| 
 
 
 | 
Vişne Pelteli Muhallebi | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc165844 
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2022 
455 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Pelte için:
 
2 su bardağı vişne
 
2 su bardağı su
 
2 su bardağı toz şeker
 
2 yemek kaşığı nişasta
 
Muhallebi için:
 
4 su bardağı süt
 
2 yemek kaşığı nişasta
 
3 yemek kaşığı un
 
4 yemek kaşığı toz şeker
 
1 paket vanilya
 
 
Vişneleri, su ve şekerle kaynatıyoruz. Ocaktan alıp suyunu süzüyoruz, süzülen suyu tekrar ocağa koyuyoruz. Nişastayı su ile açıp kaynamakta olan vişne suyuna ekliyoruz. Karıştırarak, kıvam alana kadar pişiriyoruz. Soğuyup katılaşmadan kaselere döküyoruz. Muhallebi için; malzemeyi iyice çırpıyoruz, muhallebi kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Pelte dökülmüş kaselere paylaştırıp buzdolabında iki saat dinlendiriyoruz.
 
 
 
  
 | 
Vişneli Pelteli Muhallebi | 
  | 
23haziran_99 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 21.03.2009 
Mesajlar: 19 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc54268 
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2010 
3,964 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Sahrap Soysal
 
 
Malzemeler
 
Vişne peltesi için;
 
2 su bardağı vişne suyu
 
1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
 
3 yemek kaşığı tozşeker
 
Muhallebi için;
 
1 litre süt
 
6 yemek kaşığı pirinç unu
 
1/2 su bardağı tozşeker
 
1 paket vanilya
 
Varsa 2 tatlı kaşığı toz salep (salep koyacaksanız vanilyayı koymayın)
 
 
Yapılışı
 
Kup bardakları ya da cam kaseleri hazırlayın. (6-8 adet)
 
Pelteyi hazırlamak için; vişne suyu, nişasta ve tozşekeri küçük bir tencereye koyup kısık ateşte, sürekli karıştırarak koyulaşıp şeffaf hale gelinceye kadar pişirin.
 
Kaynayınca ocaktan alıp kaplara paylaştırın ve buzdolabında bekletin.
 
Muhallebiyi hazırlamak için; süt, pi-irnç unu, (önce az sütle ezmeniz gerek) şeker, vanilya ya da salebi orta boy bir tencereye koyun. Orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak koyulaşıp kaynayıncaya kadar pişirin.
 
Kaynadıktan 2-3 dakika sonra ocaktan alın. Soğuttuğunuz muhallebiyi buzdolabında bekleyen peltelerin üzerine paylaştırın. Muhallebi soğurken kaymak tutmasın diye sık sık karıştırın.
 
Tatlı iyice soğuduktan sonra servise sunun. Üzerine fındık, ceviz, fıstık ya da hindistancevizi serpiştirebilirsiniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |