|
|
Üzümlü Tatlı Börek |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc112646
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2015
1,209 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 bardak un
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı sirke
7 çorba kaşığı su
Yarım bardak doğranmış kuru erik
1 çorba kaşığı tarçın
1 bardak toz şeker
Yarım bardak ceviz içi
6 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı pudra şekeri
2 çay bardağı kuru üzüm
1 bardak toz şekerli büsküvi
Bir miktar tuz
Hamur malzemelerini geniş bir kaseye koyup yoğurun elinize yapışmayan elastik bir hamur için gerkirse azar azar un ya da su ekleyin. Unlanmış tezgahta, hamurunuzu bıçak sırtı kalınlığında açın. Üzerine elinizle sıvı yağ sürüp bisküvi tozunu serpin. Margarin pişiriğiniz üzüm ve erikleri yufkanın kenarına, uzunlamasına koyup yufkayı rulo şeklinde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine hamurunuzu yerleştirin. Üzerine margarin sürerek, 170 derecede ısıtılmış fırında, altın rengini alıncaya kadar pişirin. Üzerine pudra şekeri serperek dilimleyip servis yapın.
Harç için: Doğranmış erik ve üzümleri, tarçın, ceviz içi ve toz şekeri serpip harmanlayın.
|
Üzümlü Börek |
|
ayol
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.07.2016
Mesajlar: 27 Şehir: Bartın |
Kısa URL: https://ml.md/lc118483
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2016
2,333 defa indirildi / yazdırıldı
|
Arzu Yıldız
1,5 su bardağı pirinç
400 gram çekirdeksiz sarı üzüm
500 gram toz şeker
İçi için:
1,5 su bardağı pirinç
400 gram çekirdeksiz sarı üzüm
500 gram toz şeker
Hamuru için:
1 tatlı kaşığı tuz
750 gram un
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabarta tozu
Yufkaların aralarına ve en üstüne sürmek için:
1 paket margarin
4-5 kaşık sıvı yağ
Un, yoğurt, tuz, kabartma tozu kulak memesi kıvamında yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde 14 yumak yapılacak. Üzümle pirincin hazırlanışı için; üzüm ile pirinç bol suda haşlanacak. Biraz soğuk su koyup süzülecek. Böreğin yapılışı için; tepsi yağlanır. Hamurları açarken (annem 3'er 3'er açıyor) nişastayla en alta 4 yumak sonra üzümle pirinç malzemesi ince bir şekilde serpilir. Üzerine şeker serpiştiriyorsun. Eritilen yağıda kaşıkla gezdiriyorsun. 3 yumak daha ve yine aynı malzemeler.( yumaklar bitene kadar işlemi tekrar edin.) En üst 4 yumak daha sonra kare şeklinde kesildikten sonra yağlanır. En üstü önceden ısıtılmış fırında çok yavaş bir şekilde pişiriyoruz. İsteye bağlı olarak ceviz eklenebilir.
|
Üzümlü Tatlı Börek |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158729
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2021
305 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.posta.com.tr
Hamur için:
1 su bardağı + 1 çay bardağı un
Yarım çay Kaşığı tuz
2 çorba Kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı sirke
1 çorba kaşığı su
Harç için:
1 su bardağı toz şekerli bisküvi
2 çay bardağı kuru üzüm
Yarım su bardağı doğranmış kuru erik
1 çorba kaşığı tarçın
1 çay bardağı toz şeker
Yarım su bardağı ceviz içi
3 çorba kaşığı tereyağı
Üzerine:
3 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı pudra şekeri
Harç için, doğranmış erik ve üzümleri, tereyağında, 8-9 dakika kavurun. Tarçın, ceviz içi ve toz şekeri serpip harmanlayın.
Hamur malzemelerini geniş bir kaseye koyup yoğurun. Elinize yapışmayan, elastik bir hamur elde etmek için gerekirse, azar azar un ya da su ekleyin. Unlanmış tezgahta, hamurunuzu, bıçak sırtı kalınlığında açın. Üzerine elinizle sıvı yağ sürüp bisküvi tozunu serpin. Tereyağında pişirdiğiniz üzüm ve erikleri yufkanın kenarına, uzunlamasına koyup yufkayı rulo şeklinde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine hamurunuzu yerleştirin. Üzerine tereyağı sürerek, 170 derecede ısıtılmış fırında, altın rengini alıncaya kadar pişirin. Üzerine pudra şekeri serperek dilimleyip servis yapın.
|
|
Üzümlü Tatlı Börek Tarifleri Açma Börek Tarifleri
|
|