|
Unsuz Patates Poğaçası |
|
ferman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2010
Mesajlar: 45 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc51302
Gönderme Tarihi: 02.May.2010
2,635 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. patates
250 gr. beyaz peynir
50 gr. tereyağı
1 bardak galeta unu
3 yumurta tuz
Dereotu
Maydanoz
Patatesler haşlandıktan sonra ezilir. Tereyağı, galeta unu, yumurtalar tuz karıştırılıp yoğrulur. Yumurta iriliğinde parçalara ayrılıp parmakla ortaları oyulur. İçine dereotu, maydanozlu peynir konup kapatılır. Yağlı tepsiye sıralanır. Üzerine yumurta sarısı sürülür. 200° fırında kızartılır.
ML® Patatesli Ayçöreği için tıklayın
|
Hamuru Patatesli Poğaça |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145405
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2019
824 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
125 gram tereyağı
2 adet yumurta (bir adet sarısı ayrılacak)
20 gram yaş maya
2 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı labne peyniri
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet orta boy patates
5 su bardağı elenmiş un
Susam
Pul biber
Un hariç, oda sıcaklığında bekletilen malzemeleri yoğurma kabına alın. Elinizle malzemeleri karıştırın, yavaş yavaş un ekleyin. Elinize yapışan yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru tezgaha alın ve 10 dakika daha yoğurun. Toparlanmazsa tezgaha un serpin ve 30 dakika üzeri kapalı bekletin. Bekleme süresi sonunda tekrar yoğurun.
Elinizi sıvı yağla yağlayıp hamurdan ceviz kadar parçalar alarak avuç içinizle açın, iç malzemesini yerleştirip kapatın. Böreklerin kapalı kısımları alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirin. Mutfak makası ya da bıçak ile üzerine kesikler atın.
Yumurta sarısına az zeytinyağı döküp çırpıp, üstlerine sürün, susam ve pul biber serpin. 40 derece fırında 15 dakika kadar bekletin. 170 derecede 10 dakika, sonra 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
İç malzeme dilediğiniz gibi olabilir. İçsiz sandviç gibi de yapılabilir. Hamuru bir gün önceden hazırlayarak buzdolabında bekletebilirsiniz. Yapacağınız büyüklüğe göre bu malzemeden yaklaşık 30 adet kadar poğaça çıkar.
|
|