| 
 
| 
 
 
 | 
 
Yufkalı Pilav | 
 
  | 
can siper 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.11.2016 
Mesajlar: 31 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc120993 
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2016 
1,504 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Eyüp Sevinç
 
 
2 su bardağı Amerikan pirinci
 
5 su bardağı tavuk suyu
 
1 adet tavuk budu
 
1 baş soğan (irice)
 
45 adet mantar
 
1 er çorba kaşığı kuş üzümü, kuru üzüm, badem, portakal kabuğu (doğranmış haşlanmış)
 
1,5 kahve fincanı sıvı yağ
 
1,5 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
1 çay kaşığı tarçın
 
1 çay kaşığı karabiber
 
Süslemek için misket domates ve dereotu
 
1 adet yufka
 
 
Önce ince doğranmış kuru soğanı sıvı yağda pembeleştirin, sırasıyla yine ince doğranmış tavuk budunu (derisi hariç) kayısıyı, üzümleri, baharatları ve pirinci ilave ederek 2-3 dakika kavurun. Sıcak tavuk suyunu ilave edip çok hafif ateşte suyu çekene kadar pişirin. Üzerine bir peçete örtün. 15-20 dakika demlendirin. Sonra bir kek kabına veya çukur bir kaseye boşaltıp hafif bastırarak şekil almasını sağlayın. İçine pişirilmiş yufka serilen bir servis tabağına ters çevirin. Üzerini dere otu ve misket domateslerle süsleyin. (Alta serilen yufkanın kenarlarına volanlı bir şekil verilerek kumaş havası verin.) (Buharlaştırılmış tavuk suyuyla hafif ıslatın.)
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Yufkalı Pilav Tarifleri Mantarlı Pilav Tarifleri
 | 
 
 
 
 |