Kısa URL: https://ml.md/lc31603
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2008
3,883 defa indirildi / yazdırıldı
Eskişehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Ayıklanıp yıkanmış olan yeşil mercimek biraz suda iyice haşlanır. Üzerine 4 bardak su veya et suyu ilave edilerek kaynatılır. Kaynamakta olan mercimeğe iki su bardağı erişte (ev makarnası) ilave edilerek pişirilir, kabarmaya bırakılır. 4 çorba kaşığı tereyağı veya margarin eritilerek yarpız içine atılıp kavrulur ve yemeğe dökülür. İki diş sarımsak katılıp üzerine yoğurt ilave edilip karıştırılarak servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc149226
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2020
375 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı yeşil mercimek
2 su bardağı erişte
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarpuz
2 diş sarımsak
1 kase yoğurt
Yeşil mercimeği bol suda haşlayın.
Yeniden tencereye aldığınız mercimeklerin üzerine 4 su bardağı et suyu ilave edin.
Çorba kaynarken 2 su bardağı erişte ekleyip pişmeye bırakın.
Bu esnada tereyağını tavada eritip içine yarpuz ilave edin ve kavurun.
Yarpuzlu yağı tencereye ilave edin.
Sarımsağı ezip yoğurtla karıştırın.
Çorbanın suyundan alıp ılıştırdığınız yoğurdu tencereye ilave edin.
Karıştırıp servis yapın.