| 
 
| 
 
 
 | 
 
Yaban Mersinli Tart | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc115060 
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2016 
1,551 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
275 gr un
 
125 gr pudra şeker
 
2 çay kaşığı vanilya
 
125 gr margarin
 
Yarım çay kaşığı tuz
 
1 adet yumurta
 
4 yemek kaşığı süt
 
Kreması için;
 
1 su bardağı süt
 
Yarım çay bardağı pudra şeker
 
2 yemek kaşığı mısır nişasta
 
Yarım limon suyu
 
Üzeri için;
 
250 gr yaban mersini
 
 
Unu derin ve geniş bir kaba eleyin. Pudra şeker ve vanilyayı ilave edin. Tuz, küp doğranmış sanayağı, süt ve yumurtayı ekleyerek yoğurun. Hamuru buzdolabı poşetine sarıp ve buzdolabında yaklaşık 30 dakika dinlendirin. Ufak tart kalıplarını yağlayın. Hamuru kalıplara paylaştırıp yerleştirin. üzerine fazla kabarmaması için çatalla delikler açın. 160 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın. Krema için süt, şeker, nişasta ve limon suyunu koyu bir kıvam alıncaya kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin ve 10-15 dakika soğutun. Soğumuş tart hamurunun üzerine kremayı yayın. En üste yaban mersinlerini yerleştirip buzdolabında 1 saat bekletin. İsteğe bağlı olarak çiçek ya da taze otlarla süsleyip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
Yaban Mersinli Tart | 
 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc169696 
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2023 
337 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
Hamur:
 
1 - 1,5 su bardağı un
 
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Buğday Nişastası
 
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
 
2 yumurta
 
100 g oda sıcaklığında tereyağı
 
1 çay bardağı toz şeker
 
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
 
2,5 - 3 yemek kaşığı fındık kırığı
 
Dolgu:
 
250 g tatlı lor peyniri
 
1 su bardağı krema
 
1 limon kabuğu rendesi
 
1,5 su bardağı yaban mersini (blueberry)
 
Üzeri için:
 
1 - 2 yemek kaşığı yaban mersini (blueberry)
 
1 limon kabuğu rendesi
 
Kalıp:
 
Tart kalıbı (Ø 28 cm)
 
 
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
 
Alt-üst pişirme: 170 °C
 
Turbo pişirme: 160 °C
 
Unu bir kaba eleyin, üzerine buğday nişastası ve hamur kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Yumurta, tereyağı, toz şeker ve şekerli vanilini ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin çırpıcı uçları ile yüksek devirde 3 dakika çırpın. Düşük devirde çırpmaya devam ederek hazırladığınız un karışımını 3 seferde ekleyin. Fındıkları ilave edin ve düşük devirde 10-15 saniye çırpın. Hamuru tart kalıbına alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
 
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
 
Fırından aldığınız tartı 5 dakika sonra ters çevirerek kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
 
Tatlı lor peyniri, krema ve limon kabuğu rendesini bir çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 2-3 dakika çırpın. Yaban mersinlerini ilave edin ve kaşık ile yavaşça karıştırın. Soğuyan tartın üzerine alın, üzerini düzeltip yaban mersini ve limon kabuğu rendesi ile süsleyin. Buzdolabında 1-2 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Yaban Mersinli Tart Tarifleri Bademli Pasta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |