| 
 
 
 | 
Kuru Üzümlü Pilav | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145766 
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2019 
905 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
 
2 su bardağı pirinç 
 
1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm 
 
1 su bardağı et suyu 
 
½ su bardağı su 
 
4 yemek kaşığı tereyağı 
 
Tuz 
 
 
Pirinç ayıklanıp yıkanır, suyu süzgeçte süzdürülür. 
 
Ayrı bir yerde kuru üzüm yıkanır, suyu süzgeçte süzdürülür. 
 
Pilav tenceresi ısınınca 2 kaşık tereyağı ilave edilir. 
 
Tereyağı eridiğinde pirinç ilave edilir, normal ateşte kaşık yardımıyla karıştırarak kavrulur. 
 
Pirinçler yağı emip saldıktan sonra et suyu, su ve tuzu ilave ederek tencerenin kapağını kapatılır ve pilav kısık ateşte pişirilir. 
 
Pilav pişerken diğer tarafta kalan 2 kaşık tereyağı ilave edilerek eritilir. 
 
Eriyen tereyağına üzümler ilave edilerek birkaç dakika çevrilir. 
 
Yağın içinde ısınan ve şişen üzümler yağ ile birlikte pişmiş olan pilava ilave edilerek karıştırılır. 
 
Pilav demlendikten sonra bir çorba kâsesine alınır, 17 cm çapındaki düz bir tabağa ters çevrilerek servis edilir.
 
 
 
  
 | 
Üzümlü Pilav | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183035 
Gönderme Tarihi: 14.May.2025 
56 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Elif Korkmazel
 
 
3 su bardağı pirinç
 
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
Yarım demet kıyılmış dereotu
 
3 çorba kaşığı kuş üzümü
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
 
4 adet arpacık soğan
 
Yarım tatlı kaşığı yenibahar
 
Yarım tatlı kaşığı tarçın
 
1 adet karanfil
 
1 tatlı kaşığı tozşeker
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Dolmalık fıstıkları bir tavaya alıp kısık ateşte kavurun.
 
Üzerine 1 tatlı kaşığı tereyağı ve kıyılmış dereotu ekleyip bir iki çevirdikten sonra kenara alın.
 
Kuşüzümlerini sıcak suya koyup 10 dakika bekletin.
 
Kalan tereyağı ve zeytinyağını kızdırın.
 
Üzerine pirinci, soğanları ve tuzu ekleyip 5 dakika karıştırarak kavurun.
 
Kuş üzümü ve kuru üzümleri ilave edin.
 
10 dakika ağır ateşte kavurduktan sonra 3 su bardağı sıcak su, yenibahar, tarçın, karanfil, tozşeker, tuz ve karabiber ekleyin.
 
Tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika harlı 15 dakika da kısık ateşte pişirin.
 
Altını kapatıp kenara aldığınız fıstıklı karışımı pilavla karıştırın.
 
Kağıt bir havluyu tencerenin üzerine kapatıp 10 dakika demlendirdikten sonra servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |