| 
 | 
| Tuzlu Kek | 
|  | ekin Aşçı
 
  
 Kayıt: 03.04.2008
 Mesajlar: 17
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc22992 Gönderme Tarihi: 03.Nis.2008
 2,739 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2,5 su bardağı un
 1 su bardağı süt
 3/4 paket erimiş margarin
 Bolca kaşar ve beyaz peynir rendesi
 1 paket kabartma tozu
 1 paket sosis
 2 adet sivri biber
 1 adet havuç rendesi
 2 adet yumurta
 1 demet maydanoz
 Tuz
 
 Bütün malzemeleri karıştırın. Büyük boy borcamı yağlayıp, fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
 
 
   Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 27.02.2025
 
 
 | 
| Tuzlu Kek | 
|  | kutsal yol Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.03.2012
 Mesajlar: 84
 Şehir: Konya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc78767 Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2012
 2,313 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Yarım su bardağı beyaz peynir veya kaşar peyniri
 4 adet yumurta
 Yarım demet dereotu
 Yarım demet maydanoz
 Yarım demet nane
 3 su bardağı un
 1 su bardağı sıvı yağ
 1 paket kabartma tozu
 Yarım su bardağı çekirdeksiz zeytin
 Yarım limonun suyu
 Tuz
 Kırmızıbiber
 
 Peyniri ezin. Yumurtaları iyice çırpın. Dereotunu, maydanozu ve naneyi kıyın. Derin bir kapta tüm malzemeyi karıştırın. Unlanmış bir fırın tepsisine bu malzemeyi döküp yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Tuzlu Kek | 
|  | siyami Super MOD
 
  
 Kayıt: 26.09.2006
 Mesajlar: 1925
 Şehir: izmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc87727 Gönderme Tarihi: 19.Mar.2013
 2,172 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Melikgazi Belediyesi
 
 4 Yumurta
 2 adet haşlanmış patates
 5-6 adet sosis
 10 adet mantar
 2 Adet yeşilbiber
 1 adet sert domates
 1 kâse küp doğranmış peynir
 ½ limon suyu
 2 yemek kaşığı bezelye
 1 paket k.tozu
 1 çay bardağı sıvıyağ
 1 çay bardağı yoğurt
 ½ demet dere otu
 1 çay kaşığı tuz
 2 su bardağı un
 
 Yumurta çırpılır. Yoğurt ve sıvı yağ eklenir, diğer malzemeler eklenerek karıştırılır Yağlanmış tepsiye dökülerek 175 derecede pişirilir.
 
 
  
 
 | 
| EVDE TUZLU KEK | 
|  | Cankat Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 04.04.2009
 Mesajlar: 725
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc89863 Gönderme Tarihi: 17.Haz.2013
 2,799 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 yumurta
 1 su bardağı yoğurt
 1 su bardağı margarin-zeytinyağı karışımı
 3,5 su bardağı un
 1,5 çay kaşığı kabartma tozu,
 150 g sert beyaz peynir (4- 5 kibrit kutusu kadar)
 1 demet dereotu
 1 çay kaşığı çörek otu
 2,5 çay kaşığı tuz
 
 35- 40 cm çapında kalıp yağlanır, unlanır. Fırın ısıtılır. Bir tencerede yumurta, yağ ve yoğurt karıştırılır. Bu karışımdan iki kaşık kadarı üzerine sürmek için ayrılır.  Kabartma tozu ile elenmiş un, rendelenmiş peynir, kıyılmış dereotu ve tuz konularak iyice karıştırılır sonra tepsiye boşaltılıp düzeltilir. Üzerine de ayrılan yağlı yumurta sürülür. Çörek otu serpilip orta hararetli fırında pişirilir (30- 40 dakika).  Ilınınca, dilimlenip tabağa alınır.
 
 
  
 
 | 
| Tuzlu Kek | 
|  | merinos Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.07.2017
 Mesajlar: 40
 Şehir: Karaman
 | Kısa URL: https://ml.md/lc128835 Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2017
 1,175 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.elele.com.tr
 
 2 yumurta
 1 su bardağı yoğurt
 1 çay bardağı ayçiçek yağı
 150 gr beyaz peynir
 Tuz
 Yarım demet maydanoz
 1 paket kabartma tozu
 3 su bardağı un
 Susam
 Çörekotu
 
 Yumurta, yoğurt, ayçiçek yağı, ufalanmış beyaz peynir, tuz ve kıyılmış maydanozu bir kapta karıştırın. Kabartma tozu ve unu ekleyip mikserle çırpın. Dikdörtgen şekilli bir kek kalıbını fırça ile yağlayıp içine susam ve çörek otu serpin. Kek harcını kalıba yavaşça dökün. önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Tuzlu Kek | 
|  | şanverdi Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 02.04.2014
 Mesajlar: 34
 Şehir: Manisa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc130835 Gönderme Tarihi: 31.Arl.2017
 1,097 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 Kase Beyaz Peynir
 1 Tutam Dere Otu
 1 Paket Kabartma Tozu
 1 Tutam Maydanoz
 1 Su bardağı Sıvı Yağ
 10 Adet Siyah Zeytin
 5 Dal Taze Soğan
 2.5 Su bardağı Un
 1 Su bardağı Yoğurt
 3 Adet Yumurta
 Karabiber
 Kekik
 Kırmızı Toz Biber
 Tuz
 
 Karıştırma kabına yumurtayı kırıyoruz. Çırpma teliyle karıştırdıktan sonra üzerine sırasıyla susuz yerinden yoğurdu, sıvı yağı koyup karıştırıyoruz. Taze soğanları, dereotunu, maydanozu yıkadıktan sonra ince doğrayıp sıvıların üzerine alıyoruz. Çekirdeği alınmış siyah zeytini, tercih ettiğiniz dolabınızda kalmış peynir çeşitlerini rendeleyip karıştırma kabına alıyoruz. Unu üzerine döktükten sonra kekik, kırmızıbiber, karabiber, tuz ve kabartma tozunu da koyup kaşıkla karıştırıyoruz. Kek hamurunun kıvamı normal kek kıvamından biraz daha koyu olacaktır. Yuvarlak, ortası boş, yağlanmış kek kalıbının içerisine hazırladığımız karışımı boşaltıp üzerini kaşıkla düzeltiyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında ilk yarım saat kapağını hiç açmadan pişiriyoruz. Bu sürenin sonunda çöp şiş batırıp sıvılar yapışmıyorsa pişmiş demektir. Pişmediyse kontrollü olarak pişirmeye devam edin. Fırından çıkardıktan sonra kalıbımızdan ters çevirip çıkartıyoruz. Ilıkken dilimleyerek servis ediyoruz.
 
 
  
 
 | 
| Tuzlu Kek | 
|  | pak bebek Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 09.12.2013
 Mesajlar: 40
 Şehir: Maltepe-Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc142289 Gönderme Tarihi: 27.Nis.2019
 660 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet yumurta
 1 su bardağı sıvı yağ
 1,5 su bardağı süt
 3 su bardağı un
 1,5 su bardağı tam yağlı beyaz peynir
 Yarım bağ dereotu
 Yarım su bardağı dilimlenmiş siyah zeytin
 1 paket kabartma tozu
 1 tutam tuz
 
 Geniş bir kaba yumurtayı kırın ve çırpın. Üzerine sıvı yağı ve sütü ekleyip, tekrar çırpın. Un, kabartma tozu ve tuzu ekleyip karıştırın. Ardından peynir, dereotu ve zeytini ekleyip karıştırmaya devam edin.
 Dikdörtgen fırın kabını yağlayıp, hamuru kabın içine yayın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Tuzlu Kek | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc160640 Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2021
 408 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 adet yumurta
 Yarım çay bardağı sıvıyağ
 Yarım su bardağı yoğurt
 1 su bardağı tam buğday unu
 Yarım paket kabartma tozu
 1 çay bardağı rendelenmiş light beyaz peynir
 1 adet haşlanmış patates
 4 adet kurutulmuş domates
 10 dal maydanoz
 Tuz
 
 Derin bir kapta yumurta, sıvıyağ, yoğurt ve tuzu çırpın. Un ve kabartma tozu ilave edip karıştırın. Beyaz peynir ve küp doğranmış patatesi katın. Sıcak suda 4 dakika bekletip küp doğradığınız kurutulmuş domates ve kıyılmış maydanozu ekleyip, tüm malzemeyi iyice karıştırın. Karışımı 15x20 cm ebadındaki bir kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.
 
 Not: Dilerseniz karışımı küçük muffin kalıplarına paylaştırarak da pişirebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Tuzlu Kek | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc160762 Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2021
 373 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardağı zeytinyağı
 3 adet yumurta
 Yarım su bardağı süt
 1 su bardağı küçük doğranmış biberli yeşil zeytin
 1 su bardağı küp doğranmış beyaz peynir
 1,5 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 1'er çay kaşığı çörekotu ve tuz
 2'şer çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz ve dereotu
 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
 
 Yumurtaları ve sütü birlikte birkaç dakika çırpın. Karışımın üzerine zeytinyağını ekleyerek 1-2 dakika daha çırptıktan sonra unu ve kabartma tozunu ilave edin. Daha sonra hamura beyaz peynir, zeytin, dereotu, maydanoz, tuz ve çörek otunu da katarak iyice karıştırın. Dikdörtgen bir kek kalıbını önce yağlayın sonra unlayın. Kalıbın tabanına dolmalık fıstıkları döşeyip kek hamurunu üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin.
 
