Kısa URL: https://ml.md/lc92936
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2013
1,558 defa indirildi / yazdırıldı
2 demet pazı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 diş sarmısak
Yarım kg yoğurt
Tuz
Pulbiber
Pazıyı ayıklayıp yıkayın ve ince kıyın. Tuzlu kaynar suda pazıyı haşlayın, daha sonra süzgeçten geçirin. Tencereye yarım çay bardağı sıvıyağı koyup, 2 diş rendelenmiş sarmısakla pazıyı kavurun. Pazı soğuyunca yoğurdu ilave edin. Servis tabağına koyun ve üzerine pulbiber serperek soğuk servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc22225
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2008
10,145 defa indirildi / yazdırıldı
Malzemesi
1 kg pazı
2 soğan
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 kahve fincanı pirinç
1 çorba kaşığı limon suyu
1 su bardağı sıcak su
1 kesme şeker
1 çorba kaşığı domates salçası
4-5 diş sarımsak
1 çay kaşığı pulbiber
1 su bardağı yoğurt
Tuz
Karabiber
Pazı yapraklarını temizleyin. Bol suda yıkayıp süzün ve ince şeritler halinde doğrayın. Soğanları soyup kıyın.
Zeytinyağını tencerede kızdırıp soğanları pembeleştirin. Pazı, pirinç, tuz ve karabiberi ekleyip 1-2 dakika kavurun. Sıcak su, limon suyu ve şekeri ilave edip pirinçler yumuşayınca kadar pişirin.
Domates salçasını küçük bir tavaya alın. 2 kaşık su, pulbiber ve 1 tutam tuz ekleyip kısık ateşte karıştırarak pişirin. Sarımsakları ezip sosa ekleyin. 1-2 dakika daha pişirip ateşten alın.
Pazıyı servis tabağına alın. Üzerine yoğurdu yayıp sosu gezdirerek dökün. Sıcak olarak servis yapın.