| 
 
| 
 
 
 | 
 
Yumurta tatlısı | 
 
  | 
nln64 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2007 
Mesajlar: 36 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17196 
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2007 
3,975 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 adet yumurta, 
 
2 çorba kaşığı yoğurt, 
 
yarım cay bardağı sıvıyağ, 
 
1 cay kaşığı karbonat,
 
1 su bardağı un, 
 
yarım su bardağı hindistancevizi, 
 
Kızartmak için: 
 
2 su bardağı sıvıyağ,
 
Şerbeti için: 
 
3.5 su bardağı tozşeker,
 
4 su bardağı su, 
 
5 damla limon suyu
 
 
Hazırlık olarak şerbeti hazırlayın. Bunun için tencerede 3.5 su bardağı tozşeker ve 4 subardağı suyu kaynatın.
 
Şerbeti koyulaşmadan ocaktan alın. 5 damla limon suyunu ekleyin. Soğumaya bırakın. Derince bir kaseye 4 adet yumurtayı 2 çorba kaşığı yoğurdu, 1 çay kaşığı karbonatı ve yarım çay bardağı sıvıyağı koyup iyice karıştırın. 2 su bardağı sıvıyağı tavada kızdırın. Hazırladığınız boza kıvamındaki hamurdan, yağın içine kaşık kaşık atın. Çevirerek kızartın.
 
Tavadan aldığınız tatlıları soğuttuğunuz şerbetin içine bırakın. Tatlılar şerbeti çekince, hindistanceviziyle süsleyip servis yapın.
  
 | 
 
Yumurta Tatlısı | 
 
  | 
zumZUM 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.04.2006 
Mesajlar: 150 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4060 
Gönderme Tarihi: 24.May.2006 
3,939 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
3 Yumurta
 
1 Çorba Kasigi Un
 
2 Çorba Kasigi Yoğurt
 
1 Çay Bardagi Siviyag
 
SERBET IÇIN:
 
1 Çay Fincani Tozseker
 
2 Çay Fincani Su
 
1 Tutam Toz Safran
 
 
YAPILIŞI
 
Tozseker ve suyu tencerede kaynatin. Koyulasmaya baslayinca toz safrani ilave edip karistirin ve sogumaya birakin. Yumurta, un ve yogurdu mikserle çirpin. Siviyagi tavada isitip hazirladiginiz karisimi dökün. Alt tarafi kizarinca ters çevirin ve iki yüzünü de pisirin. Pisme esnasinda tahta spatula yardimiyla esit üçgenler halinde
 
dilimleyin. Atesi iyice kisin. 1 bardak soguk serbeti hamurun üzerine gezdirin.Serbeti çekinceye kadar kisik ateste 8-10 dakika pisirin. ilik olarak servis yapin.
  
 | 
 
Yumurta Tatlısı | 
 
  | 
hacı geldi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.09.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145883 
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2019 
978 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
 
4 yumurta 
 
3 su bardağı + 1 kahve fincanı irmik 
 
4 su bardağı un 
 
250 gram tereyağı 
 
2 yemek kaşığı su 
 
1 çay bardağı tepeleme şeker 
 
1 paket vanilya 
 
1 paket kabartma tozu 
 
Şerbeti için:
 
5 su bardağı şeker (1 kg ) 
 
1 limon 
 
4,5 su bardağı su 
 
 
2 yemek kaşığı su ile 2 yemek kaşığı şeker eritilir. 
 
250 gram tereyağı tavada eritilir. 
 
Eritilen şekere tereyağı ve 4 yumurta sarısı eklenerek karıştırılır. 
 
Bu karışıma un, irmik, kabartma tozu, yumurta akı, vanilya ilave edilir; karışım yoğrulur. 
 
Köfte şekli verilerek tepsiye dizilir, 180 derece fırında pişirilir. 
 
1 su bardağı şeker 1 su bardağı su ve bir iki damla limon ile 5 dakika kaynatılır. 
 
Sulu kıvamda bir şerbet hazırlanır. 
 
Ayrı bir kapta, 4 bardak şeker 3,5 bardak su ve 4-5 damla limon ile 15 dakika kaynatılır ve soğumaya bırakılır. 
 
Fırından çıkan tatlıya önce sulu kıvamda olan şerbet (az olan şerbet) sonra diğer şerbet ilave edilir. 
 
Şerbeti çektikten sonra servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Yumurta Tatlısı Tarifleri Baba Tatlısı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |