| 
 
| 
 
 
 | 
 
Yoğurtlu Pide | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118064 
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2016 
3,284 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Emre Erdem
 
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 çay bardağı süt
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 adet yumurta
 
1 kibrit kutusu yaş maya
 
1 tatlı kaşığı şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
2 su bardağı un (aldığı kadar un)
 
İç malzemeleri:
 
3 çorba kaşığı süzme yoğurt
 
1 adet yumurta
 
2 adet sivri biber
 
3 kibrit kutusu peynir
 
1 adet kuru soğan
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
4 dal dereotu
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı pul biber
 
Tuz
 
 
Ilık süt maya ile karıştırılır. Diğer malzemeler konup kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılıp bekletilir. 3 kaşık yağ ve doğranmış soğan kavrulur. Yoğurt, yumurta, ezilmiş peynir, doğranmış biber,doğranmış dereotu, karabiber, pul biber, tuz karıştırılır. Hamurdan ceviz büyüklüğü koparılarak ince açılarak içine hazırlanan harçtan 1 çorba kaşığı konarak yayılıp yanlardan içe doğru kapatılır. 10 dakika mayalandırılıp üzerine yumurta sarısı sürülüp 200 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
 
 
 
  
 | 
 
Yoğurtlu Pide | 
 
  | 
pahalı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.02.2017 
Mesajlar: 28 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc124105 
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2017 
1,514 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
www.miele.com.tr
 
 
1/2 Küp Maya (21 gr.) 
 
200 ml Süt, ılık 
 
1 Yumurta 
 
100 gr. Yoğurt 
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ 
 
2 çay kaşığı Şeker 
 
1/2 çay kaşığı Kabartma tozu 
 
450 gr. Un 
 
1 çay kaşığı Tuz 
 
 
Mayayı sütün içinde açın, yumurta, yoğurt, şeker, kabartma tozu, un ve tuzu karıştırın ve üstü kapalı olarak sıcak bir ortamda yaklaşık 60 dakika kabarmaya bırakın.
 
Hamuru 8 porsiyona bölün, ince pideler açın ve üzerine fırın kağıdı serilmiş cam kasede altın sarısı rengini alıncaya kadar pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Yoğurtlu Pide Tarifleri Hamur İşleri
 | 
 
 
 
 |