| 
 
 
 | 
Tuzlu Kurabiye | 
  | 
bizbize 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.04.2013 
Mesajlar: 23 Şehir: Muş | 
Kısa URL: https://ml.md/lc88699 
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2013 
2,281 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket margarin
 
3 yumurta
 
1 fincan ılık su
 
Tuz
 
Yarım yumurta sarısı kadar yaş maya
 
 
Kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılarak malzeme iyice karıştırılıp, üzerini kapatıp mayalanmaya bırakılacak. Mayalandıktan sonra hamuru ikiye bölüp yarım parmak kalınlığında açılacak. Yuvarlak kesiciyle kesip, ortalarını çay bardağı ile delinecek. Yumurta beyazına, sonra da susama batırılıp, tepsiye dizilecek. Pişmesi için orta hararetli fırına atılacak.
 
 
 
  
 | 
Tuzlu Kurabiye | 
  | 
moher 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.03.2013 
Mesajlar: 25 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc89855 
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2013 
1,689 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 çorba kaşığı tereyağı 
 
1 çay kaşığı tuz 
 
1/2 çay kaşığı mahlep 
 
1 adet yumurta 
 
Aldığı kadar un 
 
1 adet yumurta akı 
 
 
Kabın içine tereyağını koyup, üzerine iki su bardağı un ilave edip yoğurun. Tuz, mahlep ve yumurtayı ilave edin. Gerekirse biraz daha un ilave edip kulak memesi kıvamında hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekil verin. Üzerine yumurta akı sürüp 180 derecedeki fırında 15-20 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
Tuzlu Kurabiye | 
  | 
reklamcı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.10.2013 
Mesajlar: 66 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc92981 
Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2013 
1,972 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
150 gram tereyağı
 
2 su bardağı un
 
1 paket kabartma tozu
 
2 çorba kaşığı sirke
 
1 çay kaşığı mahlep
 
1 paket vanilya
 
1 yumurta
 
100 gram kaşar peyniri
 
Kırmızı pul biber, kekik ve çörekotu
 
 
 
Derin bir kabın içine unu ve yağı alıp elinizle ufalayın. Baharatları, mahlebi, sirkeyi ve kabartma tozunu da üzerine ekleyip karıştırmaya devam edin. Rendelenmiş kaşar peyniri ve yumurtayı üzerine ekleyip yumuşak bir hamur yapın. İstediğiniz şekli verip fırın tepsisine dizin. 200 derecede fırında 20 dakika kadar pişirin. İstenirse üzerine yumurta sarısı sürülüp çörekotu, kekik, susam gibi hem koku hem lezzet veren çeşniler de kullanabilirsiniz. Ağızda dağılan harika bir bisküvi oluyor.
 
 
 
  
 | 
Tuzlu Kurabiye | 
  | 
zennur 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 07.04.2014 
Mesajlar: 18 Şehir: Hatay | 
Kısa URL: https://ml.md/lc97193 
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2014 
1,886 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çay bardağı susam
 
1 çay bardağı çörekotu
 
3 çorba kaşığı ince rendelenmiş peynir
 
1 çorba kaşığı şeker
 
1 çorba kaşığı sirke
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 yumurta
 
2.5 su bardağı un
 
1 su bardağı su
 
4 çorba kaşığı tereyağı
 
 
Hamuru yoğurmak için şeker, tereyağı, zeytinyağı, peynir, sirke ve yumurtanın akını ılık suyla birlikte karıştırın. Üzerine yavaşça unu ekleyip yumuşak bir hamur haline getirin. Bu hamuru 30 dakika kadar dinlendirin. Dinlenmiş hamurdan parçalar kopartıp uzun çubuklar yapın. Burkarak halka şekli verin. Öncelikle yumurtanın sarısını sürüp daha sonra susama bulayıp, tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında 25 dakika kızarıncaya kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Tuzlu Kurabiye | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc104978 
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2015 
1,803 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
150 gram tereyağı
 
3 su bardağı un
 
1 paket kabartma tozu
 
3 çorba kaşığı sirke
 
1 çay kaşığı mahlep
 
1 yumurta
 
100 gram kaşar peyniri
 
Kırmızı pul biber, kekik ve çörekotu
 
 
Derin bir kabın içine unu ve yağı alıp elinizle ufalayın. Baharatları, mahlebi, sirkeyi ve kabartma tozunu da üzerine ekleyip karıştırmaya devam edin. Rendelenmiş kaşar peyniri ve yumurtayı da üzerine ekleyip yumuşak bir hamur yapın. İstediğiniz şekli verip fırın tepsisine dizin. 200 derecede fırında 20 dakika kadar pişirin.
 
 
Not: İstenirse üzerine yumurta sarısı sürülüp çörekotu, kekik, susam gibi hem koku hem lezzet veren çeşniler de kullanabilirsiniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 19.10.2015
  
 | 
Tuzlu Kurabiye | 
  | 
sınav 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 19.08.2015 
Mesajlar: 15 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc110798 
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2015 
1,426 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
150 gram tereyağı
 
2 çorba kaşığı yoğurt
 
2 adet yumurta (bir sarısını üzeri için ayırın)
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
1 tatlı kaşığı şeker
 
1 çorba kaşığı sirke
 
2,5 su bardağı un
 
Tuz
 
Çörekotu
 
 
Önce yumurtanın sarısını üzeri için ayırın, kalanmalzemeleri bir kabın içinde yoğurun. Uzun çubuklar yapın ve döndürüp burgu yapın. Tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı ve bol çörekotu bırakın, sonra fırına verip 20 dakika kadar pişmeye bırakın.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 07.03.2024
  
 | 
Tuzlu Kurabiyeler | 
  | 
bedri 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.07.2016 
Mesajlar: 24 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118603 
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2016 
1,068 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram margarin
 
4,5 su bardağı elenmiş un
 
3 adet yumurta
 
3 çorba kaşığı yoğurt
 
1 paket kabartma tozu
 
250 gram beyaz peynir
 
Yarım demet maydanoz
 
2 çorba kaşığı çörekotu
 
 
Peynir, maydanoz ve bir çorba kaşığı çörekotunu karıştırın. Margarin, yumurta ve yoğurdu çırpın.
 
Una kabartma tozunu ekleyip, ortasını havuz gibi açıp margarinli karışımı koyun. Dairesel hareketlerle una yedirin. Birkaç kez yoğurun ve mutfak havlusu ile üstünü örtüp yarım saat dinlendirin. Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Unlu bir yüzeyde merdane ile yarım santim kalınlığında açın. 7'ye 4 küçük parçalar kesin. Her parçanın kısa kenarına hazırladığınız harçtan kolup, rulo şeklinde sarın. Rulonun alt ve üst kısmından hafifçe bastırıp aralıklarla yağlanmış tepsiye dizin. Kalan hamura da aynı işlemi uygulayın. Üzerlerine yumurta sarısı ve çörekotu sürüp 170 derecelik fırında kızarana dek 30 dakika pişirin.
 
 
 
 
Fotoğraf "püre" tarafından gönderildi. 09.09.2020
  
 | 
Tuzlu Kurabiye | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc125117 
Gönderme Tarihi: 06.May.2017 
1,033 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.annemutfagi.com
 
 
İki yumurta
 
250 gram tereyağı
 
1 yemek kaşığı sirke
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Yarım çay bardağı sıvıyağ
 
Yarım paket kabartma tozu
 
4 su bardağı un
 
Üzeri için;
 
1 yumurta sarısı
 
Tane haşhaş
 
 
Öncelikle bir yumurta sarısını üzeri için ayıralım.
 
Un hariç bütün malzemeleri bir kaba alıp orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar un ilave ederek yoğuralım.
 
Daha sonra hamurdan küçük  parçalar alıp elimizle şerit yapıp iki ucunu birleştirelim,
 
Yağlanmış fırın tepsisine dizdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürelim.İsteğe göre üzerine
 
tane haşşhaş serpebilirsiniz. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
 
 
 
  
 | 
Tuzlu Kurabiye | 
  | 
gülru akyüz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.02.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140321 
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2019 
832 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
3 su bardağı un
 
1 çay bardağı yoğurt
 
2 adet yumurtanın sarısı
 
100 gram oda sıcaklığında bekletilmiş margarin
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
2 tatlı kaşığı mahlep
 
2 çorba kaşığı sirke
 
1,5 çorba kaşığı toz şeker
 
1 çorba kaşığı susam
 
1 çorba kaşığı çörek otu
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 paket kabartma tozu
 
Üzeri için:
 
2 adet yumurtanın akı
 
1 çorba kaşığı haşhaş tohumu
 
 
Derin bir kasede yoğurt, yumurta sarısı, margarin ve zeytinyağını karıştırın. Mahlep, sirke, toz şeker, susam, çörek otu ve tuzu ilave edip bütün malzemeyi iyice karıştırın. Un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 1 saat dinlendirin. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp istediğiniz şekli verin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta akı sürüp haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri hafif pembeleşene kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Tuzlu Kurabiye | 
  | 
zenci 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.05.2019 
Mesajlar: 25 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142450 
Gönderme Tarihi: 03.May.2019 
651 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket kabartma tozu
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
250 gram tereyağı
 
4 yemek kaşığı yoğurt
 
2 adet yumurta
 
Aldığı kadar un
 
Susam
 
 
Bir kabın içine önce unu koyun. Ortasına delik açın, daha sonra bütün malzemeleri karıştırın. Hamuru yumuşak bir kıvama getirin.
 
Elde ettiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp istediğiniz şekil vererek alüminyum folyo serili tepsiye dizin. Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürerek susam serpin. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Tuzlu Kurabiye | 
  | 
perçin 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 07.02.2020 
Mesajlar: 18 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc148586 
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2020 
570 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
125 gr terayağı veya margarin (oda sıcaklığında)
 
1 su bardağı sıvıyağ
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 yumurta akı (sarısı üzeri için)
 
1 yemek kaşığı şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı mahlep
 
1 paket kabartma tozu
 
Aldığı kadar un
 
Üzeri için:
 
Yumurta sarısı
 
Çörekotu, mavi haşhaş
 
 
Geniş bir kaba sıvıyağ, tereyağı, yumurtayı alın ve karıştırın.
 
Ardından şeker, tuz ve mahlebi ekleyip karıştırmaya devam edin.
 
En son elekten geçirilmiş un ve kabartma tozunu ekleyip hamurunuzu güzelce yoğurun.
 
Tuzlu kurabiye hamurunu toparlanana kadar parmak uçlarınızla güzelce yoğurun.
 
Hamurunuzu eşit bezelere bölün ve tuzlu kurabiyenize istediğiniz şekli verin.
 
Hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıtla kaplı tepsiye aralıklı olarak yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürdüğünüz tuzlu kurabiyelere çörek otu veya mavi haşhaş serpin.
 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar 20-25 dakika pişirin.
 
Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri, soğumaları için ızgara telinin üzerinde bekletiyoruz.
 
Kurabiyeler soğuttuktan sonra geniş bir tabağa alın.
 
 
 
  
 | 
Tuzlu Kurabiye | 
  | 
yelpaze 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.07.2020 
Mesajlar: 40 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc151718 
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2020 
885 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
125 gram tereyağı
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
1 adet yumurta
 
1 yemek kaşığı şeker
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı sirke
 
1 paket kabartma tozu
 
3 su bardağı un
 
Üzeri için:
 
Yumurta sarısı
 
Çörekotu
 
Susam
 
 
Yumuşamış tereyağını yoğurma kabına alın.
 
Un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.
 
Unu karışıma eklemeden önce eleyin.
 
Ardından azar azar ilave edip yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edin.
 
Hazırladığınız hamuru iki yağlı kağıt arasına alın.
 
Merdane ile yarım santim kalınlığında açın.
 
İstediğiniz şekilli kurabiye kalıbıyla veya elinizde şekiller verin.
 
Yağlı kağıt serili tepsiye kurabiyeleri dizin.
 
Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpin.
 
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika kızarana kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Tuzlu Kurabiye | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156513 
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2021 
541 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 su bardağı un
 
1 çay bardağı yoğurt
 
2 adet yumurtanın sarısı
 
100 gram oda sıcaklığında bekletilmiş margarin
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
2 tatlı kaşığı mahlep
 
2 çorba kaşığı sirke
 
Bir buçuk çorba kaşığı toz şeker
 
1 çorba kaşığı susam
 
1 çorba kaşığı çörekotu
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 paket kabartma tozu
 
Üzeri için:
 
2 adet yumurtanın akı
 
1 çorba kaşığı haşhaş tohumu
 
 
Derin bir kasede yoğurt, yumurta sarısı, margarin ve zeytinyağını karıştırın. Mahlep, sirke, toz şeker, susam, çörek otu ve tuzu ilave edip bütün malzemeyi iyice karıştırın. Un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 1 saat dinlendirin. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp istediğiniz şekli verin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta akı sürüp haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri hafif pembeleşene kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Tuzlu Kurabiye | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156600 
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2021 
384 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket oda sıcaklığında margarin veya tereyağı
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 çay kaşığı tuz
 
Yarım çay bardağı Üzüm sirkesi
 
1 paket kabartma tozu
 
2,5 su bardağı un
 
Üzeri için:
 
Yumurta sarısı
 
Susam
 
Çörekotu
 
 
Yoğuracağımız kaba margarini, sıvı yağı, tuzu, sirkeyi ve kabartma tozunu ilave edip iyice karıştırın.
 
Üzerine azar azar ilave ettiğimiz unu kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun hamurdan Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım.
 
Elimizde istediğimiz şekli verdiğimiz kurabiyelerimize yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
 
Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu ve susam serpelim.
 
Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 25-30 dakika üzerleri kızarana kadar pişirelim.
 
 
 
  
 | 
Tuzlu Kurabiye | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159998 
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2021 
584 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım paket margarin
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 yumurta
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı şeker
 
1 tatlı kaşığı sirke
 
Un
 
 
Oda sıcaklığında margarin, yumurtanın beyazı ve un hariç diğer bütün malzemeleri yoğurma kabına alın. Unu da azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ettiğinizde istediğiniz şekli verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Yumurtanın sarısını da üzerlerine sürdükten sonra çörek otuyla süsleyin. 170 derecede önceden ısıttığınız fırında pişirin.
 
 
 
  
 | 
Tuzlu Kurabiye | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc160077 
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2021 
303 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı sirke
 
1 paket kabartma tozu
 
3 su bardağı un
 
125 gr tereyağı veya margarin
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
 
1 yemek kaşığı şeker
 
Üzeri için:
 
Susam
 
Yumurta sarısı
 
Çörekotu
 
 
Yumuşamış tereyağı veya margarini yoğurma kabına alın un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.
 
Elenmiş unu da azar azar ilave edip yumuşak ele yapışmayan hamur elde edin.
 
Hazırladığınız hamuru iki yağlı kağıt arasına alıp merdane ile yarım santim kalınlığında açın istediğiniz şekilli kurabiye kalıbıyla veya elinizde şekiller verin.
 
Yağlı kağıt serili tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu ve susam serpin.
 
180 derece fırında 20-25 dakika kızarana kadar pişirin.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 12.02.2024
  
 | 
Tuzlu Kurabiyecikler | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc160352 
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2021 
361 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
1 paket margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 tatlı kaşığı sirke
 
1 paket kabartma tozu
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı şeker
 
Aldığı kadar un (yaklaşık 4-5 su bardağı kadar)
 
1 yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
 
Çörekotu (üzerini süslemek için)
 
 
Hamur malzemelerini derin bir kapta yoğuruyoruz. (margarin, sıvı yağ, yoğurt, un, kabartma tozu, tuz-şeker, sirke) Hazırladığımız hamuru merdane yardımı ile inceltip açıyoruz. dilediğimiz kurabiye kalıpları ile şekillendirerek yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. üzerine yumurta sarısı sürüp susam ya da çörekotuyla süslüyoruz.. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişiriyoruz...
 
 
 
  
 | 
Tuzlu Kurabiyeler | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc160385 
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2021 
318 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram margarin
 
2 adet yumurta (birinin sarısını ayırın)
 
4 çorba kaşığı yoğurt
 
4,5 su bardağı un
 
Bir tutam tuz
 
Üzerine:
 
Susam, çörekotu, haşhaş tohumu
 
 
Oda sıcaklığındaki margarin, yumurta, yoğurt, un ve tuzu bir kaseye alıp iyice yoğurun. Yarım saat dinlendirdikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. İki elinizin arasında incelterek uzun şeritler yapın. Şeritlerin bir kısmının iki ucunu birleştirerek simit, bir kısmını da saç örgüsü şeklinde örün. Üzerlerine ayırdığınız yumurta sarısını sürüp susam, çörek otu ve haşhaş tohumu serpin. Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Tuzlu Kurabiye | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc160476 
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2021 
400 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı un
 
150 gram tereyağı
 
150 gram eski kaşar peyniri
 
2 adet yumurtanın sarısı
 
1 çorba kaşığı yoğurt
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurtanın sarısı
 
1 çorba kaşığı çörekotu
 
1 çorba kaşığı susam
 
1 çorba kaşığı haşhaş tohumu
 
 
Un ve ufak parçalara bölünmüş tereyağını elinizde ufalanana dek karıştırın. Rendelenmiş eski kaşar peyniri, yumurta sarısı ve yoğurt ilave edip yoğurun. Üzerini kapatıp, buzdolabının alt rafında 30 dakika dinlendirin. Hamuru 3 eşit parçaya bölüp, merdane yardımıyla 1cm kalınlığında açın. Dilediğiniz şekildeki kalıplarla kesip, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp, çörekotu, susam ve haşhaş serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirip, ılık olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Tuzlu Kurabiye | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc160502 
Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2021 
315 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4,5 su bardağı un
 
250 gram oda sıcaklığında tereyağı
 
4 çorba kaşığı yoğurt
 
1 kahve fincanı sıvı yağ
 
1 kahve fincanı elma sirkesi
 
1 tatlı kaşığı mahlep
 
3 tatlı kaşığı toz şeker
 
1 paket kabartma tozu
 
1 tatlı kaşığı kurutulmuş fesleğen
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Üzeri için:
 
Yumurta sarısı
 
 
Un hariç tüm malzemeyi geniş bir kapta karıştırın. Elenmiş un ilave edip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru yarım cm kalınlığında açıp, kalıpla kesin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. İp geçireceğiniz kısımlara bıçakla derin çizikler atın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, üzerleri kızarana dek pişirin. Çizik attığınız kısımlardan kurdele geçirip, ılık veya soğuk olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |