| 
 
| 
 
 
 | 
 
Yaban Mersinli Tart | 
 
  | 
-BMW- 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.04.2006 
Mesajlar: 164 Şehir: Niğde | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7397 
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2006 
2,946 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
100 gr. yumuşak tereyağı 
 
90 gr. şeker
 
1 paket şekerli vanilin
 
1 yumurta sarısı
 
150 gr. un
 
Nohut 
 
250 gr. yaban mersini kompostosu
 
200 gr. taze veya donmuş kırmızı yaban mersini
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
250 gr. krema
 
40 mi. süt
 
2 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
 
2 adet yumurta Pudra şekeri
 
Tuz
 
Tereyağı, 40 gr. şeker, şekerli vanilin ve bir tutam tuzu mikserin hamur karıştırma ucu ile düşük devirde pürüzsüz oluncaya kadar karıştırın. Yumurta sarısını ve 20 ml. suyu ekleyin, karışıma yedirin. Son olarak unu ilave edin, mikserle düşük devirde karıştırın. Hamuru kısa bir süre ellerinizle yoğurun, folyoya sarıp 1 saat buzdolabında dinlendirin. Hamuru hafif unlu tezgahta 32x32 cm. büyüklüğünde açın. Yağlanmış 30 cm. uzunluğundaki kare veya 32 cm. çapındaki yuvarlak tart kalıbına yerleştirin. Kenarlarını 2 cm. yüksekliğine getirip düzeltin, içini çatalla birçok kere delin. Üstüne fırın kağıdı serip, nohutla kaplayın. 190°C'de ısıtılmış fırının alt rafında 15 dakika pişirin.
 
Kompostoyu, yaban mersinini, tarçını, tencerede bir taşım kaynatın. Kremayı, 50 gr. şekeri, sütü, portakal kabuğunu ve yumurtaları pürüzsüz oluncaya kadar karıştırın. Hamuru fırından çıkarın, kağıt ve nohutları alın. Kremanın arasından meyveler görünecek şekilde komposto ve krema karışımını üstüne yayın. Tartı aynı ısıda 15-20 dakika daha pişirin. Kalıbın içinde tamamıyla soğuduktan sonra pudra şekeri serpin.
  
 | 
 
Yaban Mersinli Tart | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc115060 
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2016 
1,551 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
275 gr un
 
125 gr pudra şeker
 
2 çay kaşığı vanilya
 
125 gr margarin
 
Yarım çay kaşığı tuz
 
1 adet yumurta
 
4 yemek kaşığı süt
 
Kreması için;
 
1 su bardağı süt
 
Yarım çay bardağı pudra şeker
 
2 yemek kaşığı mısır nişasta
 
Yarım limon suyu
 
Üzeri için;
 
250 gr yaban mersini
 
 
Unu derin ve geniş bir kaba eleyin. Pudra şeker ve vanilyayı ilave edin. Tuz, küp doğranmış sanayağı, süt ve yumurtayı ekleyerek yoğurun. Hamuru buzdolabı poşetine sarıp ve buzdolabında yaklaşık 30 dakika dinlendirin. Ufak tart kalıplarını yağlayın. Hamuru kalıplara paylaştırıp yerleştirin. üzerine fazla kabarmaması için çatalla delikler açın. 160 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın. Krema için süt, şeker, nişasta ve limon suyunu koyu bir kıvam alıncaya kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin ve 10-15 dakika soğutun. Soğumuş tart hamurunun üzerine kremayı yayın. En üste yaban mersinlerini yerleştirip buzdolabında 1 saat bekletin. İsteğe bağlı olarak çiçek ya da taze otlarla süsleyip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
Yaban Mersinli Tart | 
 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc169696 
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2023 
337 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
Hamur:
 
1 - 1,5 su bardağı un
 
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Buğday Nişastası
 
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
 
2 yumurta
 
100 g oda sıcaklığında tereyağı
 
1 çay bardağı toz şeker
 
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
 
2,5 - 3 yemek kaşığı fındık kırığı
 
Dolgu:
 
250 g tatlı lor peyniri
 
1 su bardağı krema
 
1 limon kabuğu rendesi
 
1,5 su bardağı yaban mersini (blueberry)
 
Üzeri için:
 
1 - 2 yemek kaşığı yaban mersini (blueberry)
 
1 limon kabuğu rendesi
 
Kalıp:
 
Tart kalıbı (Ø 28 cm)
 
 
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
 
Alt-üst pişirme: 170 °C
 
Turbo pişirme: 160 °C
 
Unu bir kaba eleyin, üzerine buğday nişastası ve hamur kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Yumurta, tereyağı, toz şeker ve şekerli vanilini ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin çırpıcı uçları ile yüksek devirde 3 dakika çırpın. Düşük devirde çırpmaya devam ederek hazırladığınız un karışımını 3 seferde ekleyin. Fındıkları ilave edin ve düşük devirde 10-15 saniye çırpın. Hamuru tart kalıbına alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
 
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
 
Fırından aldığınız tartı 5 dakika sonra ters çevirerek kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
 
Tatlı lor peyniri, krema ve limon kabuğu rendesini bir çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 2-3 dakika çırpın. Yaban mersinlerini ilave edin ve kaşık ile yavaşça karıştırın. Soğuyan tartın üzerine alın, üzerini düzeltip yaban mersini ve limon kabuğu rendesi ile süsleyin. Buzdolabında 1-2 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Yaban Mersinli Tart Tarifleri Baton Pasta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |