Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Tekirdağ Yemekleri > Uludağ Tatlısı (2 adet - 125,662 defa bakıldı)

Uludağ Tatlısı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Balıkesir Yemekleri
Bilecik Yemekleri
Bursa Yemekleri
Çanakkale Yemekleri
Edirne Yemekleri
İstanbul Yemekleri
Kırklareli Yemekleri
Kocaeli Yemekleri
Sakarya Yemekleri
Tekirdağ Yemekleri
Yalova Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


ULUDAĞ TATLISI

Cenk Nizipli
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 10.12.2007
Mesajlar: 65
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc19876
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2007
7,394 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme :
2 kg. kestane,
750 gr. şeker,
8 yumurta,
50 gr. antepfıstığı,
50 gr. meyve şekerlemesi,
3 çorba kaşığı un,
vanilya.

Yapılışı:
1- Kestaneyi yıkayıp dış kabuklarını soyunuz.
2- Kabukları soyulan kestaneyi bol suyla ateşe koyunuz.
3- İç kabukları soyulmaya başlayınca ateşten alınız.
4- İç kabuklarını da soyup tekrar üzerini örtecek kadar suyla ateşe koyunuz.
5- Bir fincan suyu kalınca kestaneler de yumuşayınca 500 gr. şekeri üzerine dökünüz.
6- Suyunu çekince alıp vanilya koyup soğutunuz.
7- 3 yumurta, 75 gr. şeker, 3 çorba kaşığı undan yuvarlak kalıba dökülecek bir kek hazırlayınız.
8- Kek hazırlanınca yuvarlak bir servis tabağına koyunuz.
9- Kekin üzerine kestaneleri seyrek telli elek veya kalburdan geçirerek pandispanyanın üzerine dağ şekli veriniz.
10- 250 gr. şeker ve 5 yumurta akından krem şanti taklidi hazırlayınız.
11- Krem şanti taklidini torbaya doldurup kestanelerin üzerini tamamen kremle kapatınız.
12- Krem donunca üzerini fıstık, meyve şekerlemesi ile zevkinize göre süsleyiniz.

NOT: Kestanelerin dağılmamışlarını kestane şekerlemesi yaparak da kullanabilirsiniz.


Uludağ Tatlısı

SonaY
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.07.2005
Mesajlar: 262
Şehir: Diyarbakır
Kısa URL: https://ml.md/lc4197
Gönderme Tarihi: 27.May.2006
5,216 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER
1 kg. kestane
750 gr. tozseker
8 adet yumurta
50 gr. Antep fistigi
50 gr. meyve sekerlemesi
2 çorba kasigi un
1 paket vanilya

YAPILIŞ TARİFİ
Kestaneyi yikayip, dis kabuklarini soyunuz. Kabuklari soyulan kestaneyi bol suyla atese koyunuz. Iç kabuklari soyulmaya baslayinca atesten aliniz. Iç kabuklarini da soyup tekrar üzerini örtecek kadar suyla atese koyunuz. 1 fincan suyu kalinca kestaneler de yumusayinca 500 gr. sekeri üzerine dökünüz. Sekerle beraber suyunu çekinceye kadar kaynatiniz. Suyunu çekince alip, vanilya koyup, sogutunuz. 3 yumurta, 3 çorba kasigi seker, 3 çorba kasigi undan yuvarlak kaliba dökülecek bir kek hazirlayiniz. Kek hazirlaninca yuvarlak bir servis tabagina koyunuz. Kekin üzerine kestaneleri seyrek telli elek veya kalburdan geçirerek pandispanyanin üzerine dag sekli veriniz. 250 gr. seker ve 5 yumurta akindan krem santi taklidi hazirlayiniz. Krem santi taklidini torbaya koyup, kestanelerin üzerini tamamen kremle kapatiniz. Krem donunca üzerini fistik, meyve sekerlemesi ile zevkinize göre süsleyiniz.






Uludağ Tatlısı Tarifleri Tekirdağ Yemekleri



(2 adet Uludağ Tatlısı 125,662 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort