| 
 
 
 | 
Yumurtalı Çiğköfte | 
  | 
ilgi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.10.2016 
Mesajlar: 30 Şehir: Yalova | 
Kısa URL: https://ml.md/lc120780 
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2016 
1,351 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Eyüp Sevinç
 
 
5 çay bardağı ince bulgur
 
2 diş sarımsak
 
1 adet soğan
 
200 g. terayağı
 
2 çay bardağı isot
 
3 çay kaşığı kimyon
 
3 çay kaşığı karabiber
 
1 yemek kaşığı tarçın
 
1 adet domates
 
1 yemek kaşığı biber
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
3 su bardağı su
 
2 adet yumurta
 
Maydanoz
 
Taze soğan
 
Sıvıyağ
 
 
Baharatları ve salçayı karıştırın, tuz ekleyin. Domatesi karışıma ekleyin. Bulguru karışıma yavaş yavaş yedirin ve soğuk su ekleyerek yavaş yavaş yoğurun. En son soğanı, bulgurlu karışıma ekleyerek yoğurma işlemine başlayın. Gerekli yumuşaklığı sağlayınca yeşillikleri ekleyin. Bolca sıvıyağda yumurtaları güzelce çırpıp omlet seklinde sıcak çiğ köfteye ekleyin ve yoğurmayı bitirin. Marul, limon ve ayran eşliğinde servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Yumurtalı Çiğ Köfte | 
  | 
problem 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.06.2016 
Mesajlar: 24 Şehir: Bilecik | 
Kısa URL: https://ml.md/lc117841 
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2016 
1,328 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yasemin Kızılateş
 
 
4 çay bardağı ince bulgur
 
1 orta boy kuru soğan
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
6 yemek kaşığı isot
 
1 çay kaşığı karabiber
 
2 diş sarmısak
 
½ demet maydanoz
 
½ demet yeşil soğan
 
2 adet yumurta
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
Tuz
 
 
Maydanoz ve yeşil soğan çok ince olarak doğranır ve üzerine 1 çay kaşığı karabiber dökülerek bir kenarda bekletilir. Orta boy tepsi içine çok ince doğranmış kuru soğan, domates salçası, biber salçası, isot, sarımsak, bulgur, tuz konularak ilk 5 dakika hiç su eklenmeden yoğrulur. Yoğurma işlemi sırasında ortalama 5 dakika arayla köfteye 2 avuç dolusu soğuk su eklenir. Su ekleme işlemi 3 kez tekrarlanır. Son su ekleme işleminden sonra yeşillikler eklenir. Yaklaşık 2-3 dakika yoğrulur. Yumurtalar kızgın yağda iyice pişirilir ve köfteye eklenerek 2-3 dakika daha yoğrulur. Küçük sıkımlar halinde yanında ayran ve marulla ikram edilir.
 
 
 
  
 | 
Yumurtalı Çiğ Köfte | 
  | 
Ulviye Türkmen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.08.2007 
Mesajlar: 41 Şehir: Urfa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73000 
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2012 
2,469 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı ince bulgur
 
3 çorba kaşığı biber salçası
 
4 sap taze soğan
 
2 adet sivri biber
 
3 çorba kaşığı nar eksisi
 
1 limon
 
Yarım demet maydanoz
 
Tuz, karabiberi, kırmızı pul biber, kimyon
 
3 adet yumurta
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
 
Geniş bir kabın içine bulguru, salçayı ve az miktarda soğuk suyu ekleyip yoğurun. Bulgurun rengi değişince içine kıyılmış maydanoz, taze soğan ve sivri biberi üzerine ilave edip yoğurmaya devam edin.  Tereyağını tavada eritip üzerine çırpılmış yumurtayı ekleyin. Omlet gibi pişirin ve hemen bulgurun içine ilave edin. Üzerine baharatları ve limon suyunu ekleyin. Bu karışımı yumurtalar yok oluncaya kadar yoğurun. Daha sonra elinizle sıkıp şekil verin. Marul yapraklarıyla beraber servis tabağına alıp ikram edin.
  
 | 
Yumurtalı Çiğ Köfte | 
  | 
doğanay 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.09.2011 
Mesajlar: 60 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68258 
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2011 
2,318 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı ince bulgur
 
3 yemek kaşığı biber salçası
 
5 yemek kaşığı isot
 
2 diş ezilmiş sarımsak
 
6-7 dal maydanoz
 
Yeterince tuz
 
1 adet kuru soğan
 
2 adet taze soğan
 
5 adet yumurta
 
 
İnce bulguru çok az kaynar suyla ıslatıyoruz, yeşillikler ve yumurta dışındaki malzemeyi iyice yoğuruyoruz, yumurtaları çukur bir kapta çırpıp az yağda pişiriyoruz, çok az soğutup yeşilliklerle birlikte bulgurlu harca ekliyoruz, macunumsu bir kıvam alana kadar yoğuruyoruz.
  
 | 
Yumurtalı Çiğ Köfte | 
  | 
beslenme çantası 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.09.2008 
Mesajlar: 22 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27394 
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2008 
2,894 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kg. ince bulgur
 
2 kaşık biber salçası
 
4 yumurta
 
1 adet kuru soğan
 
2 tutam maydanoz
 
Karabiber
 
Pulbiber
 
1 kaşık domates salçası
 
 
Bir tavada yağ eritilir. Yumurtalar çırpılarak eriyen yağa ilave edilir ve pişirilir. Baharatlar salça ile karıştırılır. Bu karışımın içinde bulgur eklenerek yoğrulur. Bir su bardağına yakın su konulur. Yeşillikler doğranır. Yumurtanın yağından da ilave edilerek yoğurma işlemine devam edilir. Yeşillikler ilave edilir, karıştırılır. En son olarak pişen yumurta eklenip, yumurtalar ezilmeyecek şekilde karıştırılıp servis tabağına şekil verilerek sunumu yapılır.
 
 
 ML® Çiğ Köfte için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "Mehmet Çelik" tarafından gönderildi. 11.05.2020
  
 | 
 
 
 
 
 
 |