|
TUZLU KURABİYE |
|
Şehriye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.05.2006
Mesajlar: 86 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc3313
Gönderme Tarihi: 03.May.2006
191,224 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket margarin(eritilmeyecek)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı şeker
2 yumurta
1 su bardağının altından iki parmak limon suyu (üstü su ile doldurulacak)
Alabildiği kadar un
Sıvı yağı, margarini, limon suyunu, iki yumurtanın beyazını, kabartma tozunu, tuzu, şekeri unla beraber karıştırın kulak memesi yumuşaklığı kıvamında hamur elde edin. Hamura istediğiniz şekli verin (yuvarlak,örgü şekli vb...) İki yumurtanın sarısını da üzerine sürün. İsterseniz üzerine susam ve çörek otu serpebilirsiniz. Fırında 180 dereceye koyun. Kızarınca çıkarın.
ML® Üzümlü Kurabiye için tıklayın
|
Tuzlu Kurabiye |
|
FirdevsKapanlı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.10.2005
Mesajlar: 32 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc27737
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2008
9,800 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
4 su bardağı un
4 kahve fincanı margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1,5 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 yumurta
1 kase susam
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yapılışı:
Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Margarin, sıvıyağ, yoğurt, tuz, toz şeker ve yumurta sarılarını derin bir kapta karıştırın. Un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamurun kıvamı çiklet gibi esnek olana dek yoğurun. Hazırladığınız hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparın. Baş parmaktan kalın rulolar yapın. Ruloları baş parmak uzunluğunda parçalara kesin. Ayırdığınız yumurta aklarını bir kapta çırpın. Kestiğiniz hamur parçalarını önce yumurta akına sonra susama batırırı. Yağlanmış fırın tepsisine kurabiyeleri dizin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 30-35 dk. pişirin.
|
TUZLU KURABİYELER |
|
fert
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.11.2006
Mesajlar: 35 Şehir: nice |
Kısa URL: https://ml.md/lc8964
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2006
5,483 defa indirildi / yazdırıldı
|
4+1/2 su bardağı un (500 gr.)
3/4 dolu çorba kaşığı kuru Pakmaya (12 gr.)
1 paket margarin (250 gr.)
1+3/4 silme tatlı kaşığı tuz (12 gr.)
2+adet yumurta
2/3 kahve fincanı ılık su veya süt (40 gr.)
1/2 su bardağı rende kaşar peyniri (50 gr.)
1 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
Mayalı hamuru hazırlayıp 20-25 dakika sıcak bir yerde dinlendirdikten sonra hamuru küçük parçalara ayırın ve küçük kalıplar yardımıyla istediğiniz şekli verin. Bu hamurları yağlanmış tepsiye dizin ve 25-30 dakika daha dinlendirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Aynca rende kaşar veya çöreotu serperek değişik şekillerde süsleyin ve 200°C ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Biberli veya peynirli çeşitler yapmak için şekillendirmeden önce hamurunuzdan bir bölüm ayınn ve kırmızı biberle veya peynirle yoğurun.
ML® Karasevda için tıklayın
|
Tuzlu Kurabiye |
|
melancoly
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.04.2006
Mesajlar: 118
|
Kısa URL: https://ml.md/lc1638
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2006
5,412 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay bardağı sirke
1 paket kabarma tozu
1 paket margarin
Alabildiği kadar un
Tüm malzemeyi kulak memesi kıvamına gelinceye dek yoğurun, daha sonra küçük kalıplarla şekillendirip üzerine yumurtanın sarısını sürüp fırına verin, kızarınca alırsınız.
|
Kurabiye Tuzlu |
|
Başarısız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.05.2006
Mesajlar: 59 Şehir: Muş |
Kısa URL: https://ml.md/lc5226
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2006
5,145 defa indirildi / yazdırıldı
|
9 Su Bardağı Un
10 gr.Maya
3 Yumurta
100 gr. Krema
6 Kahve Fincanı Margarin
6 Kahve Fincanı Tereyağı
1 Çorba Kaşığı Tuz (tepeleme)
Geniş bir kapta unu eleyip,havuz şeklinde açın.Unun içersine diğer malzemeleri ilave ederek yoğurun. Hamurunuzu 1 saat dinlenmeye bırakın.
Dinlenen hamuru merdane yardımıyla açarak küçük parçalar halinde kesip,dilediğiniz gibi şekillendirin. İçersine istediğinniz malzemeyi ilave ederek kapatın ve tepsiiye dizin. Üzerine 1 yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında 35-40 dk pişirin.
ML® Dedem Kurabiyesi için tıklayın
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 12.02.2024
|
Tuzlu Kurabiye |
|
siyahinci
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.07.2006
Mesajlar: 21 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc6360
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2006
4,090 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yumurta
Yarım paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Bütün bu malzemeleri katıp yoğur yumuşak bir hamur olsun küçük yuvarlak toplar yapıp yağlanmış tepsiye dizilir ve pişirilir.
|
Tuzlu kurabiye |
|
Fatma Solak
Aşçı
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 15 Şehir: fransa |
Kısa URL: https://ml.md/lc15123
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2007
3,811 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
500 gr margarin
4 tane yumurta (2 yumurta beyazi üzerine sürülecek)
3 tatli kasigi pudra sekeri
1 çorba kasigi tuz
2 tane kabartma tozu
1 fincan süt
1 kilo un
Yapilisi:
Bütün malzemeleri bir kabin içerisine konulup yoguracaksiniz yumusak bir hamur elde edin,15 dakika kadar dinlendirin hamuru ve küçük parçalar koparip küçük modeller verin ve yaglanmis firin tepsisine dizin üzerine ayirdigimiz yumurta beyazini sürüp susam ekip firinda pisiriyoruz.
ML® Şeftali Kurabiye için tıklayın
|
Tuzlu kurabiye |
|
Cemile
Super MOD
Kayıt: 10.11.2006
Mesajlar: 123 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc9196
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2006
3,642 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeleri:
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı katı yağ
2 çay kaşığı pakmaya
Ala bildiği kadar un
Yapışı:
Hamur mayalandırılır. Malzemenin hepsi yoğrulur. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. İstenilen şekil verilerek üstüne yumurta sarısı sürülür. Fırına verilir.
ML® Kedi Patisi için tıklayın
|
Tuzlu Kurabiye |
|
aybike
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.07.2007
Mesajlar: 45
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16553
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2007
3,618 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çay kaşığı toz maya
1 çay kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar un
1 yumurta
çörekotu
Çörekotu ve yumurta akı hariç bütün malzemelerden hamur hazırlanır. Küçük toplar yapılır, üzerine yumurta sarısı sürülür, çörekotu serpilir, 190 derece fırında pembe renkte pişirilir.
ML® Sakızlı Kurabiye için tıklayın
|
Tuzlu kurabiye |
|
durbaba
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.09.2006
Mesajlar: 65 Şehir: Vezirköprü |
Kısa URL: https://ml.md/lc9465
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2006
3,607 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
1/2 limon suyu
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket tereyağı (250gr)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek)
aldığı kadar un
Çörek otu
Bir kabın içinde bütün malzemeler karıştırılır. Azar azar un eklenir. Yumuşak bir hamur elde edilir. Elde ettiğiniz hamurdan cevizden küçük parçalar koparılıp elimizde çubuk haline getirilir. Hamura "8" şekli verilerek yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Aynı hamurdan kalıplarla da ya-pılabilir. Üzerine yumurta sarısı sürülerek çörek otu serpilir. Üzeri kızarmcaya kadar orta hararetli fırında pişirilir.
ML® Tabak Kurabiyesi için tıklayın
|
Tuzlu Kurabiye |
|
potpori
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.03.2010
Mesajlar: 48 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc49290
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2010
3,258 defa indirildi / yazdırıldı
|
Gerekli malzemeler:
Un (500 gram / 4 su bardağı)
Margarin (300 gram)
Tuz (1 çorba kaşığı)
Kabartma tozu (1 paket)
Yumurta (2 adet)
Üzeri için:
Susam, Çörekotu, Haşhaş (hepsinden birer çorba kaşığı)
Yumurta (1 adet)
Oval bir kabın içerisine 4 su bardağı unu koyun. Ortasını açarak 2 adet yumurta, 1 paket kabartma tozu, 1 çorba kaşığı tuze ekleyin. 300 gram yağı da ekleyerek ortadan kenara doğru yoğurun. Hazırladığınız karışımı biraz yoğurduktan sonra tezgahın üzerine alın. Yoğurma işlemine devam edin. Hamurunuz kıvamına geldikten sonra büyük bir top şekline getirin, altına ve üzerine bir miktar un serpin.
Elinizle hamuru biraz yassılaştırdıktan sonra merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında hamuru açın.
Üzeri için hazırladığınız yumurtayı bir fırça yardımıyla tüm hamurun yüzeyine yedirerek sürün. Hamurun bir kısmına çörekotu, bir kısmına haşhaş, bir kısmına susam serpin.
Kurabiye kalıplarını kullanarak küçük yuvarlaklar kesin ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsinizin üzerine yerleştirin. Hamurları tepsiye yerleştirirken kabaracağını düşünerek aralarında boşluk bırakın. Kesimden arta kalan hamurunuzu tekrar yoğurup aynı işlemleri yaparak bitirebilirsiniz.
Hazırladığınız kurabiye hamurlarını önceden 180 derece ısıtılmış fırına koyarak 20-25 dakika pişmesini bekleyin. Pişen kurabiyelerinizi fırından çıkartıp soğumasını bekleyin ve servis yapın.
|
TUZLU KURABİYE |
|
şekerim
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.09.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Uşak |
Kısa URL: https://ml.md/lc26988
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2008
3,242 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEME :
250 gram un
2 adet yumurta akı
125 gram tereyağı
1 çorba kaşığı süt
1 kahve kaşığı tuz.
HAZIRLANIŞI:
Unun ortası açılarak yumuşatılmış tereyağı hafifçe çarpılmış yumurta aklarını koymalı karıştırmalı, sonra tuz ve sütü ilave etmeli, hepsini bir hamur haline getirmeli, yarım saat dinlendirdikten sonra hamuru merdane ile yarım parmaktan ince (3 mm kalınlığında) olarak açmalı su bardağı veya başka kalıpla yuvarlaklar kesmeli ve yağlanmış tepsiye dizmeli üzerlerini çatalla delip yumurta sarısı sürdükten sonra sıcak fırında pişirmeli.
|
tuzlu kurabiye |
|
dilek_varol
Aşçı
Kayıt: 06.11.2007
Mesajlar: 15 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc19293
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2007
3,210 defa indirildi / yazdırıldı
|
malzeme
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
yarım çay bardağı sirke
1 paket kabrtma tozu
1 paket margarin
alabildiği kadar un
yapılışı
Bütün malzemeler hazırlanıp yoğrulur afiyet olsun
|
TUZLU KURABIYE |
|
SonaY
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.07.2005
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc58250
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2010
3,201 defa indirildi / yazdırıldı
|
Oktay Usta
125 gr. margarin
1 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
aldığı kadar un
Üzeri için:
çörekotu
haşhaş
susam
Karıştırma kabına 125 gr. margarini alın. Üzerine 1 çorba kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı mahlep 1 yumurtayı ekle. Üzerine alabildiği kadar un ilave ederek bir hamur elde edin. Hamura istediğiniz şekller vererek fırın tepsisine dizin. Üzerine çörekotu, susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 decelik fırında pişirin.
|
Tuzlu Kurabiye |
|
moher
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.03.2013
Mesajlar: 25 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc87697
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2013
3,145 defa indirildi / yazdırıldı
|
Melikgazi Belediyesi
1.5 Paket yumuşamış margarin
2 yumurta ( 1 Sarısı üzerine )
1 çay kaşığı yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı ılık su
Alabildiği kadar su
Unun ortası açılır maya ve şeker ortasında ılık su ile eritilir margarin yumurta ve tuz ilave edilerek ele yapışmayacak şekilde un eklenerek yumuşak hamur yoğrulur küçük kurabiye şekilleri verilerek yağsız tepsiye yerleştirilir yumurta sarısı sürülerek 180 derece fırında pişirilir.
|
Tuzlu Kurabiye |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc64327
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2011
2,680 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
500 gr. un
200 gr. margarin
1/2 paket kabartma tozu
200 gr. pudra şekeri
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 tutam tuz
Unun ortasına margarini koyun. Elinizle biraz yumuşatıp kabartma tozu, pudra şekeri, süt, yumurta, vanilya ve tuzu ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Dilediğiniz şekilde kurabiyeler yapıp yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin. Üzerlerine su sürüp susam serpin. 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
|
Tuzlu Kurabiye |
|
cins
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.07.2011
Mesajlar: 48
|
Kısa URL: https://ml.md/lc66072
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2011
2,470 defa indirildi / yazdırıldı
|
1.5 su bardağı yoğurt
Yarım paket margarin
4 su bardağı un
3 adet yumurta
Tuz
Kabartma tozu
150 gr. beyaz peynir
1 demet maydanoz
Yoğurt, iki adet yumurta, un ve kabartma tozunu yoğurun. Margarini ve tuzunu koyup, cıvık bir hamur yapın. Buzdolabında üç saat beklettikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalara bölün. Elinizde bu parçaları incecik açın. Önceden hazırladığınız beyazpeynir ve maydanozlu harcı ortasına koyun. Rulo şeklinde sarın. Tepsiye dizip, üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Dilimleyip servis yapın.
|
Tuzlu Kurabiye |
|
haza
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.11.2012
Mesajlar: 56 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc83371
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2012
2,353 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gr. eski kaşar peyniri
100 gr. tereyağı
1 yumurta
1 çorba kaşığı hardal
2 çorba kaşığı acı kırmızı pul biber
1 adet kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
2,5 su bardağı un Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Çörek otu
Rendelenmiş kaşar peynirini, tereyağını ve pul biberi karıştın. Hardal, un, kabartma tozu ve tuzu da üzerine ekleyip yoğurun. Hamuru tezgah üzerinde açıp istediğiniz şekilde kesip fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve rendelenmiş peynir serpin. 190 derecedeki önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
|
Tuzlu Kurabiye |
|
susam sokağı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.12.2007
Mesajlar: 72 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc73535
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2012
2,329 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 su bardağı un
3 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
6 çorba kaşığı kaşar peynir rendesi
Tuz
Çörekotu
Derin bir yoğurma kabının içine un, tereyağı, hardal, kabartma tozu, kırmızıbiber, rendelenmiş kaşar peyniri de ilave edip karıştırın, en son yumurta kırıp hamuru toparlayın. Elinizle parçalar koparın. Çubuklar yapıp istediğiniz şekli verin, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.190 derecede 15 dakika pişirin. Ilık veya soğuk ikram edin ağızda dağılan harika bir bisküvi oluyor.
|
TUZLU KURABİYE |
|
bizbize
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.04.2013
Mesajlar: 23 Şehir: Muş |
Kısa URL: https://ml.md/lc88699
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2013
2,172 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket margarin
3 yumurta
1 fincan ılık su
Tuz
Yarım yumurta sarısı kadar yaş maya
Kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılarak malzeme iyice karıştırılıp, üzerini kapatıp mayalanmaya bırakılacak. Mayalandıktan sonra hamuru ikiye bölüp yarım parmak kalınlığında açılacak. Yuvarlak kesiciyle kesip, ortalarını çay bardağı ile delinecek. Yumurta beyazına, sonra da susama batırılıp, tepsiye dizilecek. Pişmesi için orta hararetli fırına atılacak.
|
|