| 
 
| 
 
 
 | 
 
Yoğurtlu Pide | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118064 
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2016 
3,284 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Emre Erdem
 
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 çay bardağı süt
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 adet yumurta
 
1 kibrit kutusu yaş maya
 
1 tatlı kaşığı şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
2 su bardağı un (aldığı kadar un)
 
İç malzemeleri:
 
3 çorba kaşığı süzme yoğurt
 
1 adet yumurta
 
2 adet sivri biber
 
3 kibrit kutusu peynir
 
1 adet kuru soğan
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
4 dal dereotu
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı pul biber
 
Tuz
 
 
Ilık süt maya ile karıştırılır. Diğer malzemeler konup kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılıp bekletilir. 3 kaşık yağ ve doğranmış soğan kavrulur. Yoğurt, yumurta, ezilmiş peynir, doğranmış biber,doğranmış dereotu, karabiber, pul biber, tuz karıştırılır. Hamurdan ceviz büyüklüğü koparılarak ince açılarak içine hazırlanan harçtan 1 çorba kaşığı konarak yayılıp yanlardan içe doğru kapatılır. 10 dakika mayalandırılıp üzerine yumurta sarısı sürülüp 200 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Yoğurtlu Pide Tarifleri Hamur İşleri
 | 
 
 
 
 |