| 
 
 
 | 
Unsuz Patates Poğaçası | 
  | 
ferman 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.04.2010 
Mesajlar: 45 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc51302 
Gönderme Tarihi: 02.May.2010 
2,735 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. patates
 
250 gr. beyaz peynir
 
50 gr. tereyağı
 
1 bardak galeta unu
 
3 yumurta tuz
 
Dereotu
 
Maydanoz
 
 
Patatesler haşlandıktan sonra ezilir. Tereyağı, galeta unu, yumurtalar tuz karıştırılıp yoğrulur. Yumurta iriliğinde parçalara ayrılıp parmakla ortaları oyulur. İçine dereotu, maydanozlu peynir konup kapatılır. Yağlı tepsiye sıralanır. Üzerine yumurta sarısı sürülür. 200° fırında kızartılır.
 
 
 ML® Patatesli Ayçöreği için tıklayın
 
  
 | 
Hamuru Patatesli Poğaça | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145405 
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2019 
971 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
125 gram tereyağı
 
2 adet yumurta (bir adet sarısı ayrılacak)
 
20 gram yaş maya
 
2 çorba kaşığı toz şeker
 
1 su bardağı yoğurt
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
2 çorba kaşığı labne peyniri
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 adet orta boy patates
 
5 su bardağı elenmiş un
 
Susam
 
Pul biber
 
 
Un hariç, oda sıcaklığında bekletilen malzemeleri yoğurma kabına alın. Elinizle malzemeleri karıştırın, yavaş yavaş un ekleyin. Elinize yapışan yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru tezgaha alın ve 10 dakika daha yoğurun. Toparlanmazsa tezgaha un serpin ve 30 dakika üzeri kapalı bekletin. Bekleme süresi sonunda tekrar yoğurun.
 
Elinizi sıvı yağla yağlayıp hamurdan ceviz kadar parçalar alarak avuç içinizle açın, iç malzemesini yerleştirip kapatın. Böreklerin kapalı kısımları alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirin. Mutfak makası ya da bıçak ile üzerine kesikler atın.
 
Yumurta sarısına az zeytinyağı döküp çırpıp, üstlerine sürün, susam ve pul biber serpin. 40 derece fırında 15 dakika kadar bekletin. 170 derecede 10 dakika, sonra 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
 
İç malzeme dilediğiniz gibi olabilir. İçsiz sandviç gibi de yapılabilir. Hamuru bir gün önceden hazırlayarak buzdolabında bekletebilirsiniz. Yapacağınız büyüklüğe göre bu malzemeden yaklaşık 30 adet kadar poğaça çıkar.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |