| 
 
 
 | 
Üzümlü Pilav | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183035 
Gönderme Tarihi: 14.May.2025 
56 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Elif Korkmazel
 
 
3 su bardağı pirinç
 
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
Yarım demet kıyılmış dereotu
 
3 çorba kaşığı kuş üzümü
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
 
4 adet arpacık soğan
 
Yarım tatlı kaşığı yenibahar
 
Yarım tatlı kaşığı tarçın
 
1 adet karanfil
 
1 tatlı kaşığı tozşeker
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Dolmalık fıstıkları bir tavaya alıp kısık ateşte kavurun.
 
Üzerine 1 tatlı kaşığı tereyağı ve kıyılmış dereotu ekleyip bir iki çevirdikten sonra kenara alın.
 
Kuşüzümlerini sıcak suya koyup 10 dakika bekletin.
 
Kalan tereyağı ve zeytinyağını kızdırın.
 
Üzerine pirinci, soğanları ve tuzu ekleyip 5 dakika karıştırarak kavurun.
 
Kuş üzümü ve kuru üzümleri ilave edin.
 
10 dakika ağır ateşte kavurduktan sonra 3 su bardağı sıcak su, yenibahar, tarçın, karanfil, tozşeker, tuz ve karabiber ekleyin.
 
Tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika harlı 15 dakika da kısık ateşte pişirin.
 
Altını kapatıp kenara aldığınız fıstıklı karışımı pilavla karıştırın.
 
Kağıt bir havluyu tencerenin üzerine kapatıp 10 dakika demlendirdikten sonra servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Üzümlü Pilav | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166321 
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2022 
326 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı baldo pirinç
 
4 yemek kaşığı kuru üzüm
 
2 yemek kaşığı zerdeçal
 
3 su bardağı sıcak su
 
Tuz
 
Tereyağı
 
 
Pirinçler yarım saat tuzlu suda bekletilir ve ardından bol soğuk su ile yıkanıp süzülür. Tencereye tereyağı koyulup pirinçler kavrulur. Üzerine sıcak su, zerdeçal, kuru üzüm ve tuz ilave edilip kısık ateşte pişirilir.
  
 | 
Kuru Üzümlü Pilav | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145766 
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2019 
905 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
 
2 su bardağı pirinç 
 
1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm 
 
1 su bardağı et suyu 
 
½ su bardağı su 
 
4 yemek kaşığı tereyağı 
 
Tuz 
 
 
Pirinç ayıklanıp yıkanır, suyu süzgeçte süzdürülür. 
 
Ayrı bir yerde kuru üzüm yıkanır, suyu süzgeçte süzdürülür. 
 
Pilav tenceresi ısınınca 2 kaşık tereyağı ilave edilir. 
 
Tereyağı eridiğinde pirinç ilave edilir, normal ateşte kaşık yardımıyla karıştırarak kavrulur. 
 
Pirinçler yağı emip saldıktan sonra et suyu, su ve tuzu ilave ederek tencerenin kapağını kapatılır ve pilav kısık ateşte pişirilir. 
 
Pilav pişerken diğer tarafta kalan 2 kaşık tereyağı ilave edilerek eritilir. 
 
Eriyen tereyağına üzümler ilave edilerek birkaç dakika çevrilir. 
 
Yağın içinde ısınan ve şişen üzümler yağ ile birlikte pişmiş olan pilava ilave edilerek karıştırılır. 
 
Pilav demlendikten sonra bir çorba kâsesine alınır, 17 cm çapındaki düz bir tabağa ters çevrilerek servis edilir.
 
 
 
  
 | 
Üzümlü Pilav | 
  | 
bahar çiçeği 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.04.2010 
Mesajlar: 35 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc81351 
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2012 
2,022 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 çorba kaşığı tereyağı
 
3 su bardağı pirinç
 
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
 
1/2 demet dereotu
 
3 su bardağı sıcak su
 
3 çorba kaşığı kuş üzümü
 
1 çay bardağı kuru üzüm
 
4 adet arpacık soğan
 
1/2'şer tatlı kaşığı yenibahar ve tarçın
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
 
Dolmalık fıstıkları kavurun. Üzerine bir tatlı kaşığı tereyağı ve kıyılmış dereotu ekleyin. Kalan tereyağı eritin. Üzerine pirinci, soğanları ve tuzu ilave edip beş dakika kavurun. Sıcak suda 10 dakika bekletilmiş üzümleri ekleyin. 10 dakika ağır ateşte kavurduktan sonra üç su bardağı sıcak su, yenibahar, tarçın, toz şeker ve karabiber ilave edip suyunu çeken kadar pişirin. Fıstıklı karışımı pilavla karıştırdıktan sonra servis yapın.
  
 | 
Üzümlü Pilav | 
  | 
gülfidan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.09.2011 
Mesajlar: 54 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68395 
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2011 
2,241 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı pirinç
 
1,5 su bardağı sıcak su
 
1 adet orta boy soğan
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
 
1 çorba kaşığı kuş üzüm
 
Yarım çay bardağı ince kıyılmış badem
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 adet çubuk tarçın
 
1 adet kesme şeker
 
 
Pirinic tuzlu sıcak suda 20 dakika bekletip süzün. İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Dolmalık fıstık, üzüm ve bademi ilave edip kavurmaya devam edin. Pirinç, sıcak su, çubuk tarçın, kesmeşeker, tuz ve karabiberi ekleyin. Kısık ateşte pirinç suyu çekene kadar pişirin. Çubuk tarçını çıkarın ve tencerenin kapağı kapalı olarak 10 dakika demlendirin.
  
 | 
Üzümlü Pilav | 
  | 
seyyare 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.08.2011 
Mesajlar: 50 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66461 
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2011 
2,395 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
Yarım demet dereotu
 
3 çorba kaşığı kuşüzümü
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
1 çay bardağı kuru üzüm
 
4 adet arpacık soğan
 
Yarım tatlı kaşığı yenibahar
 
Yarım tatlı kaşığı tarçın
 
1 tatlı kaşığı tozşeker
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Dolmalık fıstıkları kavurun. Üzerine 1 tatlı kaşığı tereyağı ve kıyılmış dereotu ekleyip, kenara alın. Kalan tereyağı ve zeytinyağını kızdırın. Üzerine pirinci, soğanları ve tuzu ekleyip, 5 dakika kavurun. Sıcak suda 10 dakika bekletilmiş kuşüzümünü ve kuru üzümleri ilave edin. 10 dakika ağır ateşte kavurduktan sonra 3 su bardağı sıcak su, yenibahar, tarçın, tozşeker ve karabiber ekleyip, pişirin. Fıstıklı karışımı pilavla karıştırarak servis yapın.
  
 | 
Üzümlü Pilav | 
  | 
zeliş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.09.2007 
Mesajlar: 31 Şehir: Bodrum-Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17901 
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2007 
2,704 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
 
3 çorba kaşığı arpa şehriye
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
3,5 su bardağı et suyu
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Önce üzüm şişmesi için ılık suya ıslatılır. (20 dakika kadar) Tencereye tereyağı konur eriyince şehriye atılır, pembeleşene dek kavrulur. Üzerine suda bekletilmeden bol suda yıkanmış, suyu süzülmüş pirinç atılır, 5 dakika kadar kavrulur. Daha sonra suyu süzülmüş üzüm, tuz atılır. Birkaç kez çevrilir. En son et suyu katılır. Tencerenin kapağı kapatılır, orta-kısık ateş arası ateşte 20-22 dakika pişirilir. Ateşten alınır üzerine temiz havlu kapatılır, yarım saat dinlendirilir. Dikkalice karıştırılır, servise sunulur.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |