|
|
Uludağ Tatlısı |
|
SonaY
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.07.2005
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc4197
Gönderme Tarihi: 27.May.2006
5,215 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1 kg. kestane
750 gr. tozseker
8 adet yumurta
50 gr. Antep fistigi
50 gr. meyve sekerlemesi
2 çorba kasigi un
1 paket vanilya
YAPILIŞ TARİFİ
Kestaneyi yikayip, dis kabuklarini soyunuz. Kabuklari soyulan kestaneyi bol suyla atese koyunuz. Iç kabuklari soyulmaya baslayinca atesten aliniz. Iç kabuklarini da soyup tekrar üzerini örtecek kadar suyla atese koyunuz. 1 fincan suyu kalinca kestaneler de yumusayinca 500 gr. sekeri üzerine dökünüz. Sekerle beraber suyunu çekinceye kadar kaynatiniz. Suyunu çekince alip, vanilya koyup, sogutunuz. 3 yumurta, 3 çorba kasigi seker, 3 çorba kasigi undan yuvarlak kaliba dökülecek bir kek hazirlayiniz. Kek hazirlaninca yuvarlak bir servis tabagina koyunuz. Kekin üzerine kestaneleri seyrek telli elek veya kalburdan geçirerek pandispanyanin üzerine dag sekli veriniz. 250 gr. seker ve 5 yumurta akindan krem santi taklidi hazirlayiniz. Krem santi taklidini torbaya koyup, kestanelerin üzerini tamamen kremle kapatiniz. Krem donunca üzerini fistik, meyve sekerlemesi ile zevkinize göre süsleyiniz.
|
ULUDAĞ TATLISI |
|
Cenk Nizipli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.12.2007
Mesajlar: 65 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc19876
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2007
7,394 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
2 kg. kestane,
750 gr. şeker,
8 yumurta,
50 gr. antepfıstığı,
50 gr. meyve şekerlemesi,
3 çorba kaşığı un,
vanilya.
Yapılışı:
1- Kestaneyi yıkayıp dış kabuklarını soyunuz.
2- Kabukları soyulan kestaneyi bol suyla ateşe koyunuz.
3- İç kabukları soyulmaya başlayınca ateşten alınız.
4- İç kabuklarını da soyup tekrar üzerini örtecek kadar suyla ateşe koyunuz.
5- Bir fincan suyu kalınca kestaneler de yumuşayınca 500 gr. şekeri üzerine dökünüz.
6- Suyunu çekince alıp vanilya koyup soğutunuz.
7- 3 yumurta, 75 gr. şeker, 3 çorba kaşığı undan yuvarlak kalıba dökülecek bir kek hazırlayınız.
8- Kek hazırlanınca yuvarlak bir servis tabağına koyunuz.
9- Kekin üzerine kestaneleri seyrek telli elek veya kalburdan geçirerek pandispanyanın üzerine dağ şekli veriniz.
10- 250 gr. şeker ve 5 yumurta akından krem şanti taklidi hazırlayınız.
11- Krem şanti taklidini torbaya doldurup kestanelerin üzerini tamamen kremle kapatınız.
12- Krem donunca üzerini fıstık, meyve şekerlemesi ile zevkinize göre süsleyiniz.
NOT: Kestanelerin dağılmamışlarını kestane şekerlemesi yaparak da kullanabilirsiniz.
|
|
Uludağ Tatlısı Tarifleri Marmara Yemekleri
|
|