Milli Eğitim Bakanlığı
 
 
4 yumurta 
 
3 su bardağı + 1 kahve fincanı irmik 
 
4 su bardağı un 
 
250 gram tereyağı 
 
2 yemek kaşığı su 
 
1 çay bardağı tepeleme şeker 
 
1 paket vanilya 
 
1 paket kabartma tozu 
 
Şerbeti için:
 
5 su bardağı şeker (1 kg ) 
 
1 limon 
 
4,5 su bardağı su 
 
 
2 yemek kaşığı su ile 2 yemek kaşığı şeker eritilir. 
 
250 gram tereyağı tavada eritilir. 
 
Eritilen şekere tereyağı ve 4 yumurta sarısı eklenerek karıştırılır. 
 
Bu karışıma un, irmik, kabartma tozu, yumurta akı, vanilya ilave edilir; karışım yoğrulur. 
 
Köfte şekli verilerek tepsiye dizilir, 180 derece fırında pişirilir. 
 
1 su bardağı şeker 1 su bardağı su ve bir iki damla limon ile 5 dakika kaynatılır. 
 
Sulu kıvamda bir şerbet hazırlanır. 
 
Ayrı bir kapta, 4 bardak şeker 3,5 bardak su ve 4-5 damla limon ile 15 dakika kaynatılır ve soğumaya bırakılır. 
 
Fırından çıkan tatlıya önce sulu kıvamda olan şerbet (az olan şerbet) sonra diğer şerbet ilave edilir. 
 
Şerbeti çektikten sonra servis yapılır.
 
 
 
  
 |