 
  
 
 | 
| Tuzlu Kek | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc161150 Gönderme Tarihi: 10.Kas.2021
 317 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 adet yumurta
 1 su bardağı yoğurt
 1 su bardağı zeytinyağı
 1 paket kabartma tozu
 Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
 1 çorba kaşığı zeytinyağı
 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
 2 adet kabak
 4 adet taze soğan
 Yarım demet dereotu
 Aldığı kadar un
 Tuz
 
 Öncelikle yumurta, yoğurt, zeytinyağı, tuz ve kabartma tozunu iyice çırpın. Dolmalık fıstığı 1 çorba kaşığı zeytinyağında kavurup, rendelenmiş beyaz peynirle yoğurtlu karışıma ilave edin. İyice bulamaç haline getirin. Kabakların kabuklarını soyup rendeleyin. İnce doğranmış taze soğan, dereotu ve rendelenmiş kabağı da karışıma ekleyin. Karıştırdıktan sonra, çok koyu bir kıvam elde edene dek un eklemeye devam edin. Yağlanmış kek kalıbına hamuru dökün. 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Kalıbı ters çevirerek keki servis tabağına alın. Ilınınca, dilimleyerek servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Tuzlu Kek | 
|  | OlurMuOlur Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 24.07.2020
 Mesajlar: 62
 Şehir: Sincan
 | Kısa URL: https://ml.md/lc164754 Gönderme Tarihi: 10.May.2022
 412 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet yumurta
 1 çay bardağı sıvı yağ
 1 çay bardağı süt
 2 su bardağı un
 1 çay kaşığı tuz
 Pul biber (isteğe bağlı)
 1 kase beyaz peynir (küp küp doğranmış)
 Yarım demet maydanoz
 1 paket kabartma tozu
 1 yemek kaşığı tereyağı
 Susam
 Çörekotu
 
 Derin bir kaba yumurtayı alarak iyice çırpalım. Peynir ve maydanoz hariç malzemeleri alarak çırpmaya devam edelim. Maydanoz ve peyniri de ekleyerek spatula yardımıyla karıştıralım. Pişirme kalıbımızı margarinle iyice yağlayalım, çörek otunu ve susamını serpiştirelim. Kekimizi kalıbımıza dökelim. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kontrollü olarak pişirelim.
 
 
  
 
 | 
| Tuzlu Kek | 
|  | dolu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 28.01.2014
 Mesajlar: 3325
 Şehir: Denizli
 | Kısa URL: https://ml.md/lc182405 Gönderme Tarihi: 02.Nis.2025
 75 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet yumurta
 1 su bardağı yoğurt
 1 çay bardağı sıvı yağ
 1 tatlı kaşığı tuz
 1 paket kabartma tozu
 2 su bardağı un
 İçi için:
 1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir veya kaşar peyniri
 1 çay bardağı doğranmış siyah veya yeşil zeytin
 Yarım demet ince doğranmış dereotu veya maydanoz
 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
 1 çay kaşığı çörekotu veya susam (üzeri için)
 
 Yumurtaları bir karıştırma kabına alın ve mikserle veya çırpıcıyla 2-3 dakika çırpın. Üzerine yoğurdu ve sıvı yağı ekleyerek iyice karıştırın.
 Unu bir elek yardımıyla eleyerek kaba ekleyin. Üzerine kabartma tozu ve tuzu ilave ederek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
 Rendelenmiş peyniri, doğranmış zeytinleri, ince kıyılmış dereotu veya maydanozu ekleyin. Baharatları da ekleyerek spatula yardımıyla yavaşça karıştırın.
 Kek kalıbınızı yağlayın veya yağlı kağıt serin. Kek harcını kalıba dökün ve üzerine çörek otu veya susam serpin.
 Önceden 180°C'ye ısıtılmış fırına keki yerleştirin. Yaklaşık 35-40 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Kürdan testi yaparak kekin içinin piştiğinden emin olun.
 Ilık veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Yanında peynir, zeytin ve domatesle harika bir kahvaltı alternatifi olur. Çay veya ayran ile birlikte tüketebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Tuzlu Kek | 
|  | Çetin Ceviz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2005
 Mesajlar: 3233
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc184732 Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2025
 65 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet yumurta
 1 çay bardağı sıvı yağ
 1 su bardağı yoğurt
 1,5 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 1 çay kaşığı tuz
 1 su bardağı beyaz peynir (ufalanmış)
 Yarım su bardağı dilimlenmiş siyah zeytin
 Yarım demet dereotu (ince doğranmış)
 İsteğe göre kaşar peyniri rendesi (üzeri için)
 
 Derin bir karıştırma kabında yumurtaları çırpın. Üzerine yoğurt ve sıvı yağı ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
 Un, kabartma tozu ve tuzu ekleyerek kek hamuru kıvamına getirin.
 Ufalanmış beyaz peynir, dilimlenmiş zeytin ve ince doğranmış dereotunu hamura ekleyip spatula yardımıyla karıştırın.
 Hazırladığınız harcı yağlanmış kek kalıbına dökün.
 İsteğe bağlı olarak üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.
 Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin.
 Ilındıktan sonra dilimleyip servis edin.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |