|
Yılbaşı Pastası |
|
partizan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.04.2010
Mesajlar: 37 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc50524
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2010
2,820 defa indirildi / yazdırıldı
|
15 - 20 cm pişmiş bol meyveli kek
Kreması için:
300 gr badem
150 gr şeker
150 gr pudra şekeri
1 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı limon suyu
Kayısı marmelatı
Üstü:
3 yumurta beyazı
600 gr şeker, elenmiş
1 yemek kaşığı limon suyu
Bademleri şekerle karıştırın. (Bademler önceden dövülmüş olacak.) Yumurta sarılarını ve limon suyunu ekleyerek krem haline getirin. Hafif şeker ektiğiniz hamur tahtasında yoğurarak düzgün ve çatlaksız duruma getirin. Kekin üstünü kenarlarını iyice ezdiğiniz kayısı marmalatı ile kaplayın. Hazırladığınız badem kremasının yarısından kekin büyüklüğünde bir daire kesin. Kekin üstüne yerleştirin. Kalan badem kremasını yuvarlayın ve her biri kek çevresinin yarısını eşit ve kekin yüksekliğinde iki şerit kesin. Bu şeritleri ile kekin kenarlarına yerleştirin. Üstü süslenmeden önce kremanın donması için keki 1-3 gün serin bir yerde saklayın. 1-3 gün sonra keki düzgün bir düzeye koyup, üstünü hazırlamaya girişin. Yumurta beyazlarını çırpıp, şekeri azar azar ekleyin. Bu arada çırpmanızı da sürdürün. Hazırladığınız karışım sertleşip, sivri tepeler oluşturacak duruma gelene dek çırpın. Limon suyunu ekleyin. Karışımı kekin üstüne ve kenarlarına sürerken yuvarlak uçlu bir bıçak kullanarak biçimler verin. Kekin üstü donmadan diğer süslerle bir biçim verin ve donmaya bırakın.
|
Yeni Yıl Pastası |
|
nedret
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.11.2006
Mesajlar: 72 Şehir: Çankaya - Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc9948
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2006
2,778 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
5 adet yumurta
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
Kreması için:
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı buğday nişastası
1 çay bardağı şeker
1 çorba kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
2 adet muz
1 çay bardağı damla çikolata
Üzeri için:
1,5 su bardağı süt
2 paket toz krem şanti
1 çorba kaşığı kakao
1 paket bitter çikolata
Islatma şurubu için:
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı reçel
Hazırlanışı:
Önce pandispanya yapılır; yumurtalar derın bir kaba kırılır, üzerine şeker eklenir. Şeker eriyi bembeyaz olana kadar mikser ya da çırpıcıyla çırpılır.İçine oda ısısında yumuşamış tereyağı, elenmiş un, vanilya ve kabartma tozu katılır, pürüzsüz bir hal alana kadar kısa süre karıştırılır. Ortasi delik olmayan kek kalıbı iyice yağlanır. Karışım kaba dökülür, önceden ısıtılmış 165 derece fırına verilir. Kabarıp pembeleşene kadar pişirilir. Bu rada krema hazırlanır. Küçük bir tencereye soğuk süt, un, nişasta ve şeker konur. Malzeme iyice karıştırıldıktan sonra orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirilir. Ateşten alınır, içine kakao, tereyağı ve vanilya katılır, karıştırılır, soğumaya bırakılır. Başka bir kapta süt ve krem şanti çırpılır. Soğuyan kakaolu kremaya 2 çorba kaşığı krem şanti ve damla çikolata katılır. Kalan krem şantiye de 1 çorba kaşığı kakao ilave edilir. Pişen pandispanya enine 3 parçaya kesilir. Reçel ve su karıştırılır. Pandispanya katlarına gezdirilir. Daha sonra pandispanya katlarına ince bir tabaka halinde kakaolu krem şanti sürülür. Kakaolu kremaya ince kıyılmış muz eklenir ve karıştırılır. İlk pandispanya katına muzlu kremanın yarısı yerleştirilir, ikinci kat üzerine konur, kalan muzlu krema üzerine yerleştirilir. Son katta konur. Pastanın üzeri ve kenarları krem şanti ile sıvanır. Bitter çikolata rendenin iri kenarı ile rendelenir, pastanın kenarlarına ve üzerine serpilir. Pasta buzdolabında en az 4 saat dinlendirilir.
|
Yılbaşı pastası |
|
damak tadı
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.04.2007
Mesajlar: 22 Şehir: Alanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc15785
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2007
2,634 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet hazır kek,
1 su bardağı süt,
1 çorba kaşığı kahve,
2 paket yanilyalı pasta kreması,
5 çorba kaşığı ayva reçeli,
3 su bardağı dövülmüş tuzsuz antepfıstığı
Sıcak süt ve kahveyi karıştırın. Kekin iki yüzünü de kahve ile ıslatın. Pasta kremasını üzerindeki tarife göre hazırlayın. Yarısını, keklerden birinin üzerine sürün. Ayva reçelini de kremanın üzerine yayın. Diğer keki üzerine kapayın. Kalan kremayı da pastanın üzerine bulayın.
Yağlı kağıda çam ağacı şekli çizin. Makasla kesin. Bu kalıbı pastanın üzerine koyun, kenarlarını dövülmüş fıstıkla belirleyin. Kalıbı kaldırın. Ağacın içini de fıstıkla süsleyjn.'Pastayı buzdolabına alın. l saat bekletip, soğuyunca servis yapın.
|
Yılbaşı Pastası |
|
oya sancaklı
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.02.2008
Mesajlar: 23 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc21127
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2008
2,573 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet sade hazır kek,
1 su bardağı süt.
Kreması için:
5 adet yaprak jelatin,
400 gram krem şanti,
yarım limonun suyu ve kabuğu,
6 çorba kaşığı tozşeker,
4 adet yumurtanın sarısı,
1 paket vanilya.
Süslemek için:
Kırmızı gıda boyası,
1 paket sütlü çikolata, antepfıstığı
Jelatinleri geniş bir kapta çok az su ilavesi ile ıslatın. Krem şantiyi birkaç dakika çırpın. Geniş bir kaba limon kabuğu rendesi ve suyunu, şekeri, yumurta sarılarını ve vanilyayı alın. Bu kabı içi sıcak su dolu bir tencerenin üzerine oturtun. Sürekli karıştırarak, krem şantiyi ekleyin. Krem şanti bittikten sonra kabı bu kez içi soğuk su dolu bir tencerenin içine yerleştirin. Kremanın sertleşmesi için birkaç dakika çırpın. Sütle ıslattığınız kekin ilk parçasının üzerine kremadan sürün. Spatula ile düzeltin. Diğer keki üzerine yerleştirin. Üzerine ve yanlarına bolca krema sürün. Spatula ile düzeltin. Süslemek için ayırdığınız kremanın üzerine kırmızı gıda boyası ilave edin.
Sıkma torbasına koyduğunuz kremayı çeşitli şekillerde sıkın. Sütlü çikolatayı benmari usulü eritin. Sonra bu erimiş çikolata ile pastanın üzerine dal şekilleri yapın. Antepfıstığı ile süsleyin. Dilimleyerek, servis yapın.
|
Yılbaşı Pastası |
|
referans
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.06.2011
Mesajlar: 50 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc64801
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2011
2,469 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
2 çay bardağı toz şeker
2 çay bardağı yoğurt
3 çorba kaşığı margarin
3 çay bardağı un
2 çay kaşığı kabartma tozu
Kreması için:
1/2 paket krem şanti
2.5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı toz şeker
2 adet yumurta sarısı
3 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
İçi için:
2 adet muz
1 çay bardağı süt
Süslemek için:
1 paket bitter çikolata
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket krem şanti
1/2 su bardağı süt
Yeşil gıda boyası
Antepfıstığı
Yumurta ve şekeri çırpın. Karışıma margarin ve yoğurdu ekleyin. Kabartma tozu ve unu karıştırıp harca ekleyin. 170 derecelik fırında 35 dakika pişirin. Soğuduktan sonra enlemesine ikiye bölün. Ballı sütle iki parçayı da ıslatın. Krema için vanilya hariç tüm malzemeyi karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp vanilyayı ekleyin. Pandispanyanın her iki parçasına ince bir tabaka halinde sürün. Muzları sütle ezin ve tabaktaki pandispanyanın üzerine yayın. Diğer parçayı üstüne kapatıp buzdolabına koyun. Çikolatayı benmari usulü eritip tereyağı ekleyin. Pastanın üzerine sürün. Krem şantiyi sütle çırpın, yeşil gıda boyasını ekleyip karıştırın. Pastaya şekiller yapın.
|
YILBAŞI PASTASI |
|
panelist
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.05.2010
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc51527
Gönderme Tarihi: 08.May.2010
2,432 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEME:
10 yumurta
10 çorba kaşığı toz şeker
10 çorba kaşığı un
1 limonun rendelenmiş kabukları
2 çay kaşığı vanilya
ıslatma suyu
ara kremi
üst kremi
fıstık
fındık.
HAZIRLANIŞI:
Yumurtalar, bakır bir tencereye kırılır. Üzerine şeker dökülür.
Hafif ateş üzerinde, "koyu yoğurt" kıvamına gelinceye kadar çırpılır.
Un, bir kaba elenir. Üzerine vanilya ve rendelenmiş limon kabukları konur. Karıştırılır.
Yumurtanın Duiunduğu kaba boşaltılır. İyice karıştırılır.
İçi yağlanmış pasta kalıbına boşaltılır.
Önceden ısıtılmış, orta hararetli fırında 45 dakika pişirilir.
Ilıdıktan sonra kalıptan çıkarılır. Enine 3 parçaya kesilir.
Her parça. "ıslatma suyu" ile ıslatılır. 2 parçanın üzerine "ara kremi" sürülür. Sonra parçalar, üst üste konur. Krem sürülmeyen parça, en üstüne yerleştirilir.
Kenarlara, "ara kremi" sürülür.
En üste konulan parçaya, az miktarda "ara kremi" sürülür. Sonra "üst kremi" ile kaplanır.
Üstüne, içine krem doldurulmuş bir "huni" yardımıyla "iyi yıllar" yazılır .
istenilen maizeme ile süsler yapılır.
NOT. "Yaş günü pastası" de böyle hazırlanabilir.
|
YENİ YIL PASTASI |
|
ÜLKÜ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.10.2005
Mesajlar: 47 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc10938
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2007
2,365 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
14 adet yumurta beyazı
300 gr. çekilmiş badem
100 gr. portakal şekerlemesi
300 gr. pudra şekeri
100 gr. un
Yapılışı:
Bir kap içinde iki adet yumurta beyazı telle vurularak. sıkı kar haline getirilir. Un, badem, pudra şekeri beraber karıştırılarak yumurta beyazlarına ilave edilir. Hafifçe karıştırılır. Yapılan hamur bez huniye doldurulur. Yağlanmış unlanmış tepsiye 3 adet 25 cm. çapında daire çizilir. Her bir dairenin içi bu hamurlar sıkılarak doldurulur ve orta hararetteki fırında pişirilir. Tepsiden çıkarılır. Soğuduktan sonra parçalar şurupla hafif ıslatılır. Üzerlerine krem sürülür. İnce kıyılmış portakal şekerlemesi serpilir ve üst üste yapıştırılır. Üzerine ve kenarlarına krema sürülür. Kenarına çekilmiş badem veya antepfıstığı sürülür. Krema ile tarih yazılır.
|
YILBAŞI PASTASI |
|
küçük ev
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.04.2011
Mesajlar: 35 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc66090
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2011
2,301 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 adet yumurta
250 gr. tozşeker (10 çorba kaşığı)
300 gr. un (10 çorba kaşığı)
Vanilya
Limon kabuğu rendesi
Islatma suyu
Ara kremi
Üst kremi
Süslemek için muhtelif krem, fındık, fıstık vb.
10 yumurtadan pandispanyayı hazırlayınız.
Dikdörtgen veya yuvarlak bir kalıba döküp, pişiriniz.
Kontrolünü yapıp fırından aldıktan sonra biraz soğutup kalıptan çıkarınız.
Enine 2'ye veya 3'e kesiniz.
Her katı ıslatma suyu ile ıslatınız.
2 adedinin üzerine pasta ara kremini sürüp, 3 katı üst üste koyup, pastayı eski şekline getirniiz.
Kenarlarını da ara kremle kapatınız.
Üstüne de çok az ara krem sürüp, hazırladığınız bir üst krem, yani örtülükle pastayı kaplayınız.
Örtülük donduktan sonra pastanın üzerine çok ince duyla (huni) «iyi Yıllar» veya eski ve yeni tarihler atıp, pastayı süsleyiniz.
Not: Bu pastaları çok çeşitte kremalarla yaparak çeşitlendirmek mümkündür. Örneğin, kakaolu kremlerle renkli, beyaz kremlerle beyaz, beyaz kreme şekerci boyası katarak muhtelif renklerde hazırlayabilirsiniz.
|
Yeni Yıl Pastası |
|
zührem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.12.2012
Mesajlar: 48 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc103994
Gönderme Tarihi: 30.Arl.2014
1,835 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı un
4 adet yumurta
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı kakao
1,5 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı sıvı yağ
Çikolata sosu için:
200 gram bitter çikolata
200 gram çiğ krema
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1,5 su bardağı nar taneleri
Yumurtaları bir kabın içinde çırpın, üzerine şeker ilave edin ve çırpmaya devam edin. Üzerine süt, sıvı yağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı koyup çırpmaya devam edin. Bu karışımın içine kakao koyup karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökün ve 170 derecedeki önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin. Bu arada kek pişerken sosu yapın. Tüm malzemeleri bir kabın içinde 5 dakika kadar pişirin ve bu sosu fırından çıkmış kekin üzerine dökün. Nar taneleriyle süsleyip yılbaşı akşamı ikram edin.
|
Yeni Yıl Pastası |
|
yenifasıl
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.12.2013
Mesajlar: 36 Şehir: Tekirdağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc94739
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2013
1,834 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet çikolatalı pasta tabanı
1 su bardağı şekerli kahve
2 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Üzeri için:
200 gram çiğ krema
200 gram bitter çikolata
Çiğ kremayı tencerenin içinde kaynama noktasına getirin. İçine çikolataları ekleyip karıştırın ve sos kıvamına getirip bir kenarda bekletin. Kreması için sütü, yumurta sarısını, unu, kakao ve şekeri bir tencereye alıp çırparak koyuşlaşıncaya kadar ocakta pişirin. Bu karışımı ocaktan alıp içine tereyağı ve vanilyayı ekleyip soğumaya bırakın. Daha sonra servis tabağına aldığınız pasta kekinin bir parçasını kahve ile ıslatıp bu kremayı yerleştirin üzerine diğer keki koyup yine kremayı ve sonrada her tarafına kremşantiyi sürüp 20 dakika dolapta bekletin. Üzerine hazırlanan çikolata sosunu döküp fıstıklarla süsleyip servis yapın.
|
Yeni Yıl Pastası |
|
azo
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.12.2014
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc104012
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2014
1,707 defa indirildi / yazdırıldı
|
Renkli gıda boyaları
3 adet muz
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket labne peyniri
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı kakao
2 paket kakaolu pasta keki
Öncelikle kreması için tencerede yumurta sarısı, süt, un, şeker ve vanilyayı iyice çırpın. Ocak üzerine alıp karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişmeye bırakın. Ocaktan alıp içine labne ve vanilyayı ekleyin. Ara sıra karıştırarak içine ezilmiş muzu koyup soğumaya bırakın. Soğuyan kremayı kaplara bölüp gıda boyalarıyla renklendirip hazırlayın. Pasta kekini sütle ya da şekerli suyla ıslatıp arasına ve üzerine kremadan sürün. Krema katlarını renkli yapın. Daha sonra pastanın üzerine kardan adam gibi peyniri şekillendirip yerleştirin. Soğuk servis yapın.
|
Yeni Yıl Pastası |
|
yeşil çimen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.06.2016
Mesajlar: 35 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc117588
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2016
1,372 defa indirildi / yazdırıldı
|
Nazan Karakaş
1 paket pandispanya
1,5 paket pasta kreması
1,5 bardak süt
Çikolatalı harfler
1 kase antepfıtığı tozu
2 adet muz
Kremamızı süt ile çırpıp pandispanyamızın arasına yarısını sürüp üstüne muzları yerleştirelim. Pandispanyayı tekrar krema ile kaplayıp çikolatalı harfler ile süsleyelim. Antep fıstığı tozunu serpip afiyetle yiyelim.
|
Yeni Yıl Pastası |
|
kaktüs
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.08.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc118668
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2016
1,220 defa indirildi / yazdırıldı
|
Nedime Arzu Taştekin
1 adet hazır pandispanya keki
500 gram süt
50 gram nişasta
2 adet yumurta (sarısı)
510 gram toz şeker
1 çay kaşığı vanilya
1 paket damla çikolata
1 su bardağı dövülmüş fındık
4 adet rulokat gofret
Pasta kreması yapmaya yarım kilo sütü ısıtarak başlıyoruz. Tencereye eklenen sütün üstüne şekerin üç de ikisini ekledikten sonra ısınmaya bırakıyoruz. Şeker eriyene ve vanilya aromasını verene kadar ısıtmaya devam ediyoruz. Sonra yumurta sarıları ve nişastayı çırpın. Derin bir kap içine aldığınız yumurta ve nişastayı ve kalan şekeri iyice karıştırınız. Hazırladığımız karışıma bir su bardağı süt ekleyip çırpalım ve dinlendirelim. Pandispanya kekimizi sütle ıslatalım. Hazırladığımız kremayı pandispanyaya döküp sürelim. Damla çikolata serpiştirip diğer kat olan pandispanya ile kapatalım. Kalan kremayı 2.kata sürelim. Damla çikolatalar ile 2015 yazıp gülen yüz şekli verelim. son olarak üzerine rulokat gofret ve fındık parçaları ile süsleyelim.
|
Yeni Yıl Pastası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168793
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2022
159 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Pandispanya:
1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
3 yumurta
0,5 su bardağı su
Kurabiye için:
100 g oda sıcaklığında tereyağı
2 - 3 yemek kaşığı esmer şeker
1 yumurta sarısı
0,5 çay bardağı üzüm pekmezi
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 çay kaşığı toz tarçın
0,5 çay kaşığı zencefil
2 - 2,5 su bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
Dolgu:
1 poşet Dr. Oetker Pastacı Kreması - Pişmeli
1 su bardağı krema
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı iri doğranmış kestane şekeri
2 - 3 yemek kaşığı hindistancevizi rendesi
Kaplama için:
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
Glazür:
1 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
3 - 4 yemek kaşığı su
1 poşet Dr. Oetker Pasta Süsü - Gümüş İnci
Üzeri için:
2 - 3 yemek kaşığı hindistancevizi rendesi
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)
Kurabiyeden ev yapmak için pişirme kağıdından şablonlar hazırlayın:
-Yan duvarlar için 5x7 cm boyutlarında dikdörtgen
-Çatı için 4x7 cm boyutlarında dikdörtgen
-Arka ve ön duvarlar için 5x8,2 cm boyutlarında dikdörtgen. Bu dikdörtgen şablonun uzun kenarlarının 5. santimetresinden sonrasını üçgen şeklinde kesin (görseldeki örnekte verildiği gibi).
Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarını margarin ile yağlayın. Pişirme kağıdından 13x29 cm boyutlarında 2 adet şerit kesin. Bu şeritleri kalıbın kenarına yerleştirerek kenar yüksekliği oluşturun. Fırını belirtilen dereceye göre ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından alın, kalıbın kelepçesini ve kenarlardaki pişirme kağıdını çıkarıp soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın.
Tereyağı, esmer şeker, yumurta sarısı, üzüm pekmezi, şekerli vanilin, tarçın, zencefil, un ve hamur kabartma tozunu bir kaba alın, yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 15 dakika bekletin. Süre sonunda pişirme kağıdı üzerine alın ve merdane ile 8 mm kalınlığında açın. Hazırladığınız her şablondan ikişer adet hamur kesin, pişirme kağıdı ile birlikte fırın tepsisine alın ve pişirin.
Kalan hamuru aynı şekilde pişirme kağıdı üzerinde açın ve 18 cm yüksekliğinde 3 adet çam ağacı şekli kesin. Hamurları tekrar toplayın ve 3 adet 14 cm yüksekliğinde ve 1 adet 4 cm yüksekliğinde olacak şekilde çam ağacı şekilleri kesin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika
Süre sonunda kurabiyeleri fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Süt ve kremayı bir tencereye alıp pastacı kremasını ilave edin. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynama başlayınca ocağı kısın ve karıştırmaya devam ederek 1 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Soğuyan kremayı mikser ile yüksek devirde 2 dakika çırpın. Soğuyan pandispanyayı enlemesine üç eşit parça elde edecek şekilde kesin. İlk katı servis tabağına alın ve kremanın yarısını üzerine yayın. Kestane şekerlerinin yarısını üzerine sıralayın. Hindistan cevizi rendesi serpin. İkinci katı üzerine kapatın ve kalan pastacı kremasını yayın. Kalan kestane şekerlerini sıralayın ve hindistancevizi rendesini serpin. Üçüncü katı üzerine kapatın.
Krem şantiyi soğuk süt ile tarifine göre çırpın ve pastayı kaplayın. Buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.
Pudra şekerini eleyin, suyu azar azar ilave ederek glazür kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Pişirme kağıdından huni hazırlayın, glazürü içine doldurun ve ucunu makas ile kesin. Duvar için hazırladığınız kurabiyelerin kenarlarına glazür sıkın ve birbirine yapıştırın. Kalan parçalarla çatı kısmı olacak şekilde glazür sıkarak yapıştırın. Kalan glazür ile evi ve çam ağaçlarını süsleyin. İncileri sıralayın ve glazürler donuncaya kadar bekletin. Servisten önce hazırladığınız kurabiyeleri pastanın üzerine yapıştırın ve hindistancevizi serpin.
|
|