1,5 çay bardağı pudra şekeri
100g margarin
1 yumurta
1/2 su bardağı yoğurt
2 su bardağı elenmiş un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
Şekeri margarini yumurtayı mikserin hamur karıştırıcı uçları ile çırpın. Yoğurt, elenmiş un kabartma tozunu ekleyip çırpın. üzüm, ceviz ve tarçını ekleyip iyice karıştırın. Hamurdan kaşıkla ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve ikinci bir kaşık yardımı ile yağlanmış tepsiye koyun 175 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dk. pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc142453
Gönderme Tarihi: 03.May.2019
487 defa indirildi / yazdırıldı
250 gram tereyağı
2 adet yumurta
2 çay bardağı toz şeker
Bir avuç dolusu kuru üzüm
Un
1 paket kabartma tozu
Önce yağı ve şekeri iyice karıştırın. Kalan bütün malzemeleri yoğurup kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Sonra hamura rulo şekli verip rulonun üzerine bastırıp yassılaştırın. Verev keserek istediğiniz büyüklükte kurabiyeler elde edin.
Tepsiye dizdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla da üzerine bastırarak desen yapın. Önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc164350
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2022
244 defa indirildi / yazdırıldı
3 yumurtanın sarısı
1 paket margarin (oda ısısında)
2 kaşık yoğurt
1 bardak toz şeker
5 bardak un
1 paket kabartma tozu
Bir avuç üzüm
Pudra şekeri
Yumurta sarıları bir bardak toz şeker ile elde çırpıcı ile çırpılır.2 kaşık yoğurt, ve yumuşak margarin eklenip eldivenle yoğurulur. Ardından 5 bardak un ve kabartma tozu ilave edilir. Ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp içlerine 2-3 kuş üzümü konup yuvarlanır. Fırın kağıdının üzerine tepsiye dizilir. 175 derecedeki önceden ısıtılmış fırında pişirilir. 20- 25 dakikada gözümüz üzerinde olacak şekilde pişirilir. Çıkınca sıcakken üzerine pudra şekeri serpilir. Normalde her zaman böyle yapıyorum. Ama bugün için üzerine kırmızı şeker hamurundan kalıpla şekiller ekledim. Kütür kütür ağızda dağılan bir tarif. Piştikten sonra kapaklı bir kapta muhafaza ederseniz yumuşamasını korumuş olursunuz.