| 
 
 
 | 
Tuzlu Kurabiye | 
  | 
Şehriye 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.05.2006 
Mesajlar: 86 Şehir: Kırklareli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3313 
Gönderme Tarihi: 03.May.2006 
191,406 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 paket margarin(eritilmeyecek)
 
1 paket kabartma tozu
 
1 tatlı kaşığı şeker
 
2 yumurta 
 
1 su bardağının altından iki parmak limon suyu (üstü su ile doldurulacak)
 
Alabildiği kadar un
 
 
Sıvı yağı, margarini, limon suyunu, iki yumurtanın beyazını, kabartma tozunu, tuzu, şekeri unla beraber karıştırın kulak memesi yumuşaklığı kıvamında hamur elde edin. Hamura istediğiniz şekli verin (yuvarlak, örgü şekli vb...) İki yumurtanın sarısını da üzerine sürün. İsterseniz üzerine susam ve çörek otu serpebilirsiniz. Fırında 180  dereceye koyun. Kızarınca çıkarın.
 
 
 ML® Üzümlü Kurabiye için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Tuzlu Kurabiye | 
  | 
FirdevsKapanlı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.10.2005 
Mesajlar: 32 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27737 
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2008 
9,938 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
4 su bardağı un
 
4 kahve fincanı margarin
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1,5 çay bardağı yoğurt
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
2 yumurta
 
1 kase susam
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
 
Yapılışı:
 
Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Margarin, sıvıyağ, yoğurt, tuz, toz şeker ve yumurta sarılarını derin bir kapta karıştırın. Un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamurun kıvamı çiklet gibi esnek olana dek yoğurun. Hazırladığınız hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparın. Baş parmaktan kalın rulolar yapın. Ruloları baş parmak uzunluğunda parçalara kesin. Ayırdığınız yumurta aklarını bir kapta çırpın. Kestiğiniz hamur parçalarını önce yumurta akına sonra susama batırırı. Yağlanmış fırın tepsisine kurabiyeleri dizin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 30-35 dk. pişirin.
  
 | 
TUZLU KURABİYELER | 
  | 
fert 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.11.2006 
Mesajlar: 35 Şehir: nice | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8964 
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2006 
5,632 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4+1/2 su bardağı un (500 gr.) 
 
3/4 dolu çorba kaşığı kuru Pakmaya (12 gr.) 
 
1 paket margarin (250 gr.)
 
1+3/4 silme tatlı kaşığı tuz (12 gr.)
 
2+adet yumurta
 
2/3 kahve fincanı ılık su veya süt (40 gr.)
 
1/2 su bardağı rende kaşar peyniri (50 gr.)
 
1 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
 
 
Mayalı hamuru hazırlayıp 20-25 dakika sıcak bir yerde dinlendirdikten sonra hamuru küçük parçalara ayırın ve küçük kalıplar yardımıyla istediğiniz şekli verin. Bu hamurları yağlanmış tepsiye dizin ve 25-30 dakika daha dinlendirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Aynca rende kaşar veya çöreotu serperek değişik şekillerde süsleyin ve 200°C ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Biberli veya peynirli çeşitler yapmak için şekillendirmeden önce hamurunuzdan bir bölüm ayınn ve kırmızı biberle veya peynirle yoğurun.
 
 
 ML® Karasevda için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "Çetin Ceviz" tarafından gönderildi. 09.04.2025
  
 | 
Tuzlu Kurabiye | 
  | 
melancoly 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.04.2006 
Mesajlar: 118
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1638 
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2006 
5,553 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı pul biber
 
1 çay bardağı sirke
 
1 paket kabarma tozu
 
1 paket margarin
 
Alabildiği kadar un
 
 
Tüm malzemeyi  kulak memesi kıvamına gelinceye dek yoğurun, daha sonra küçük kalıplarla şekillendirip üzerine yumurtanın sarısını sürüp fırına verin, kızarınca alırsınız.
 
 
 
  
 | 
Kurabiye Tuzlu | 
  | 
Başarısız 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.05.2006 
Mesajlar: 59 Şehir: Muş | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5226 
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2006 
5,303 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
9 Su Bardağı Un
 
10 gr.Maya
 
3 Yumurta
 
100 gr. Krema
 
6 Kahve Fincanı Margarin
 
6 Kahve Fincanı Tereyağı
 
1 Çorba Kaşığı Tuz (tepeleme)
 
 
Geniş bir kapta unu eleyip,havuz şeklinde açın.Unun içersine diğer malzemeleri ilave ederek yoğurun. Hamurunuzu 1 saat dinlenmeye bırakın.
 
Dinlenen hamuru merdane yardımıyla açarak küçük parçalar halinde kesip,dilediğiniz gibi şekillendirin. İçersine istediğinniz malzemeyi ilave ederek kapatın ve tepsiiye dizin. Üzerine 1 yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında 35-40 dk pişirin.
 
 
 ML® Dedem Kurabiyesi için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 12.02.2024
  
 | 
Tuzlu Kurabiye | 
  | 
siyahinci 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.07.2006 
Mesajlar: 21 Şehir: Çankırı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6360 
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2006 
4,213 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 yumurta
 
Yarım paket margarin
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
Tuz
 
 
Bütün bu malzemeleri katıp yoğur yumuşak bir hamur olsun küçük yuvarlak toplar yapıp yağlanmış tepsiye dizilir ve pişirilir.
 
 
 
  
 | 
Tuzlu kurabiye | 
  | 
Fatma Solak 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 15 Şehir: fransa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc15123 
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2007 
3,957 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr margarin
 
4 tane yumurta (2 yumurta beyazi üzerine sürülecek)
 
3 tatli kasigi pudra sekeri
 
1 çorba kasigi tuz
 
2 tane kabartma tozu
 
1 fincan süt
 
1 kilo un
 
 
Bütün malzemeleri bir kabin içerisine konulup yoguracaksiniz yumusak bir hamur elde edin,15 dakika kadar dinlendirin hamuru ve küçük parçalar koparip küçük modeller verin ve yaglanmis firin tepsisine dizin üzerine ayirdigimiz yumurta beyazini sürüp susam ekip firinda pisiriyoruz.
 
 
 ML® Şeftali Kurabiye için tıklayın
 
 
 
 
 
  
 | 
Tuzlu Kurabiye | 
  | 
Cemile 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.11.2006 
Mesajlar: 123 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9196 
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2006 
3,764 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 çay kaşığı tuz 
 
2 çay kaşığı şeker 
 
1 çay bardağı zeytinyağı 
 
1 çay bardağı katı yağ 
 
2 çay kaşığı pakmaya
 
Alabildiği kadar un 
 
 
Hamur mayalandırılır. Malzemenin hepsi yoğrulur. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde  edilir. İstenilen şekil verilerek üstüne yumurta sarısı sürülür. Fırına verilir.
 
 
 ML® Kedi Patisi için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Tuzlu Kurabiye | 
  | 
durbaba 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.09.2006 
Mesajlar: 65 Şehir: Vezirköprü | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9465 
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2006 
3,738 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 limon suyu
 
1 paket kabartma tozu
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 paket tereyağı (250gr)
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
2 yemek kaşığı yoğurt
 
1 yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek)
 
Aldığı kadar un
 
Çörekotu
 
Susam
 
 
Bir kabın içinde bütün malzemeler karıştırılır. Azar azar un eklenir. Yumuşak bir hamur elde edilir. Elde ettiğiniz hamurdan cevizden küçük parçalar koparılıp elimizde çubuk haline getirilir. Hamura "8" şekli verilerek yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Aynı hamurdan kalıplarla da yapılabilir. Üzerine yumurta sarısı sürülerek çörekotu ve susam serpilir. Üzeri kızarıncaya kadar orta hararetli fırında pişirilir.
 
 
 ML® Tabak Kurabiyesi için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Tuzlu Kurabiye | 
  | 
aybike 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.07.2007 
Mesajlar: 45
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16553 
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2007 
3,731 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
2 çay kaşığı toz maya
 
1 çay kaşığı toz şeker
 
2 çay kaşığı tuz
 
alabildiği kadar un
 
1 yumurta
 
çörekotu
 
 
Çörekotu ve yumurta akı hariç bütün malzemelerden hamur hazırlanır. Küçük toplar yapılır, üzerine yumurta sarısı sürülür, çörekotu serpilir, 190 derece fırında pembe renkte pişirilir.
 
 
 ML® Sakızlı Kurabiye için tıklayın
 
  
 | 
Tuzlu Kurabiye | 
  | 
potpori 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.03.2010 
Mesajlar: 48 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc49290 
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2010 
3,385 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Gerekli malzemeler:
 
Un (500 gram / 4 su bardağı)
 
Margarin (300 gram)
 
Tuz (1 çorba kaşığı)
 
Kabartma tozu (1 paket)
 
Yumurta (2 adet)
 
Üzeri için:
 
Susam, Çörekotu, Haşhaş (hepsinden birer çorba kaşığı)
 
Yumurta (1 adet)
 
 
Oval bir kabın içerisine 4 su bardağı unu koyun. Ortasını açarak 2 adet yumurta, 1 paket kabartma tozu, 1 çorba kaşığı tuze ekleyin. 300 gram yağı da ekleyerek ortadan kenara doğru yoğurun. Hazırladığınız karışımı biraz yoğurduktan sonra tezgahın üzerine alın. Yoğurma işlemine devam edin. Hamurunuz kıvamına geldikten sonra büyük bir top şekline getirin, altına ve üzerine bir miktar un serpin.
 
Elinizle hamuru biraz yassılaştırdıktan sonra merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında hamuru açın.
 
Üzeri için hazırladığınız yumurtayı bir fırça yardımıyla tüm hamurun yüzeyine yedirerek sürün. Hamurun bir kısmına çörekotu, bir kısmına haşhaş, bir kısmına susam serpin.
 
Kurabiye kalıplarını kullanarak küçük yuvarlaklar kesin ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsinizin üzerine yerleştirin. Hamurları tepsiye yerleştirirken kabaracağını düşünerek aralarında boşluk bırakın. Kesimden arta kalan hamurunuzu tekrar yoğurup aynı işlemleri yaparak bitirebilirsiniz.
 
Hazırladığınız kurabiye hamurlarını önceden 180 derece ısıtılmış fırına koyarak 20-25 dakika pişmesini bekleyin. Pişen kurabiyelerinizi fırından çıkartıp soğumasını bekleyin ve servis yapın.
  
 | 
TUZLU KURABİYE | 
  | 
şekerim 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.09.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Uşak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc26988 
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2008 
3,373 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEME :	
 
250 gram un
 
2 adet yumurta akı	
 
125 gram tereyağı
 
1 çorba	kaşığı süt
 
1 kahve	kaşığı tuz.	
 
 
HAZIRLANIŞI:
 
Unun ortası açılarak yumuşatılmış tereyağı hafifçe çarpılmış yumurta aklarını koymalı karıştırmalı, sonra tuz ve sütü ilave etmeli, hepsini bir hamur haline getirmeli, yarım saat dinlendirdikten sonra hamuru merdane ile yarım parmaktan ince (3 mm kalınlığında) olarak açmalı su bardağı veya başka kalıpla yuvarlaklar kesmeli ve yağlanmış tepsiye dizmeli üzerlerini çatalla delip yumurta sarısı sürdükten sonra sıcak fırında  pişirmeli.
  
 | 
Tuzlu Kurabiye | 
  | 
dilek_varol 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 06.11.2007 
Mesajlar: 15 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19293 
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2007 
3,342 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çay kaşığı tuz 
 
1 çay kaşığı pul biber
 
Yarım çay bardağı sirke
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket margarin
 
Alabildiği kadar un
 
 
Bütün malzemeler hazırlanıp yoğrulur.
 
 
 
 
Fotoğraf "Çetin Ceviz" tarafından gönderildi. 26.08.2025
  
 | 
TUZLU KURABIYE | 
  | 
SonaY 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.07.2005 
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58250 
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2010 
3,322 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Oktay Usta
 
 
125 gr. margarin
 
1 çorba kaşığı yoğurt
 
1 yumurta
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı mahlep
 
aldığı kadar un
 
Üzeri için:
 
çörekotu
 
haşhaş
 
susam
 
 
Karıştırma kabına 125 gr. margarini alın. Üzerine 1 çorba kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı mahlep 1 yumurtayı ekle. Üzerine alabildiği kadar un ilave ederek bir hamur elde edin. Hamura istediğiniz şekller vererek fırın tepsisine dizin. Üzerine çörekotu, susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 decelik fırında pişirin.
  
 | 
Tuzlu Kurabiye | 
  | 
moher 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.03.2013 
Mesajlar: 25 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc87697 
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2013 
3,291 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Melikgazi Belediyesi
 
 
1.5 Paket yumuşamış margarin 
 
2 yumurta ( 1 Sarısı üzerine )
 
1 çay kaşığı yaş maya 
 
1 tatlı kaşığı tuz 
 
1 yemek kaşığı şeker 
 
1 çay bardağı ılık su
 
Alabildiği kadar su
 
 
Unun ortası açılır maya ve şeker ortasında ılık su ile eritilir margarin yumurta ve tuz ilave edilerek ele yapışmayacak şekilde un eklenerek yumuşak hamur yoğrulur küçük kurabiye şekilleri verilerek yağsız tepsiye yerleştirilir yumurta sarısı sürülerek 180 derece fırında pişirilir. 
 
 
 
  
 | 
Tuzlu Kurabiye | 
  | 
Yemek Tarifleri 
Robot 
 
Kayıt: 18.06.2006 
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64327 
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2011 
2,848 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
500 gr. un
 
200 gr. margarin
 
1/2 paket kabartma tozu
 
200 gr. pudra şekeri
 
1 çay bardağı süt
 
1 adet yumurta
 
1 paket vanilya
 
1 tutam tuz
 
 
Unun ortasına margarini koyun. Elinizle biraz yumuşatıp kabartma tozu, pudra şekeri, süt, yumurta, vanilya ve tuzu ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Dilediğiniz şekilde kurabiyeler yapıp yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin. Üzerlerine su sürüp susam serpin. 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
  
 | 
Tuzlu Kurabiye | 
  | 
cins 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.07.2011 
Mesajlar: 48
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66072 
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2011 
2,597 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1.5 su bardağı yoğurt
 
Yarım paket margarin
 
4 su bardağı un
 
3 adet yumurta
 
Tuz
 
Kabartma tozu
 
150 gr. beyaz peynir
 
1 demet maydanoz
 
 
Yoğurt, iki adet yumurta, un ve kabartma tozunu yoğurun. Margarini ve tuzunu koyup, cıvık bir hamur yapın. Buzdolabında üç saat beklettikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalara bölün. Elinizde bu parçaları incecik açın. Önceden hazırladığınız beyazpeynir ve maydanozlu harcı ortasına koyun. Rulo şeklinde sarın. Tepsiye dizip, üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Dilimleyip servis yapın.
  
 | 
Tuzlu Kurabiye | 
  | 
haza 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.11.2012 
Mesajlar: 56 Şehir: Kırklareli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc83371 
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2012 
2,469 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
150 gr. eski kaşar peyniri
 
100 gr. tereyağı
 
1 yumurta
 
1 çorba kaşığı hardal
 
2 çorba kaşığı acı kırmızı pul biber
 
1 adet kabartma tozu
 
1 çay kaşığı tuz
 
2,5 su bardağı un Üzeri için:
 
1 yumurta sarısı
 
Çörek otu
 
 
Rendelenmiş kaşar peynirini, tereyağını ve pul biberi karıştın. Hardal, un, kabartma tozu ve tuzu da üzerine ekleyip yoğurun. Hamuru tezgah üzerinde açıp istediğiniz şekilde kesip fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve rendelenmiş peynir serpin. 190 derecedeki önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
  
 | 
Tuzlu Kurabiye | 
  | 
susam sokağı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.12.2007 
Mesajlar: 72 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73535 
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2012 
2,447 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2,5 su bardağı un
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
1 adet yumurta
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
1 çorba kaşığı hardal
 
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
 
6 çorba kaşığı kaşar peynir rendesi 
 
Tuz
 
Çörekotu
 
 
Derin bir yoğurma kabının içine un, tereyağı, hardal, kabartma tozu, kırmızıbiber, rendelenmiş kaşar peyniri de ilave edip karıştırın, en son yumurta kırıp hamuru toparlayın. Elinizle parçalar koparın. Çubuklar yapıp  istediğiniz şekli verin, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.190 derecede 15 dakika pişirin. Ilık veya soğuk ikram edin ağızda dağılan harika bir bisküvi oluyor.
  
 | 
Tuzlu Kurabiye | 
  | 
bizbize 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.04.2013 
Mesajlar: 23 Şehir: Muş | 
Kısa URL: https://ml.md/lc88699 
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2013 
2,281 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket margarin
 
3 yumurta
 
1 fincan ılık su
 
Tuz
 
Yarım yumurta sarısı kadar yaş maya
 
 
Kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılarak malzeme iyice karıştırılıp, üzerini kapatıp mayalanmaya bırakılacak. Mayalandıktan sonra hamuru ikiye bölüp yarım parmak kalınlığında açılacak. Yuvarlak kesiciyle kesip, ortalarını çay bardağı ile delinecek. Yumurta beyazına, sonra da susama batırılıp, tepsiye dizilecek. Pişmesi için orta hararetli fırına atılacak.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |