Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Mozaik Pasta Tarifleri > Uludağ Pastası (2 adet - 134,420 defa bakıldı)

Uludağ Pastası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Bademli Pasta Tarifleri
Baton Pasta Tarifleri
Bisküvili Pasta Tarifleri
Çikolatalı Pasta Tarifleri
Çilekli Pasta Tarifleri
Elmalı Pasta Tarifleri
Glazür Tarifleri
Kahveli Pasta Tarifleri
Kayısılı Pasta Tarifleri
Kestaneli Pasta Tarifleri
Kremalı Pasta Tarifleri
Limonlu Pasta Tarifleri
Meyveli Pasta Tarifleri
Milföy Pasta Tarifleri
Mozaik Pasta Tarifleri
Muzlu Pasta Tarifleri
Pandispanya Tarifleri
Parfe Tarifleri
Pay Tarifleri
Portakallı Pasta Tarifleri
Profiterol Tarifleri
Rulo Pasta Tarifleri
Tart Tarifleri
Tartolet Tarifleri
Tiramisu Tarifleri
Turta Tarifleri
Yaş Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Uludağ Pastası

burçe
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.06.2009
Mesajlar: 20
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc37500
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2009
2,649 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 kg. kestane
500 gr. toz şeker
500gr. krem şantiy
175 gr. pudra şekeri
75 gr. un
25 gr. yeşil fıstık
1 paket vanilya
3 adet yumurta

Üç adet yumurta akını katı kar haline getirin. 75 gr. pudra şekeri, yumurta sarılarını ilâve edin. Biraz karıştırın. Unu ve vanilyayı koyun. Yavaşça karıştırıp içine kağıt yayılmış 20 cm. çapında düz bir kalıba boşaltın. Fırında pişirdikten sonra yuvarlak servis tabağına çıkarın. Biraz meyve suyu karıştırılmış şekerli su ile ıslatın. Kestanelerin kabuğunu soyun. Kaynar suda beş dakika bırakın. İnce kabuklarını da soyun. Üstünü geçecek şekildeki su ile ateşe koyun. Boşuna olarak iki parçaya bölün. Vanilya atın. Tahminen yarım çay fincanı suyu kalınca şeker atın. Şekerle de kaynatın. Ağdalaşınca alın. önceden hazırlanmış pandispanyanın üzerine seyrek telli bir eleğin tersinden tepe şeklinde geçirin. Krem şantiy ile üzerini süsleyin. Fıstık serperek servis yapın.


Fotoğraf "fethi yorulmaz" tarafından gönderildi. 31.08.2018


Uludağ Pastası

devir
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 14.05.2019
Mesajlar: 23
Şehir: Erzurum
Kısa URL: https://ml.md/lc142723
Gönderme Tarihi: 14.May.2019
872 defa indirildi / yazdırıldı




http://www.hurriyet.com.tr

1 tatlı kaşığı vanilya
1 su bardağı süt
1 kilo haşlanmış ve soyulmuş kestane içi
2-3 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı konyak
2-3 yemek kaşığı damla çikolata
1 kutu süt kreması
Karamelize şeker
Rende çikolata

Kaynatıp soyduğunuz kestaneleri süt, ve şeker ile tekrar kaynatın, blender'a koyun. Tamamen püre olmadan, arada küçük parçacıklar kalacak şekilde çekin. Vanilya ve konyak ilave edin, karıştırın ve içi streç film ile kaplı bir kaseye koyarak şekil almasını sağlayın. Kaseye koyarken aralara damla çikolata serpiştirin.
Karamelize şeker için 1 su bardağı şeker ve 5-6 yemek kaşığı sıcak suyu çelik bir sos kabı içine koyup üzerine su gezdirin ve şekerin suyu emmesi için bekleyin. Çelik kabı kısık ateşte ocağa koyun ve tamamen renk değiştirip altın sarısı rengini alıp, daha sonra biraz daha koyu karamel rengini alana kadar pişirin. Bir tepsiye hafifçe sıvı yağ sürün ve fazlasını peçete ile alın. Karameli tepsiye dökün. Soğuyup donmasını bekleyin.
Servis yapılacağı zaman pastayı tabağa alt üst ederek koyun ve üzerine buzlukta soğutulmuş süt kremasını koyun. Üzerini ister çikolata rendesi ile ister önceden hazırlanan karamelize şeker parçaları ile süsleyin.







Uludağ Pastası Tarifleri Mozaik Pasta Tarifleri



(2 adet Uludağ Pastası 134,420 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort