| 
 
 
 | 
Yufka Tatlısı | 
  | 
Kezban 
Editor 
 
  
Kayıt: 14.08.2005 
Mesajlar: 165 Şehir: Balgat/ANK | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3406 
Gönderme Tarihi: 04.May.2006 
2,708 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yufka
 
Margarin
 
Vanilya 
 
Pudra şekeri 
 
 
Yufkayı  sigara şeklinde  sıkıca sarın. Elde ettiğiniz  uzun şeritten  iki-üç parmak ara ile parçalar kesip su dolu bir kaba koyun, bir saat kadar bekletin. Derince  bir kapta maıgarini  eritin  ve sularını  süzdüğünüz  yufkaları kızgın yağa atıp, pembeleşinceye dek kızartın.Kızaran hamurları  vanilyalı pudra şekerine bulayıp tabağa koyun ve soğuduktan sonra servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Yufka Tatlısı | 
  | 
Kadri Heper 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.11.2007 
Mesajlar: 35 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23042 
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2008 
2,377 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yufka
 
1 su bardağı pudra şekeri
 
2 kaşık margarin
 
1 paket vanilya
 
1 fincan zeytinyağı
 
 
Her yufkayı rulo gibi incecik sarın. 2-3 parmak kalınlığında kesin. Sonra açılmamalarına dikkat ederek suya atın. 1 saat bekletip, dikkatlice çıkartın. Ve suyunu süzün. Margarin ile zeytinyağını eritip, kızdırın. Ve bu parçaları kızartın. Üzerine vanilyalı pudra şekerini serpin. Sıcak servis yapın.
  
 | 
Yufka Tatlısı | 
  | 
tosunum 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.01.2010 
Mesajlar: 36 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc46846 
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2010 
2,486 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 çorba kaşığı yağ
 
1 paket vanilya
 
1 adet hazır yufka
 
1 çay bardağı pudra şekeri
 
 
Yufkayı sonuna kadar sıkı sıkı sigara gibi sarınız, ucunu ıslatıp yapıştırınız. Üç parmak ara ile kesip içi su dolu bir kâse içine atınız. Derince bir kapta yağı  eriterek ısıtınız. Kızgın hale gelince sudan süzerek çıkarılan parçalan yağda nar gibi kızartınız. Kızaran hamurları vanilyah pudra şekerine bulayarak tabağa diziniz. Soğuk olarak servis yapınız.
  
 | 
Yufka Tatlısı | 
  | 
Nilgün Ayar 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 07.03.2011 
Mesajlar: 19 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71908 
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2012 
2,241 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet yufka
 
5 kaşık tahin
 
Yarım bardak ceviz
 
2 kaşık pudra şekeri
 
3 kaşık şeker
 
 
Yufkanın üzerine 5 yemek kaşığı tahini dökün ve fırçayla sürün. Üzerine toz şekeri ve cevizi serpin. Yufkayı ortadan ikiye bölün ve geniş kısımdan sarın. Rulodan parçalar kesin ve fırın tepsisine dizin. Üstü kızarana kadar pişirip kızarınca pudra şekeri dökün.
  
 | 
Yufka Tatlısı | 
  | 
Asrın 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.11.2011 
Mesajlar: 83 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc77527 
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2012 
2,246 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yufka
 
1 su bardağı toz badem  
 
1 su bardağı sıvı yağı
 
2 çorba kaşığı pudra şekeri
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
1 su bardağı süt
 
 
Yapılışı: Yufkayı düz bir zeminde açın. Üzerine toz bademi ve pudra şekerini serpin. Rulo şeklinde sarıp iki parmak kalınlığında kesin. Bu şekilde sütün içinde 1 saat bekletip kızgın yağda kızartın ve süzgeçle tavadan alın. İsterseniz üzerine pudra şekeri serpin ya da dondurmanın yanında ikram edin.
 
 
 
 
Fotoğraf "pembe orkide" tarafından gönderildi. 16.08.2015
  
 | 
 
 
 
 
 
 |