|
|
Vişneli Yaprak Sarması |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160150
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2021
298 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram sarma yaprağı
5adetorta boy kuru soğan
2su bardağı pirinç
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
300 gram vişne (çekirdekleri çıkartılmış)
3/4su bardağı sıcak su
Yarım su bardağı vişne suyu
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı yenibahar
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı karabiber
4 dal dereotu
1 adet orta boy limon
Asma yapraklarını bol suda yıkayıp fazlalıklarını süzdürdükten sonra kısık ateşte haşlayın.
Sonrasında haşlama suyunu da iyice süzün ve sap kısımlarını koparıp soğuması için ayrı bir kenarda bekletin.
Kuru soğanları küp küp doğrayın.
Zeytinyağının yarısını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın.
Doğranmış kuru soğanları yumuşayıp hafif bir renk alana kadar orta ateşte kavurun.
Dolmalık fıstık ve soğuk suda bekletip suyunu süzdüğünüz kuş üzümlerini kısa bir süre kuru soğanlarla birlikte kavurun.
Bol suda yıkayıp suyunu süzdüğünüz pirinçleri de ekleyip kısık ateşte kavurun.
Sıcak su ve vişne suyu ekleyip hazırladığınız iç harcı kısık ateşte 8-10 dakika kadar pişirin. Sonrasında kapağı kapalı tencerede demlendirin.
Sarma harcına nar ekşisi, kalan zeytinyağı, tuz, toz şeker, karabiber, yenibahar, tarçın, kuru nane ve ayıklandıktan sonra incecik kıyılmış dereotunu ekleyin ve harmanlayın.
Sarma yapraklarını tek tek mutfak tezgahına açın. İç kısmına dolu dolu bir tatlı kaşığı kadar iç harç yayıp bir adet çekirdeksiz vişne yerleştirin.
Kenar kısımlarını içe doğru katlayıp her bir yaprağı rulo şeklinde sarın. Hazırladığınız sarmaları tek sıra halinde tencereye dizip aynı işlemi sarma yaprakları bitene kadar tekrarlayın.
Kalan çekirdeksiz vişne taneleri, incecik dilimlenmiş limon ve kalan birkaç adet asma yaprağını sarmaların üzerine örtün.
Ağırlık yapması ve yaprakların açılmaması için üzerlerine bir servis tabağı kapatıp sarmaların kenar kısımlarından görünecek kadar sıcak su ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte 30-35 dakika kadar pişirin.
Vişneli yaprak sarmasını arzuya göre ılık ya da soğuk olarak üzerlerine sızma zeytinyağı gezdirip servis edin.
|
Vişneli Yaprak Sarma |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170951
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2023
267 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Zeytinyağı 1 Su Bardağı
Sofra Tuzu 1 Tatlı Kaşığı
Karabiber 1 Tatlı Kaşığı
Kuş Üzümü 1 Çorba Kaşığı
Baldo Pirinç 1 Su Bardağı
Soğan 4 Adet
Asma Yaprağı 0.5 Kilogram
Dolmalık Fıstık 1 Çorba Kaşığı
Vişne Suyu 2 Su Bardağı
Vişne 200 Gram
Zeytinyağının yarısı tencereye koyun, ince kıyılmış soğanlari atin. Yumuşamaya başlayınca fıstık ve üzüm ekleyin. Pirinci ekleyin kavurun. 5 dakika sonra tuz, karabiber, vişnenin yarısı ve 1 su bardağı vişne suyu katın. Ateşi kapatin. Kapaklı olarak 20 dakika dinlendirin. Taze asma yaprakları sıcak suda 2-3 dakika tutun ve çıkarın. Sonra damarlı kısım üste gelecek şekilde tabağa yayın, 1 tatlı kaşığı kadar iç koyun, sağdan soldan kapattıktan sonra rulo yapın.
Tencereye dizin. Üzerine kalan zeytinyağı, 1 bardak vişne suyu ve kalan vişneleri koyun. Bir tabak kapatın, sonra kapağı kapatın. Kısık ateşte 45 dakika kadar pişirin. Servis tabağına alıp süsleyin.
|
Vişneli Yaprak Sarma |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173191
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2023
303 defa indirildi / yazdırıldı
|
Fatih Belediyesi
250 gr asma yaprağı
2 adet orta boy kuru soğan
1 su bardağı bulgur
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
150 gram vişne (çekirdekleri çıkartılmış)
¾ su bardağı sıcak su
½ su bardağı vişne suyu
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdüğünüz asma yapraklarını kısık ateşte haşlayıp haşlama suyunu süzün.
Kuru soğanları küçük küpler halinde yemeklik doğrayın. Zeytinyağının yarısını geniş tabanlı bir tencereye alın. Doğranmış kuru soğanları yumuşayıp hafif bir renk alana kadar orta ateşte kavurun.
Dolmalık fıstık ve soğuk suda bekletip suyunu süzdüğünüz kuş üzümlerini kısa bir süre kuru soğanlarla birlikte kavurun.
Bol suda yıkayıp suyunu süzdüğünüz bulgurları katıp kısık ateşte kavurun. Sıcak su ve vişne suyu ekleyip
hazırladığınız iç harcı kısık ateşte, 8-10 dakika kadar pişirin. Demlenmesi için kapağı kapalı tencerede demlendirin.
Demlenen sarma harcına nar ekşisi, kalan zeytinyağı, tuz, karabiber, yenibahar, tarçın, kuru nane ve ayıklandıktan sonra incecik kıyılmış dereotunu ekleyin. Tüm malzemeyi harmanlayın.
Önceden haşlayıp fazla suyunu süzdüğünüz yaprakları tek tek mutfak tezgahına açın. İç kısmına dolu bir tatlı kaşığı kadar iç harç yayıp bir adet çekirdeksiz vişne yerleştirin. Bu şekilde tüm sarmaları sarın.
Kalan çekirdeksiz vişne taneleri, incecik dilimlenmiş limon ve kalan birkaç adet asma yaprağını sarmaların üzerine örtün. Ağırlık yapması için üzerlerine bir servis tabağı kapatıp sarmaların kenar kısımlarından görünecek kadar sıcak su ekleyin.
Kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte 30-35 dakika kadar pişirin. Suyunu çeken ve pişen sarmaları arzuya göre ılık ya da soğuk olarak üzerlerine sızma zeytinyağı gezdirip servis edin.
|
|
Vişneli Yaprak Sarması Tarifleri Ördek Dolması Tarifleri
|
|