Kısa URL: https://ml.md/lc3406
Gönderme Tarihi: 04.May.2006
2,587 defa indirildi / yazdırıldı
Yufka
Margarin
Vanilya
Pudra şekeri
Yufkayı sigara şeklinde sıkıca sarın. Elde ettiğiniz uzun şeritten iki-üç parmak ara ile parçalar kesip su dolu bir kaba koyun, bir saat kadar bekletin. Derince bir kapta maıgarini eritin ve sularını süzdüğünüz yufkaları kızgın yağa atıp, pembeleşinceye dek kızartın.Kızaran hamurları vanilyalı pudra şekerine bulayıp tabağa koyun ve soğuduktan sonra servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc77527
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2012
2,143 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet yufka
1 su bardağı toz badem
1 su bardağı sıvı yağı
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı süt
Yapılışı: Yufkayı düz bir zeminde açın. Üzerine toz bademi ve pudra şekerini serpin. Rulo şeklinde sarıp iki parmak kalınlığında kesin. Bu şekilde sütün içinde 1 saat bekletip kızgın yağda kızartın ve süzgeçle tavadan alın. İsterseniz üzerine pudra şekeri serpin ya da dondurmanın yanında ikram edin.
Fotoğraf "pembe orkide" tarafından gönderildi. 16.08.2015