| 
 
 
 | 
Yumurta Dolması | 
  | 
Kezban 
Editor 
 
  
Kayıt: 14.08.2005 
Mesajlar: 165 Şehir: Balgat/ANK | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3412 
Gönderme Tarihi: 04.May.2006 
3,590 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 yumurta
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 yemek kaşığı kırıntı beyaz peynir
 
1 tatlı kaşığı yoğurt
 
yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
 
1/4 demet maydanoz
 
karabiber
 
tuz
 
 
Yumurtalari içinde soğuk su olan bir kaba koyup ateşe oturtun, 15 dakika süre ile haşlayın, kaynama suyunu dökün, yeni soğuk su koyup içinde bekletin. Yumurtalar soğumaya başlayınca kabuklarını soyun, dikiş ipliği veya çok keskin bir bıçak ile herbirini uzunlamasına ikiye bölün. Beyaz kısımlarını zedelemeden, küçük bir kaşıkla sarılarını çıkartın, tabakta düz durabilmeleri için de yarım yuvarlakların alt kısımlarını bıçakla yarım santim kesin ve bir tabağa dizin. Bir kasede çıkardığınız katı yumurta sarıları, zeytinyağı, beyaz peynir, yoğurt, kırmızı biber, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi iyice ezerek karıştırın, beyazların içine doldurun. Yumurta sarılarına peynir ve yoğurt yerine tonbalığı veya zeytin ezmesi de katabilirsiniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 16.02.2023
  
 | 
Yumurta Dolması | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102160 
Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2014 
2,404 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet yumurta
 
1 demet maydanoz
 
1 çay kaşığı ucu tuz
 
1 çay kaşığı ucu biber
 
1 yemek kaşığı margarin
 
 
Yumurtaları haşlayın. Maydanozu ince ince doğrayın.İçine başka yeşillik konulabilir. Haşlanan yumurtaları ikiye bölün. Sarılarını çıkarın. Sonra çıkardığımız sarıları maydanoz ve sana yağ ile karıştırın. Son olarak da hazırlanan içleri tekrar yumurtanın içine koyun.
 
 
 
  
 | 
Yumurta Dolması | 
  | 
hatice hatice 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.06.2018 
Mesajlar: 22 Şehir: Hatay | 
Kısa URL: https://ml.md/lc135117 
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2018 
1,174 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10 adet yumurta
 
2 tatlı kaşığı tuz
 
1/2 fincan sirke
 
3 yumurta sarısı
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
20 adet kapari çiçeği
 
 
Orta boy bir tencerede yumurtaları yerleştirip üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve sirke ilave edin. Yumurtaların seviyesini 3 parmak aşacak kadar kaynar su koyduktan sonra tencereyi harlı ateşe oturtun. 10 dakika kadar kaynayınca kevgirle yumurtaları çıkartıp soğuk su dolu bşr kapta soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde yumurta sarılarını çırpma teli ile kabarıncaya kadar dövün. Kalan tuzu ve biberi ekleyip dövmeye devam edin.Zeytinyağını sicim gibi akıtarak yedirin.Ara sıra limon suyu katın.Tuzunu ve biberini mayonez sosun kontrol edin. Yumurtaların kabuklarını soyup enlemesine ikiye kesin.Dik durabilmeleri için altlarını bıçakla düzleştirin. Sarılarını çıkarıp boşalan yere mayonezi doldurun.En üste kapari çiçeği ile süsleyin.
 
 
 
  
 | 
Yumurta Dolması | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157399 
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2021 
479 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
7 adet yumurta
 
1 avuç maydanoz yaprağı(ince kıyılmış)
 
1/2 çay kaşığı tuz
 
1/2 çay kaşığı karabiber
 
1/2 çay kaşığı pul biber
 
1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
 
 
Kaynatıp altını kısıp tıngırdamaya bıraktığımız suda 6 adet yumurtayı 9-10 dakika haşlayalım.
 
Sonrasında 1-2 dakika boyunca oda sıcaklığında suyun içine koyup pişme işlemini durduralım.
 
Kabuklarını soyup ortadan ikiye bölelim.
 
Sarılarını bir kaşık yardımıyla çıkarıp kenara alalım. Beyazlarını da ayrı bir yerde tutalım.
 
Sarıları bir çatalla ezip ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, pul biber ve arzularsanız farklı otlarla karıştırıp bir harç haline getirelim.
 
Hazırladığımız harcı tekrar yumurta beyazlarının içine dolduralım. Gevşek değil, sıkışık doldurmaya çalışalım.
 
O sırada 1-2 parmak derinliğinde sıvı yağımızı kızdırmaya başlayalım. Çok yüksek ateş olmasın, orta-yüksek arası kafidir.
 
Doldurma işlemi tamamlanınca, yumurtaları kenarda çırpılmış 7. yumurtaya önlü arkalı bandırıp, kızartmaya alalım.
 
Altın sarısı renge ulaşınca yumurtaları kenardaki servis tabağına, altta yağı emmesi için koyduğumuz kağıt havluların üzerine alalım.
 
Kahvaltılıklar ile beraber çok keyifli gidecek yemeğimiz hazır.
 
 
 
  
 | 
Yumurta Dolması | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc171424 
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2023 
666 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet yumurta
 
1 çay kaşığı tuz
 
Yarım çay kaşığı toz biber
 
Yarım çay kaşığı karabiber
 
1 avuç maydanoz
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
 
Uygun bir tencereye yumurtalarımızı alalım, üzerini geçecek kadar su dolduralım.
 
Ocağı açarak yumurtaları kaynamaya bırakalım.
 
Suyumuz fokurdamaya başladıktan sonra yumurtaları 6 dakika kaynatalım.
 
Buradaki süre yumurtalarınızın büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilir ancak 7-8 dakikayı geçirmemeye özen göstermelisiniz.
 
Süre onunda ocağı kapatalım ve yumurtalarımızı soğumaya bırakalım.
 
Yumurtalarımız soğuduktan sonra kabuklarını soyalım ve uzunlamasına ortadan ikiye keselim.
 
Daha sonra yumurtaların sarılarını beyaz kısmına zarar vermeden çıkartalım ve uygun bir karıştırma kabına alalım.
 
Yumurtalarımızın sarılarını çatal yardımı ile güzelce ezelim.
 
Ezdikten sonra üzerine tuz, toz biber, karabiber, ince kıyılmış maydanoz ve zeytin yağını ilave ederek güzelce karıştıralım.
 
Güzelce karıştırdıktan sonra yumurta beyazlarının içerisine tatlı kaşığı yardımı ile harcımızdan yerleştirelim.
 
Malzemelerimiz bitene kadar bu işleme devam edelim.
 
Hazırladığımız yumurta dolmalarını servis tabağına alarak üzerine küçük küçük doğradığımız taze soğanlarımızı serpiştirelim ve servis edelim.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |