1 su bardagi pekmez
3 su bardagi su
1/2 su bardagi pilavlik bulgur
1 cubuk tarcin
5 tane karanfil
1 tatli kasigi yenibahar
1 tatli kasigi un
1 tatli kasigi nisasta
1/4 su bardagi ceviz ici
1/4 su bardagi susam
Pekmez bir tencerede su ile beraber 10 dakika kaynatilir. Bulgur, tarcin, karanfil, yenibahar ilave edilierek pisirilir. Bulgur yumusayinca az su ile ezilmis un ve nisasta eklenerek karistirilir. Koyulasincaya kadar pisirilir
Koyulasinca kaselere dokulur ve soguk servis yapilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc130305
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2017
1,912 defa indirildi / yazdırıldı
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi
2 çay bardağı un
2 çay bardağı tozşeker/pekmez
2 yemek kaşığı sadeyağ
3 su bardağı su
Bir tutam tuz
Tencereye konulan yağ ateşin üzerinde biraz eriyince içerisine su ve un ilave edilerek aralıksız karıştırılır. Bu arada bir tutam tuz atılır ve unun tadı kesilinceye kadar pişirilir. Arzu eden şekeri ya da pekmezi içerisine karıştırarak; arzu eden üzerine serperek servis yapar.