Pelte için:
 
2 su bardağı vişne
 
2 su bardağı su
 
2 su bardağı toz şeker
 
2 yemek kaşığı nişasta
 
Muhallebi için:
 
4 su bardağı süt
 
2 yemek kaşığı nişasta
 
3 yemek kaşığı un
 
4 yemek kaşığı toz şeker
 
1 paket vanilya
 
 
Vişneleri, su ve şekerle kaynatıyoruz. Ocaktan alıp suyunu süzüyoruz, süzülen suyu tekrar ocağa koyuyoruz. Nişastayı su ile açıp kaynamakta olan vişne suyuna ekliyoruz. Karıştırarak, kıvam alana kadar pişiriyoruz. Soğuyup katılaşmadan kaselere döküyoruz. Muhallebi için; malzemeyi iyice çırpıyoruz, muhallebi kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Pelte dökülmüş kaselere paylaştırıp buzdolabında iki saat dinlendiriyoruz.
 
 
 
  
 |