Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > İç Anadolu Yemekleri > Tutmaç (Eskişehir) (2 adet - 86,273 defa bakıldı)

Tutmaç (Eskişehir)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Aksaray Yemekleri
Ankara Yemekleri
Çankırı Yemekleri
Eskişehir Yemekleri
Karaman Yemekleri
Kayseri Yemekleri
Kırıkkale Yemekleri
Kırşehir Yemekleri
Konya Yemekleri
Nevşehir Yemekleri
Niğde Yemekleri
Sivas Yemekleri
Yozgat Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tutmaç (Eskişehir)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc31603
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2008
3,883 defa indirildi / yazdırıldı




Eskişehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Ayıklanıp yıkanmış olan yeşil mercimek biraz suda iyice haşlanır. Üzerine 4 bardak su veya et suyu ilave edilerek kaynatılır. Kaynamakta olan mercimeğe iki su bardağı erişte (ev makarnası) ilave edilerek pişirilir, kabarmaya bırakılır. 4 çorba kaşığı tereyağı veya margarin eritilerek yarpız içine atılıp kavrulur ve yemeğe dökülür. İki diş sarımsak katılıp üzerine yoğurt ilave edilip karıştırılarak servis yapılır.



Tutmaç (Eskişehir)

adım dilek
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.03.2020
Mesajlar: 39
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc149226
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2020
375 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı yeşil mercimek
2 su bardağı erişte
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarpuz
2 diş sarımsak
1 kase yoğurt

Yeşil mercimeği bol suda haşlayın.
Yeniden tencereye aldığınız mercimeklerin üzerine 4 su bardağı et suyu ilave edin.
Çorba kaynarken 2 su bardağı erişte ekleyip pişmeye bırakın.
Bu esnada tereyağını tavada eritip içine yarpuz ilave edin ve kavurun.
Yarpuzlu yağı tencereye ilave edin.
Sarımsağı ezip yoğurtla karıştırın.
Çorbanın suyundan alıp ılıştırdığınız yoğurdu tencereye ilave edin.
Karıştırıp servis yapın.







Tutmaç (Eskişehir) Tarifleri İç Anadolu Yemekleri



(2 adet Tutmaç (Eskişehir) 86,273 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort