|
|
Yeni Yıl Pastası |
|
zührem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.12.2012
Mesajlar: 48 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc103994
Gönderme Tarihi: 30.Arl.2014
1,835 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı un
4 adet yumurta
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı kakao
1,5 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı sıvı yağ
Çikolata sosu için:
200 gram bitter çikolata
200 gram çiğ krema
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1,5 su bardağı nar taneleri
Yumurtaları bir kabın içinde çırpın, üzerine şeker ilave edin ve çırpmaya devam edin. Üzerine süt, sıvı yağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı koyup çırpmaya devam edin. Bu karışımın içine kakao koyup karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökün ve 170 derecedeki önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin. Bu arada kek pişerken sosu yapın. Tüm malzemeleri bir kabın içinde 5 dakika kadar pişirin ve bu sosu fırından çıkmış kekin üzerine dökün. Nar taneleriyle süsleyip yılbaşı akşamı ikram edin.
|
Yeni Yıl Pastası |
|
yeşil çimen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.06.2016
Mesajlar: 35 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc117588
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2016
1,372 defa indirildi / yazdırıldı
|
Nazan Karakaş
1 paket pandispanya
1,5 paket pasta kreması
1,5 bardak süt
Çikolatalı harfler
1 kase antepfıtığı tozu
2 adet muz
Kremamızı süt ile çırpıp pandispanyamızın arasına yarısını sürüp üstüne muzları yerleştirelim. Pandispanyayı tekrar krema ile kaplayıp çikolatalı harfler ile süsleyelim. Antep fıstığı tozunu serpip afiyetle yiyelim.
|
Yeni Yıl Pastası |
|
kaktüs
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.08.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc118668
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2016
1,220 defa indirildi / yazdırıldı
|
Nedime Arzu Taştekin
1 adet hazır pandispanya keki
500 gram süt
50 gram nişasta
2 adet yumurta (sarısı)
510 gram toz şeker
1 çay kaşığı vanilya
1 paket damla çikolata
1 su bardağı dövülmüş fındık
4 adet rulokat gofret
Pasta kreması yapmaya yarım kilo sütü ısıtarak başlıyoruz. Tencereye eklenen sütün üstüne şekerin üç de ikisini ekledikten sonra ısınmaya bırakıyoruz. Şeker eriyene ve vanilya aromasını verene kadar ısıtmaya devam ediyoruz. Sonra yumurta sarıları ve nişastayı çırpın. Derin bir kap içine aldığınız yumurta ve nişastayı ve kalan şekeri iyice karıştırınız. Hazırladığımız karışıma bir su bardağı süt ekleyip çırpalım ve dinlendirelim. Pandispanya kekimizi sütle ıslatalım. Hazırladığımız kremayı pandispanyaya döküp sürelim. Damla çikolata serpiştirip diğer kat olan pandispanya ile kapatalım. Kalan kremayı 2.kata sürelim. Damla çikolatalar ile 2015 yazıp gülen yüz şekli verelim. son olarak üzerine rulokat gofret ve fındık parçaları ile süsleyelim.
|
Yeni Yıl Pastası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168793
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2022
159 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Pandispanya:
1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
3 yumurta
0,5 su bardağı su
Kurabiye için:
100 g oda sıcaklığında tereyağı
2 - 3 yemek kaşığı esmer şeker
1 yumurta sarısı
0,5 çay bardağı üzüm pekmezi
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 çay kaşığı toz tarçın
0,5 çay kaşığı zencefil
2 - 2,5 su bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
Dolgu:
1 poşet Dr. Oetker Pastacı Kreması - Pişmeli
1 su bardağı krema
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı iri doğranmış kestane şekeri
2 - 3 yemek kaşığı hindistancevizi rendesi
Kaplama için:
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
Glazür:
1 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
3 - 4 yemek kaşığı su
1 poşet Dr. Oetker Pasta Süsü - Gümüş İnci
Üzeri için:
2 - 3 yemek kaşığı hindistancevizi rendesi
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)
Kurabiyeden ev yapmak için pişirme kağıdından şablonlar hazırlayın:
-Yan duvarlar için 5x7 cm boyutlarında dikdörtgen
-Çatı için 4x7 cm boyutlarında dikdörtgen
-Arka ve ön duvarlar için 5x8,2 cm boyutlarında dikdörtgen. Bu dikdörtgen şablonun uzun kenarlarının 5. santimetresinden sonrasını üçgen şeklinde kesin (görseldeki örnekte verildiği gibi).
Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarını margarin ile yağlayın. Pişirme kağıdından 13x29 cm boyutlarında 2 adet şerit kesin. Bu şeritleri kalıbın kenarına yerleştirerek kenar yüksekliği oluşturun. Fırını belirtilen dereceye göre ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından alın, kalıbın kelepçesini ve kenarlardaki pişirme kağıdını çıkarıp soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın.
Tereyağı, esmer şeker, yumurta sarısı, üzüm pekmezi, şekerli vanilin, tarçın, zencefil, un ve hamur kabartma tozunu bir kaba alın, yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 15 dakika bekletin. Süre sonunda pişirme kağıdı üzerine alın ve merdane ile 8 mm kalınlığında açın. Hazırladığınız her şablondan ikişer adet hamur kesin, pişirme kağıdı ile birlikte fırın tepsisine alın ve pişirin.
Kalan hamuru aynı şekilde pişirme kağıdı üzerinde açın ve 18 cm yüksekliğinde 3 adet çam ağacı şekli kesin. Hamurları tekrar toplayın ve 3 adet 14 cm yüksekliğinde ve 1 adet 4 cm yüksekliğinde olacak şekilde çam ağacı şekilleri kesin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika
Süre sonunda kurabiyeleri fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Süt ve kremayı bir tencereye alıp pastacı kremasını ilave edin. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynama başlayınca ocağı kısın ve karıştırmaya devam ederek 1 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Soğuyan kremayı mikser ile yüksek devirde 2 dakika çırpın. Soğuyan pandispanyayı enlemesine üç eşit parça elde edecek şekilde kesin. İlk katı servis tabağına alın ve kremanın yarısını üzerine yayın. Kestane şekerlerinin yarısını üzerine sıralayın. Hindistan cevizi rendesi serpin. İkinci katı üzerine kapatın ve kalan pastacı kremasını yayın. Kalan kestane şekerlerini sıralayın ve hindistancevizi rendesini serpin. Üçüncü katı üzerine kapatın.
Krem şantiyi soğuk süt ile tarifine göre çırpın ve pastayı kaplayın. Buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.
Pudra şekerini eleyin, suyu azar azar ilave ederek glazür kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Pişirme kağıdından huni hazırlayın, glazürü içine doldurun ve ucunu makas ile kesin. Duvar için hazırladığınız kurabiyelerin kenarlarına glazür sıkın ve birbirine yapıştırın. Kalan parçalarla çatı kısmı olacak şekilde glazür sıkarak yapıştırın. Kalan glazür ile evi ve çam ağaçlarını süsleyin. İncileri sıralayın ve glazürler donuncaya kadar bekletin. Servisten önce hazırladığınız kurabiyeleri pastanın üzerine yapıştırın ve hindistancevizi serpin.
|
|
Yeni Yıl Pastası Tarifleri Mozaik Pasta Tarifleri
|
|