalı Çiğ Köfte |
|
Ulviye Türkmen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.08.2007
Mesajlar: 41 Şehir: Urfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc73000
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2012
2,362 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı ince bulgur
3 çorba kaşığı biber salçası
4 sap taze soğan
2 adet sivri biber
3 çorba kaşığı nar eksisi
1 limon
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiberi, kırmızı pul biber, kimyon
3 adet yumurta
1 çorba kaşığı tereyağı
Geniş bir kabın içine bulguru, salçayı ve az miktarda soğuk suyu ekleyip yoğurun. Bulgurun rengi değişince içine kıyılmış maydanoz, taze soğan ve sivri biberi üzerine ilave edip yoğurmaya devam edin. Tereyağını tavada eritip üzerine çırpılmış yumurtayı ekleyin. Omlet gibi pişirin ve hemen bulgurun içine ilave edin. Üzerine baharatları ve limon suyunu ekleyin. Bu karışımı yumurtalar yok oluncaya kadar yoğurun. Daha sonra elinizle sıkıp şekil verin. Marul yapraklarıyla beraber servis tabağına alıp ikram edin.
|
Yumurtalı Çiğ Köfte |
|
doğanay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.09.2011
Mesajlar: 60 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc68258
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2011
2,209 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı ince bulgur
3 yemek kaşığı biber salçası
5 yemek kaşığı isot
2 diş ezilmiş sarımsak
6-7 dal maydanoz
Yeterince tuz
1 adet kuru soğan
2 adet taze soğan
5 adet yumurta
İnce bulguru çok az kaynar suyla ıslatıyoruz, yeşillikler ve yumurta dışındaki malzemeyi iyice yoğuruyoruz, yumurtaları çukur bir kapta çırpıp az yağda pişiriyoruz, çok az soğutup yeşilliklerle birlikte bulgurlu harca ekliyoruz, macunumsu bir kıvam alana kadar yoğuruyoruz.
|
Yumurtalı Çiğköfte |
|
ilgi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.10.2016
Mesajlar: 30 Şehir: Yalova |
Kısa URL: https://ml.md/lc120780
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2016
1,192 defa indirildi / yazdırıldı
|
Eyüp Sevinç
5 çay bardağı ince bulgur
2 diş sarımsak
1 adet soğan
200 g. terayağı
2 çay bardağı isot
3 çay kaşığı kimyon
3 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tarçın
1 adet domates
1 yemek kaşığı biber
1 yemek kaşığı domates salçası
3 su bardağı su
2 adet yumurta
Maydanoz
Taze soğan
Sıvıyağ
Baharatları ve salçayı karıştırın, tuz ekleyin. Domatesi karışıma ekleyin. Bulguru karışıma yavaş yavaş yedirin ve soğuk su ekleyerek yavaş yavaş yoğurun. En son soğanı, bulgurlu karışıma ekleyerek yoğurma işlemine başlayın. Gerekli yumuşaklığı sağlayınca yeşillikleri ekleyin. Bolca sıvıyağda yumurtaları güzelce çırpıp omlet seklinde sıcak çiğ köfteye ekleyin ve yoğurmayı bitirin. Marul, limon ve ayran eşliğinde servis yapın.
|
Yumurtalı Çiğ Köfte |
|
problem
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.06.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Bilecik |
Kısa URL: https://ml.md/lc117841
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2016
1,191 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yasemin Kızılateş
4 çay bardağı ince bulgur
1 orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
6 yemek kaşığı isot
1 çay kaşığı karabiber
2 diş sarmısak
½ demet maydanoz
½ demet yeşil soğan
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Maydanoz ve yeşil soğan çok ince olarak doğranır ve üzerine 1 çay kaşığı karabiber dökülerek bir kenarda bekletilir. Orta boy tepsi içine çok ince doğranmış kuru soğan, domates salçası, biber salçası, isot, sarımsak, bulgur, tuz konularak ilk 5 dakika hiç su eklenmeden yoğrulur. Yoğurma işlemi sırasında ortalama 5 dakika arayla köfteye 2 avuç dolusu soğuk su eklenir. Su ekleme işlemi 3 kez tekrarlanır. Son su ekleme işleminden sonra yeşillikler eklenir. Yaklaşık 2-3 dakika yoğrulur. Yumurtalar kızgın yağda iyice pişirilir ve köfteye eklenerek 2-3 dakika daha yoğrulur. Küçük sıkımlar halinde yanında ayran ve marulla ikram edilir.
|
|