| 
 
 
 | 
Türlü Güveç | 
  | 
lekelimelek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.02.2006 
Mesajlar: 49 Şehir: IZMIR | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3499 
Gönderme Tarihi: 07.May.2006 
5,355 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gr kusbasi koyun eti
 
2 orta boy soğan
 
2 orta boy patlıcan
 
2 orta boy kabak
 
Iki avuç taze fasulye
 
Bir avuç taze bamya
 
4 adet yesilbiber
 
1/2 bardak sivi yag
 
3 orta boy domates
 
2 yemek kasigi margarin veya tereyağı
 
 
Kusbasi dogranmis etleri, kiyilmis soğan ve 2 kasik yagla atese koyun.
 
Arada karistirara kisik ateste suyunu çekene dek pisirin.
 
Patlicanlari alacali soyun, bir parmak uzunlugunda kesin ve üzerine biraz tuz serperek bekletin. Sonra da yikayip kurulayin ve kizgin yaga atarak açik pembe kizartin.
 
Kabaklarin kabuklarini kaziyip yikayin, yarim parmak uzunlugunda dograyin. Fasulyeleri tuzlu sicak suya atarak 10 dk bugulayin. Bamyalari yikayin ve tepelerini koni biçiminde kesip ayiklayin.
 
8-10 kisilik bir güvece et ve sebzeleri karisik olarak yerlestirin. Üzerine patlıcanlari, dogranmis domates ve biberleri koyun. Yeterince tuz, 1,5 bardak su katip üzeri kapali olarak kisik ateste hafif pistikten sonra biraz da firinda pisirin.
 
 
 ML® Türlü Güveci için tıklayın 
 
 
  
 | 
Güveçte Türlü | 
  | 
tom-bik 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.10.2013 
Mesajlar: 22 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc93267 
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2013 
3,144 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gram kuzu kuşbaşı
 
150 gram brokoli
 
3 adet domates
 
3 adet sivri biber
 
1 havuç
 
1 kabak
 
3 adet patates
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2 soğan
 
1 çorba kaşığı biber salçası
 
3 diş sarımsak
 
Tuz, karabiber, maydanoz, defneyaprağı
 
 
 
Derin bir güveç tenceresinin altına etleri dizin. Üzerine tuzu, karabiberi ve defneyaprağını ilave edin. Soğanı iri parçalar halinde doğrayıp yaklaşık 10 dakika kadar pişirin. Daha sonra sebzelerle birlikte tenceredeki etlerin üzerine ekleyin. Çok az su ilave edin. Tereyağı parçalarını da üzerine ekleyip kapağını kapatın. Kısık ateşte kendi buharında pişmesini sağlayın.
 
 
Not: İstenirse 200 derecede 1 saat kadar kapağı kapalı olarak pişirip servis yaparken domates ve biberlerle süsleyip ikram edin.
 
 
 
 
Fotoğraf "oya tunç" tarafından gönderildi. 02.11.2015
  
 | 
Güveçte Etli Türlü | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc175645 
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2023 
340 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. kuşbaşı dana ya da kuzu eti
 
15-20 adet arpacık soğan
 
3 adet büyük domates
 
2 adet kabak
 
2 adet patlıcan
 
2 adet orta boy patates
 
15-20 adet taze fasulye
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
3-4 diş sarımsak
 
1 çorba kaşığı biber salçası
 
1 silme yemek kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kekik
 
6 adet çarliston biber
 
1 su bardağı su
 
 
Etleri tencereye alıp suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz. Yağ ve salça ilave edip biraz kavuruyoruz. Bir su bardağı su ekleyerek etleri pişmeye bırakıyoruz. Sebzelerin tümünü kuşbaşı şeklinde doğruyoruz. Güvecin içine ilk olarak fasulyeyi, üzerine patatesi, sırasıyla kabak, patlıcan ve biberi diziyoruz. Bu sebzelerin üzerlerine doğradığımız domatesleri ekliyoruz. Arpacık soğan ve sarımsakları da koyduktan sonra, üzerine etleri yerleştirip tuz ve baharatları ilave ediyoruz. Sonra kapağını kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |