|
Uludağ Pastası |
|
Köksal
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.09.2010
Mesajlar: 45 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc56157
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2010
3,222 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
1 paket krem şanti
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tozşeker
1 büyük paket gofret (küçük gofretler)
1 paket kakaolu bisküvi
1/2 su bardağı iri dövülmüş fındık
1/2 su badağı kuru üzüm
Sosu için:
1 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı kakao
Yarım su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
Ceviz büyüklüğünde margarin
Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ilavesi ile mikserde çırparak koyulaştıralım. Ayrı bir kapta yumurtanın sarılarını 1 çorba kaşığı tozşeker ile birlikte köpürene dek çırpalım. Yumurtaların beyazlarını ayrı bir kapta kar haline gelene kadar çırpalım Bir kapta krem şantiyi, yumurta aklarını ve sarılarını karıştıralım. Üzerlerine kıtır gofreti ve bisküvileri iri parçalar halinde bölüp ekleyelim. İri dövülmüş fındıkları ve kuru üzümleri de ekleyip iyice karıştıralım. Derin bir kaba ya da kek kalıbına temizbir naylon serip parfe malzemesini üzerine boşaltalım. Kaşık yardımıyla sıkıca bastıralım ve bu şekilde parfe donana dek buzlukta bekletelim. Sos için: 3 çorba kaşığı nişasta, 2 çorba kaşığı kakao ve tozşekeri bir kapta karıştıralım. Üzerine suyu ekleyelim. Göz.göz olana dek karıştırarak pişirelim. Ateşten alıp iyice soğutalım. Üzerine margarini eritmeden ilave edelim ve mikserle 2 dakika çırpalım. Donmuş parfeyi buzluktan çıkarıp servis tabağının üzerine ters çevirerek çıkaralım. Üzerindeki naylonu, parfeyi zedelemeden sıyıralım. Hazırladığımız sosu buzluktan çıkardığımız parfenin üzerine gezdirerek dökelim. Servis yapalım.
|
Uludağ Pastası |
|
burçe
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.06.2009
Mesajlar: 20 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc37500
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2009
2,649 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 kg. kestane
500 gr. toz şeker
500gr. krem şantiy
175 gr. pudra şekeri
75 gr. un
25 gr. yeşil fıstık
1 paket vanilya
3 adet yumurta
Üç adet yumurta akını katı kar haline getirin. 75 gr. pudra şekeri, yumurta sarılarını ilâve edin. Biraz karıştırın. Unu ve vanilyayı koyun. Yavaşça karıştırıp içine kağıt yayılmış 20 cm. çapında düz bir kalıba boşaltın. Fırında pişirdikten sonra yuvarlak servis tabağına çıkarın. Biraz meyve suyu karıştırılmış şekerli su ile ıslatın. Kestanelerin kabuğunu soyun. Kaynar suda beş dakika bırakın. İnce kabuklarını da soyun. Üstünü geçecek şekildeki su ile ateşe koyun. Boşuna olarak iki parçaya bölün. Vanilya atın. Tahminen yarım çay fincanı suyu kalınca şeker atın. Şekerle de kaynatın. Ağdalaşınca alın. önceden hazırlanmış pandispanyanın üzerine seyrek telli bir eleğin tersinden tepe şeklinde geçirin. Krem şantiy ile üzerini süsleyin. Fıstık serperek servis yapın.
Fotoğraf "fethi yorulmaz" tarafından gönderildi. 31.08.2018
|
Uludağ Pastası |
|
küresel
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.04.2010
Mesajlar: 26 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc51534
Gönderme Tarihi: 12.May.2010
1,959 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 yumurta
5 çorba kaşığı toz şeker
5 çorba kaşığı un
yarım paket vanilya
1 portakalın rendelenmiş kabukları
100 gram yeşil fıstık
Kestane püresi için:
1 kilogram kestane
11 çorba kasığı toz seker
1 çay kasığı vanilya
Meyve şekerlemesi
Yumurtalar, bakır bir tencereye kırılır. Üzerine şeker dökülür.
Hafif ateş üzerinde, "koyu yoğurt" kıvamına gelinceye kadar çırpılır.
Un bir kaba elenir. Üzerine vanilya, rendelenmiş portakal kabukları ve fıstık ilave edilir, iyice karıştırılır.
Yumurtanın bulunduğu kaba boşaltılır. İyice karıştırılır.
Pasta kalıbı yağlanır, içine alüminyum folyo kâğıt döşenır.
Hazırlanan hamur içine boşaltılır.
Önceden ısıtılmış, orta hararetteki fırında 45 dakika pişirilir.
Bu sırada, kestane püresi şöyle hazırlanır: Kestanelerin kabukları soyulur ve derin bir tencereye doldurulur.
Üstüne bol miktarda su konulup, kabukları soyulabilecek hale gelinceye kadar haşlanır.
Ateşten alındıktan sonra, üzerine biraz soğuk su serpilir. Sonra, kabukları soyulur.
Kabukları soyulan kestaneler, kaşıkla veya elekten geçirilerek iyice ezilir.
Üzerine şeker ve vanilya dökülür. Karıştırılır.
Pastanın üzerine dökülerek "dağ" şekli yapılır.
Pastanın kenarlarına "krem şanti" sürülür.
Sonra, fıstık, portakal kabukları ve meyve şekerlemeleri ile süsler yapılır.
ML® Kayısılı Uludağ Pastası için tıklayın
|
Uludağ Pastası |
|
devir
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.05.2019
Mesajlar: 23 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc142723
Gönderme Tarihi: 14.May.2019
872 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
1 tatlı kaşığı vanilya
1 su bardağı süt
1 kilo haşlanmış ve soyulmuş kestane içi
2-3 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı konyak
2-3 yemek kaşığı damla çikolata
1 kutu süt kreması
Karamelize şeker
Rende çikolata
Kaynatıp soyduğunuz kestaneleri süt, ve şeker ile tekrar kaynatın, blender'a koyun. Tamamen püre olmadan, arada küçük parçacıklar kalacak şekilde çekin. Vanilya ve konyak ilave edin, karıştırın ve içi streç film ile kaplı bir kaseye koyarak şekil almasını sağlayın. Kaseye koyarken aralara damla çikolata serpiştirin.
Karamelize şeker için 1 su bardağı şeker ve 5-6 yemek kaşığı sıcak suyu çelik bir sos kabı içine koyup üzerine su gezdirin ve şekerin suyu emmesi için bekleyin. Çelik kabı kısık ateşte ocağa koyun ve tamamen renk değiştirip altın sarısı rengini alıp, daha sonra biraz daha koyu karamel rengini alana kadar pişirin. Bir tepsiye hafifçe sıvı yağ sürün ve fazlasını peçete ile alın. Karameli tepsiye dökün. Soğuyup donmasını bekleyin.
Servis yapılacağı zaman pastayı tabağa alt üst ederek koyun ve üzerine buzlukta soğutulmuş süt kremasını koyun. Üzerini ister çikolata rendesi ile ister önceden hazırlanan karamelize şeker parçaları ile süsleyin.
|
|