| 
 
 
 | 
Yufkalı Pilav | 
  | 
can siper 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.11.2016 
Mesajlar: 31 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc120993 
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2016 
1,504 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Eyüp Sevinç
 
 
2 su bardağı Amerikan pirinci
 
5 su bardağı tavuk suyu
 
1 adet tavuk budu
 
1 baş soğan (irice)
 
45 adet mantar
 
1 er çorba kaşığı kuş üzümü, kuru üzüm, badem, portakal kabuğu (doğranmış haşlanmış)
 
1,5 kahve fincanı sıvı yağ
 
1,5 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
1 çay kaşığı tarçın
 
1 çay kaşığı karabiber
 
Süslemek için misket domates ve dereotu
 
1 adet yufka
 
 
Önce ince doğranmış kuru soğanı sıvı yağda pembeleştirin, sırasıyla yine ince doğranmış tavuk budunu (derisi hariç) kayısıyı, üzümleri, baharatları ve pirinci ilave ederek 2-3 dakika kavurun. Sıcak tavuk suyunu ilave edip çok hafif ateşte suyu çekene kadar pişirin. Üzerine bir peçete örtün. 15-20 dakika demlendirin. Sonra bir kek kabına veya çukur bir kaseye boşaltıp hafif bastırarak şekil almasını sağlayın. İçine pişirilmiş yufka serilen bir servis tabağına ters çevirin. Üzerini dere otu ve misket domateslerle süsleyin. (Alta serilen yufkanın kenarlarına volanlı bir şekil verilerek kumaş havası verin.) (Buharlaştırılmış tavuk suyuyla hafif ıslatın.)
 
 
 
  
 | 
Yufkalı Pilav | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95909 
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2014 
2,685 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 
Ankara 2006
 
 
1 adet yufka
 
½ haşlanmış tavuk göğsü
 
2 su bardağı pirinç
 
½ çay bardağı fıstık
 
½ çay bardağı kuş üzümü
 
2 çorba kaşık tereyağı
 
4 su bardağı tavuk suyu
 
Tuz, baharat
 
 
Fıstık, kuş üzümü suda bekletilir.
 
Tavukgöğsü suda haşlanarak tel tel parçalara ayrılır.
 
Tavukgöğsünü tel tel ayırma işlemi tavuk sıcakken yapılmalıdır.
 
Fıstıkları yağda kavurun. Pirinci ve et suyunu ekleyin, pilavı pişiriniz.
 
Demlenmeye bırakmadan önce tavukları ekleyin.
 
Yağlanmış kalıba yufka sererek pilavı yufkanın üzerine koyun.
 
Tek kat yerine 2 kat yufka kullanılabilir. Bu durumda yufkaların arasına su, süt- yumurta karışım sürülebilir. Yufkaların şekillendirilmesi (tabak ya da kâse yardımıyla yapılabilir)
 
Yufkanın dışta kalan kısımları ile üstünü örtün ve 200 oC de yufka kızarana kadar pişirin. (Yufkanın üzeri yumuşak olması için yağlanabilir.)
 
Dilimleyerek servise hazır hale getirin.
 
Yufkalar küçük yuvarlaklar halinde kesilerek yufkalara bohça şeklide verilebilir.
  
 | 
Yufkalı Pilav | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91868 
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2013 
2,340 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet yufka 
 
2 su bardağı pirinç 
 
2 su bardağı su 
 
2 çorba kaşığı tereyağı 
 
4 çorba kaşığı kuş üzümü 
 
5 dal dereotu
 
 
Tereyağını eritin, pirinç ve kuş üzümü ilave edip dört dakika kavurun. Pirinçlerin rengi biraz dönünce, üzerine su ilave edip kapağı kapalı şekilde 10 dakika pişirin. Ardından dereotunu katıp karıştırın. Bir kek kalıbını yağlayın, yufkayı serin ve pilavı içine doldurun. Kenarlarından sarkan yufkaları üzerine kapatıp 180 derecedeki fırında 15 dakika pişirin.
  
 | 
Yufkalı Pilav | 
  | 
im 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2012 
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc85995 
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2013 
2,518 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1) Çukur, ateşe dayanıklı bir kabın içini yağlayınız. 1 adet yufkayı masaya örtü örter gibi kenarlarından taşırarak kabın içine yatırmadan yayınız. Yırtılan kısım olursa yırtık yere bir parça yufka koyunuz.
 
2) Yufka ile kaplı kabın içine istediğiniz miktarda pilav koyup kenarlarından sarkan yufkalarla pilavın üstünü kapatınız.
 
3) Üzerini tereyağı ile yağlayarak fırına sürerek orta hararette alt ve üstünü kızartınız.
 
4) Sonra alt ve üst çevirerek servis yapınız.
 
 
Not: Pilav sarmak için en iyi yufka, baklava yufkasıdır. Sonra, ince haşlanmış su böreği yufkası gelir. Bunlardan sonra gelen bir başka seçenek ise, hazır börek yufkasıdır. Hazır yufka da kullanılabilir.
  
 | 
YUFKALI PİLAV | 
  | 
Rana 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.10.2006 
Mesajlar: 119 Şehir: Uşak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8141 
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2006 
3,227 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2   su bardağı pirinç 
 
3   kaşık yağ 
 
4   bardak et suyu 
 
1/2   adet kuzu ciğeri 
 
2   baş soğan	
 
2 kaşık çam fıstığı
 
2 kaşık kuşüzümü
 
Yeteri kadar tuz, baharat dereotu
 
yarım kutu bezelye
 
Yufka yapmak için :		
 
1.5   bardak un 
 
2   adet yumurta 
 
4.5   kaşık yapılmış börek yağı
 
Yarım	bardak su
 
Yeteri kadar tuz.
 
 
Pilav iç pilav gibi pişirilip soğutulur. Hamur; yağlı hamur börekleri bölümündeki tarifimizde olduğu gibi hazırlanır. îki parmak kalınlığında açılıp altı parçaya 'bölünür. Her pazı zeytinyağıyla açılır, soğuk pilav konur. Arzu edilen şekilde sarılıp pişecek kaba yerleştirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür, orta ateşli fırında pişirilir.
  
 | 
YUFKALI PİLAV | 
  | 
Lokma 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.10.2006 
Mesajlar: 34 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8009 
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2006 
3,240 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEME:
 
3 bardak pirinç,
 
4 kaşık tereyağı,
 
4 bardak su,
 
2 fincan badem,
 
1 adet haşlanmış tavuk göğsü,
 
1 yufka,
 
yeter miktarda tuz.
 
 
YAPILIŞI:
 
Pirinç ayıklanıp, yıkanır ve tuzlu ılık suda ıslatılıp yarım saat dinlenmeye bırakılır. Pilav tenceresinde 3 kaşık tereyağı kızdırılır. Yıkanıp süzülen pirinç konarak 2-3 dakika kadar kavrulur. 4 bardak sıcak su ve tuz ilâve edilip, ateş kısılarak pişmeye bırakılır. Diğer tarafta, 1 kaşık tereyağı bir tavada eritilip içine badem konarak kavrulur. Bademler pembeleşince haşlanmış ve doğranmış tavuk göğsü ile beraber biraz daha kavrulur ve pişirilip demlenmiş olan pilava karıştırılır. Daha sonra ateşe dayanıklı bir cam kap veya kek kalıbı yağlanır. İçine, yufka yayılır ve pilav yufkanın içine doldurulur. Etrafından taşan yufkalar bohça gibi toplanır. Sıcak fırına sürülerek kızartılır. Fırından çıkarılıp sıcak sıcak servis yapılır.
  
 | 
YUFKALI PİLAV | 
  | 
Kezban 
Editor 
 
  
Kayıt: 14.08.2005 
Mesajlar: 165 Şehir: Balgat/ANK | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3408 
Gönderme Tarihi: 04.May.2006 
3,325 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
4 su bardağı pirinç
 
250 gr margarin
 
1 adet yufka
 
karabiber
 
tuz
 
 
HAZIRLANIŞI
 
Tencerenin içini bir miktar margarinle iyice yağlayın, sonra yufkayı serin. Diğer yanda pirinci ılık suda 60 dakika dinlendirin. Sonra iyice yıkayıp, suyunu süzdükten sonra tenceredeki yufkanın içine koyun. Margarini eritip pirincin üzerine dökün ve yufkayı pirinçlerin üzerini kapatacak biçimde katlayın. Tencereyi orta hararetli fırına koyup yanm saat pişirin. Yufkanın üstü pembeleştiğinde fırından çıkarın. Ters çevrip, servis tabağına alın ve servis yapın.
 
 
 ML® Yufkalı Kapama için tıklayın
 
 
  
 | 
Yufkalı Pilav | 
  | 
gulsimsir 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.01.2006 
Mesajlar: 180
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc863 
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2006 
3,535 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 kişilik
 
Gerekli malzeme:
 
4 havuç, 2 patates 2 su bardağı bezelye
 
4 su bardağı pirinç
 
5 su bardağı su
 
5 çorba kaşığı tereyağı 
 
2 yufka, 
 
1 yumurta sarısı 
 
1 kahve fincanı süt 
 
Karabiber
 
tuz
 
 
Havuç ye patatesi küp şeklinde küçük küçük doğrayın. Doğradığınız sebzeleri ve bezelyeyi haşlayıp süzün.
 
Bir tencerede tereyağını eritip haşlanmış sebzeleri ekleyerek kavurun. Diğer tarafta pirinci ayıklayıp ılık suyla ıslatın. Pirinç yumuşadıktan sonra suyunu süzerek kavrulan sebzelere ilave edip 5 dakika daha kavurun. Tuz ve karabiber serperek 5 su bardağı su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Pilav kaynadıktan sonra altını kısıp suyunu çekene kadar pişirin.
 
Her iki yufkayı da dörde bölün. Bir çorba kasesinin içine böldüğünüz yufkalardan birini yerleştirin. Yufkanın üzerine süt sürüp pişirdiğiniz pilavla kasenin içini doldurun. Pilavın üzerini kasenin kenarlarından taşan yufkayla kapatın. Yağlanmış fırın tepsine kaseyi ters çevirerek yerleştirin.
 
Diğer yufka parçalarına da aynı işlemi uygulayarak tepsiye dizin. Tepsideki yufkaların üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin.
 
 
 ML® Yufkalı Çam Pilavı için tıklayın
 
  
 | 
Yufkalı Pilav | 
  | 
Sermin 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.07.2005 
Mesajlar: 44 Şehir: Çeşme/İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc460 
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2005 
3,763 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 bardak pirinç
 
5 su bardağı su ya da etsuyu
 
5 kaşık margarin
 
yeterince tuz
 
1 adet hazır yufka
 
ayrıca 1 kahve fincanı eritilmiş margarin
 
 
Pirinci içine 1 kaşık tuz atılmış sıcak suya koyun. Soğumaya bırakın. 1 saat sonra suyunu süzün, soğuk sudan bir kaç kez geçirin, bir süzgece çıkarın. Yağı pilav pişireceğiniz tencerede eritin. Suyu süzülmüş pirinçleri içine atın. 4-5 dakika karıştırarak kavurun. Kaynamakta olan etsuyunu pilav tenceresine boşaltın, tuzunu ekin. Kapağını kapatın. Ağır ısılı ocakta 15-17 dakika kadar pişirin. 25 santim kutrundaki bir tepsiyi eritilmiş margarinle yağlayın, yufkayı içine yayın. Tenceredeki pilavı tahta kaşıkla 1 kere karıştırdıktan sonra, yufkanın içine dökün. Yufkanın sarkan kenarlarını pilavın üzerine kapatın. Orta ısılı fırında yarım saat kadar bekletin, yufkanın üzeri nar gibi kızarmışsa fırından alın, sofraya getirin.
 
 
 ML® Yufkalı Yumurta için tıklayın
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |