| 
 
| 
 
 
 | 
 
Üzümlü Tatlı Börek | 
 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158729 
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2021 
414 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.posta.com.tr
 
 
Hamur için:
 
1 su bardağı + 1 çay bardağı un
 
Yarım çay Kaşığı tuz
 
2 çorba Kaşığı sıvı yağ
 
1 çay kaşığı sirke
 
1 çorba kaşığı su
 
Harç için:
 
1 su bardağı toz şekerli bisküvi
 
2 çay bardağı kuru üzüm
 
Yarım su bardağı doğranmış kuru erik
 
1 çorba kaşığı tarçın
 
1 çay bardağı toz şeker
 
Yarım su bardağı ceviz içi
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
Üzerine:
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
2 çorba kaşığı pudra şekeri
 
 
Harç için, doğranmış erik ve üzümleri, tereyağında, 8-9 dakika kavurun. Tarçın, ceviz içi ve toz şekeri serpip harmanlayın.
 
Hamur malzemelerini geniş bir kaseye koyup yoğurun. Elinize yapışmayan, elastik bir hamur elde etmek için gerekirse, azar azar un ya da su ekleyin. Unlanmış tezgahta, hamurunuzu, bıçak sırtı kalınlığında açın. Üzerine elinizle sıvı yağ sürüp bisküvi tozunu serpin. Tereyağında pişirdiğiniz üzüm ve erikleri yufkanın kenarına, uzunlamasına koyup yufkayı rulo şeklinde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine hamurunuzu yerleştirin. Üzerine tereyağı sürerek, 170 derecede ısıtılmış fırında, altın rengini alıncaya kadar pişirin. Üzerine pudra şekeri serperek dilimleyip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
Üzümlü Börek | 
 
  | 
ayol 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.07.2016 
Mesajlar: 27 Şehir: Bartın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118483 
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2016 
2,500 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Arzu Yıldız
 
 
1,5 su bardağı pirinç
 
400 gram çekirdeksiz sarı üzüm
 
500 gram toz şeker
 
İçi için:
 
1,5 su bardağı pirinç
 
400 gram çekirdeksiz sarı üzüm
 
500 gram toz şeker
 
Hamuru için:
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
750 gram un
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 paket kabarta tozu
 
Yufkaların aralarına ve en üstüne sürmek için:
 
1 paket margarin
 
4-5 kaşık sıvı yağ
 
 
Un, yoğurt, tuz, kabartma tozu kulak memesi kıvamında yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde 14 yumak yapılacak. Üzümle pirincin hazırlanışı için; üzüm ile pirinç bol suda haşlanacak. Biraz soğuk su koyup süzülecek. Böreğin yapılışı için; tepsi yağlanır. Hamurları açarken (annem 3'er 3'er açıyor) nişastayla en alta 4 yumak sonra üzümle pirinç malzemesi ince bir şekilde serpilir. Üzerine şeker serpiştiriyorsun. Eritilen yağıda kaşıkla gezdiriyorsun. 3 yumak daha ve yine aynı malzemeler.( yumaklar bitene kadar işlemi tekrar edin.) En üst 4 yumak daha sonra kare şeklinde kesildikten sonra yağlanır. En üstü önceden ısıtılmış fırında çok yavaş bir şekilde pişiriyoruz. İsteye bağlı olarak ceviz eklenebilir.
 
 
 
  
 | 
 
Üzümlü Tatlı Börek | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc112646 
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2015 
1,318 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1,5 bardak un
 
2 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 çay kaşığı sirke
 
7 çorba kaşığı su
 
Yarım bardak doğranmış kuru erik
 
1 çorba kaşığı tarçın
 
1 bardak toz şeker
 
Yarım bardak ceviz içi
 
6 çorba kaşığı margarin
 
2 çorba kaşığı pudra şekeri
 
2 çay bardağı kuru üzüm
 
1 bardak toz şekerli büsküvi
 
Bir miktar tuz
 
 
Hamur malzemelerini geniş bir kaseye koyup yoğurun elinize yapışmayan elastik bir hamur için gerkirse azar azar un ya da su ekleyin. Unlanmış tezgahta, hamurunuzu bıçak sırtı kalınlığında açın. Üzerine elinizle sıvı yağ sürüp bisküvi tozunu serpin. Margarin pişiriğiniz üzüm ve erikleri yufkanın kenarına, uzunlamasına koyup yufkayı rulo şeklinde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine hamurunuzu yerleştirin. Üzerine margarin sürerek, 170 derecede ısıtılmış fırında, altın rengini alıncaya kadar pişirin. Üzerine pudra şekeri serperek dilimleyip servis yapın.
 
Harç için: Doğranmış erik ve üzümleri, tarçın, ceviz içi ve toz şekeri serpip harmanlayın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Üzümlü Tatlı Börek Tarifleri Baklava Yufkasından Börek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |